Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Enschede is populair! Bijna 60 horecazaken erbij in afgelopen acht jaar

Door Charmain Zwijnenberg 13 januari 2020

Een nieuwe koffiezaak aan het Van Loenshof, even langs het gloednieuwe restaurant in de Stadsgravenstraat: kan je alle hotspots in Enschede stiekem niet meer bijhouden, ondanks onze hotspotmeldingen? Dat is helemaal niet zo gek, want in de afgelopen acht jaar is het aantal eet- en drinkgelegenheden flink gestegen.

In heel Nederland is het aantal zaken met 16 procent gestegen. Even concreet: dat zijn bijna zesduizend horecazaken. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Datlinq die LocalFocus heeft geanalyseerd.

Social dining erg populair

Koffietentjes, gezonde to-go zaken en afhaal-/bezorgrestaurants zijn hot and happening. Maar verreweg het meest populair in het horecalandschap: social dining. Eén derde van alle restaurants hanteert dit concept. Ondernemers zien geen brood meer in een ouderwetse kroeg, het aantal cafés in ons land is gedaald met 18 procent tot zo’n 6.100.

Steeds meer horecazaken in Enschede

Dat is landelijk, maar hoe zit dat in Enschede? Zo zit de vork in de steel: in 2012 telde Enschede zo’n 349 horecazaken. Nu acht jaar later staat de teller op 408, een groei van 17 procent. Je hoort het al: ze (onder)nemen het ervan.

Populaire locaties

Hoewel wij dit volkomen logisch zouden vinden, is Enschede niet de meest gewilde plek om een eet- en/of afhaalgelegenheid te beginnen. Die eer – met bijna 4.500 vestigingen – gaat naar Amsterdam. Andere uitschieters zijn Almere (+44 procent), Utrecht (38+ procent) en Eindhoven (37+procent).

Neem hier een kijkje in het horecalandschap:

Lees ook:

Walstraat

Om naar uit te kijken: 3 x deze restaurants openen in 2020 de deuren

In 2019 zijn er best wat horecazaken geopend in onze stad. Joan, Oaks, De Stadsgracht, Rosy's... Maa...
Van Heekplein 68

Deze winkels openden (of sloten) de deuren in december

Aan het einde van elke maand blikken we even terug: wat ging er allemaal open in Enschede? En welke ...
Carolina

Leuk volgens local Carolina: ‘Bij deze nieuwe toko koop ik graag groenten en Turks brood’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...

adv.