Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koken met Romy: wortel-gembersoep met pestostokbrood

Door Romy Wesselink 16 oktober 2019

Zoals ik jullie al vertelde toen ik mij voorstelde als de nieuwe stagiaire van indebuurt Enschede: ik houd van koken. Inmiddels heb ik al heel wat recepten uit mijn mouw geschud, die ik voortaan met jullie ga delen! Allemaal heel betaalbaar (ik ben ook maar een arme student) én lekker! Een nieuwe rubriek is dus geboren: Koken met Romy. 

Wortel-gembersoep

Ik mag dan gek zijn op koken, na een lange werkdag heb ook ik geen zin om uren in de keuken te staan. Binnen een halfuur iets op tafel zetten is dus wel prettig. En wat is er lekkerder dan een grote kom soep tijdens regenachtige herfstdagen? Juist, niets eigenlijk. Daarom deze week: wortel-gembersoep met pestostokbrood. Voor mij prima als avondeten, voor de ander een stevige lunch. Dat mag je lekker zelf bepalen!

De hoeveelheid soep is voldoende voor vier personen. Hoeveel stokbroodjes je erbij serveert is aan jezelf. De boodschappen doe ik zelf zoveel mogelijk op de markt en in de goedkopere supermarkt. Als je een beetje oplet zet je dit voor nog geen €2,- per persoon op tafel!

Recept onder de foto

ingrediënten wortel-gembersoep
Foto: indebuurt Enschede

Ingrediënten

  • 500 g wortel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • gemberwortel (ter grootte van een duim)
  • bosje peterselie
  • 1 rode peper of chili vlokken
  • groentebouillon blokje
  • 200 ml kokosmelk
  • afbak stokbrood
  • pesto
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Soep

Snipper de ui en snijd de knoflook en gember in kleine stukjes. Snijd de peper in dunne ringetjes, zelf heb ik een halve rode peper gebruikt. Hak de peterselie grof (bewaar wat voor de garnering) en snijd de wortel in grove stukken.

Doe ongeveer 3 eetlepels olijfolie in de pan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper aan. Wanneer de ui glazig is voeg je de wortel toe. Laat deze ongeveer 5 minuten meebakken. Los ondertussen het bouillonblokje op in 1 liter kokend water. Voeg de bouillon toe en laat alles in ongeveer 20 minuten gaar koken.

Draai het vuur uit en voeg de peterselie en de kokosmelk toe. Laat ook van de kokosmelk iets apart voor de garnering. Pureer de soep met een staafmixer of blender glad en voeg peper en zout toe naar smaak. Schenk de wortel-gembersoep in een kom en garneer met de peterselie, kokosmelk en eventueel een ringetje rode peper.

Pestobrood

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood om de 2 cm schuin in. Zorg dat je het brood niet doorsnijdt, maar wel ver genoeg insnijdt om het brood iets uit elkaar te vouwen. Smeer de pesto tussen de sneden, ongeveer 1 theelepel per snede. Bak het stokbrood in ongeveer 10 minuten goudbruin af.

Eet smakelijk! 

Lees ook

pompoen soep

Lekker snoepen van pompoen! Hier in Enschede kan het

Of het nou in de vorm van een taart, latte of soep is: wij zijn gek op pompoen! Gelukkig zijn er in ...
carrot cake

Smullen! Hier in Enschede kun je genieten van carrot cake

Carrot cake! Wie is er niet dol op? Een lekkere zoete lekkernij bij een kopje koffie op thee. Hier i...
proeverij

Voor iedereen met keuzestress: 11 x hier in Enschede bestel je een proeverij

Een proeverij. Het is de ideale oplossing voor mensen die moeite hebben met keuzes maken. Of het nou...

adv.