Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een kijkje in de keuken van… Bistro en Wijnbar BRUUT

Door Danielle Nijboer 11 juli 2019

Ook altijd zo benieuwd wat er in de keuken gebeurt wanneer je ergens uiteten bent? In deze rubriek gaan we langs bij verschillende horecazaken om alles te vragen over hun cuisine, verborgen parels en de absolute favoriet van de kaart. Ook nemen we natuurlijk een kijkje achter de schermen. Deze week waren we bij Bistro en Wijnbar BRUUT.

Verrassing

Bij BRUUT werden we zeer enthousiast ontvangen door eigenaar, kok en gastheer Jarno, die naast zijn werk in de horeca ook lesgeeft op Hogeschool TIO. Bij BRUUT kun je à la carte genieten of kiezen voor een verrassingsmenu. Dat laatste is afgestemd op het seizoen en zit boordevol verrassingen. Een wijntje bij het eten? BRUUT heeft een ruime keuze aan wijnen en het personeel helpt je graag om bij elke gang een passende wijn te kiezen.

Cuisine

Je kunt een Franse keuken verwachten met een paar hints naar het Mediterraanse. De vier- of vijf-gangenmenu’s zijn zorgvuldig samengesteld en zorgen keer op keer weer voor ‘mondcadeautjes’, zoals Jarno ze zelf omschrijft. Alle gerechten worden vers gemaakt en uitgelegd aan tafel. Vis, vlees, pasta en desserts; alles is te krijgen én naar wens gemaakt. Allergieën zijn dus geen probleem!

kijkje in de keuken van BRUUT
Jarno in de keuken van BRUUT Foto: indebuurt Enschede

Verborgen parel

Liefde! Jarno is ervan overtuigd dat de passie en zorgvuldigheid waarmee de gerechten worden klaargemaakt, bijdragen aan het genot van de gasten. “Wij koken spruitjes bijvoorbeeld in spa rood, zo houdt de spruit zijn smaak, kleur en voedingsstoffen beter.” En zo zijn er nog tal van fijne kneepjes die de gerechten eruit laten springen. Als klap op de vuurpijl? “Eigengemaakt Dommerholt-ijs!”

BRUUT Enschede
Foto: indebuurt Enschede

Ultieme favoriet

Het verrassingsmenu met bijpassende wijnen wordt het vaakst gekozen. “Gasten komen hier voor een complete avond uit, niet zo zeer voor een snelle hap. Genieten is een must!,” aldus Jarno. Samen met zijn team zorgt hij ervoor dat zijn gasten de complete beleving krijgen. “Het is zo leuk om te horen dat mensen ingrediënten heerlijk vinden als wij ze hebben klaargemaakt, terwijl ze in eerste instantie dachten dat ze het niet lekker zouden vinden.”


Meer over Bistro en Wijnbar BRUUT ontdekken?

Bistro en Wijnbar BRUUT wijnbars

Vandaag gesloten

Noorderhagen 42, Enschede

Bekijk meer:wijnbars

Lees ook: 

De Ouwe Compagnie

Een kijkje in de keuken van… De Ouwe Compagnie

Ook altijd zo benieuwd wat er in de keuken gebeurt wanneer je ergens uiteten bent? In deze rubriek g...
Mazza Enschede

Een kijkje in de keuken van… Mazza

Ook altijd zo benieuwd wat er in de keuken gebeurt wanneer je ergens uiteten bent? In deze rubriek g...
Fellini

Een kijkje in de keuken van… Fellini Enschede

Ook altijd zo benieuwd wat er in de keuken gebeurt wanneer je ergens uiteten bent? In deze rubriek g...

Meer over

Eten & drinken

adv.