Eten bij Beiaards Bistro, winnaar van de Gouden Duyt 2017

Door Rebecca de Graaf 21 september 2017

Twee weken geleden liepen we nog in onze zomerse kleding te genieten van al dat lekkers op de Proef Eet in Enschede. Beiaards Bistro is dat weekend uitgeroepen tot winnaar van de Gouden Duyt 2017. Hun holstein sucade met black angus short rib werd gekozen als beste gerecht van de Proef Eet. Wij zijn nieuwsgierig geworden naar wat Beiaards Bistro nog meer te bieden heeft en zijn er daarom een avondje gaan dineren.

Warm welkom

Beiaards Bistro Enschede
Een warme sfeer bij Beiaards Bistro

Beiaards Bistro ligt mooi centraal in het centrum van Enschede aan de Stadsgravenstraat. Wanneer wij de bistro bezoeken is het buiten koud en nat weer, maar dit slechte weer vergeet je gelijk wanneer je hier binnenstapt. Beiaards Bistro is knus en warm ingericht met rustieke tafels, kaarslicht en verschillende zitjes.

Dat bier een belangrijke rol speelt bij Beiaards Bistro zie je niet alleen terug in de gerechten, maar ook in het interieur. Een van de wanden hangt vol met reclameborden van bier. Daarnaast zorgt het niveauverschil binnen de bistro voor een speels effect. Zo heb je vanaf de vide een leuk uitzicht over de rest van de zaak en moet je een klein trappetje af om bij de bar te komen.

Koken met de Big Green Egg

beiaards bistro enschede big green egg
De chef bereidt het vlees in de Big Green Egg

Beiaards Bistro maakt gebruik van een open keuken. Vanuit het restaurant kun je zo de keuken binnenkijken om te zien hoe de koks het eten bereiden. Er zit nog wel glas tussen, dus je hebt geen last van de etenslucht. Een leuk aspect van deze bistro is dat zij met de Big Green Egg werken. Er staan een aantal gerechten op de menukaart die in deze ‘oven’ bereid worden.

We hebben de gerookte zalmfilet met heksenkaas en zoetzure komkommer als voorgerecht geprobeerd. Er wordt veel aandacht gespendeerd aan de presentatie van het gerecht. Over elk sneetje radijs of komkommer is nagedacht.

Ruime keuze

Bij Beiaards Bistro zijn vooral vleesgerechten te bestellen, maar ook aan de visliefhebber en vegetariër is gedacht. Vanaf 13,00 euro kun je al een hoofdgerecht bestellen. De echte carnivoor kan zich wagen aan 2,5 kilo pulled pork of de Tomahawk steak van 1 kilo. Wanneer je een van deze gerechten samen met je vrienden wilt eten, dien je minstens twee dagen van tevoren een reservering te maken. Het vlees naar keuze gaat dan een nacht in de marinade en wordt op de dag zelf bereid.

Wij hebben gekozen voor de Wagyu burger en de gegrilde tonijnsteak. Wederom is er goed nagedacht over de presentatie van de gerechten en de smaken zijn goed op elkaar afgestemd.

Gezellige plek

Deze bistro leent zich uitstekend voor een etentje met je partner, familie of vriendengroep. Er heerst een ongedwongen sfeer en het personeel maakt tijd voor een praatje. Ze hebben kennis van de gerechten die geserveerd worden en adviseren je graag over een bijpassend biertje of glas wijn. Zoals je van Beiaards Bistro mag verwachten, hebben ze een uitgebreid assortiment van speciaalbieren op hun drankenkaart staan. Mocht je toch liever een ander biertje drinken, dan kun je altijd na afloop verder borrelen bij café De Beiaard.

Uitzicht vanaf de vide
Gerookte zalmfilet uit de Big Green Egg
De Wagyu burger
Bedrijfsleider Martijn adviseert zijn gasten
Gegrilde tonijnsteak uit de Big Green Egg

Meer over Beiaards Bistro ontdekken?

Beiaards Bistro restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 22:00

Stadsgravenstraat 57, Enschede

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.