Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een kijkje in de keuken van… Fellini Enschede

Door Danielle Nijboer 23 mei 2019

Ook altijd zo benieuwd wat er in de keuken gebeurt wanneer je ergens uiteten bent? In deze rubriek gaan we langs bij verschillende horecazaken om alles te vragen over hun cuisine, verborgen parels en de absolute favoriet op de kaart. Ook nemen we natuurlijk een kijkje achter de schermen! Deze week waren we bij Fellini. 

We spreken met René, die samen met zijn vrouw eigenaar van Fellini is. “Maar als het heel erg druk is pak ik gewoon een koksjas en help ik mee in de keuken”, laat hij ons weten. De keuken is volgens hem een goed geoliede machine.

Cuisine

Bij Fellini Enschede kun je terecht voor een heerlijke daghap, biefstuk of een Italiaanse pasta. “Al onze gerechten hebben een knipoog naar de Italiaanse keuken, zo gebruiken we Italiaanse oliën en kruiden,” vertelt René. De keuken is de hele dag bezig, met koken natuurlijk, maar ook veel met voorbereiden van de gerechten. “Het buikspek marineren we zelf, daarna wordt het spek kort gegrild en dan gaat het ongeveer drie uur op de barbecue. Dit is een hele voorbereiding.”

Verborgen parel

Verborgen parel? Daar is geen twijfel over mogelijk: de proeverij op plank! Een uitgebreide variatie aan borrelhapjes en al te verkrijgen vanaf één persoon. Geen keuzestress meer als je gaat voor deze optie. Vlees, vis, vegetarisch; alles is mogelijk. Kan je ook geen keuze maken voor een dessert? Geen probleem, ook als dessert is er een uitgebreide proeverij te krijgen.

‘Shared dining is helemaal hip tegenwoordig en wij doen daar volop aan mee.’

Waar veel voor wordt gekozen is het La Dolce Vita 3-gangen menu. “Ook dit is weer een proeverij, maar dan in drie gangen. Elke gang is een proeverij. Het hele idee hierachter is dat je veel verschillende gerechtjes kan proeven en kan delen! Shared dining is helemaal hip tegenwoordig en wij doen daar volop aan mee.”


Meer over Fellini ontdekken?

Fellini italiaanse restaurants

Geopend10:00 - 01:00

Bolwerkstraat 2, Enschede

Bekijk meer:italiaanse restaurants

adv.