Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit restaurant staat te popelen om te beginnen en start alvast met bezorgen en afhalen

Aangeboden door The FoodClub 13 november 2020

Het plan was om in augustus de deuren van The FoodClub te openen. Helaas gooide corona roet in het eten. Het pand aan de Gronausestraat (voorheen mr. Hu) is inmiddels omgetoverd tot een kleurrijke eetgelegenheid waar verschillende thema’s te bewonderen zijn in combinatie met bijzondere gerechten. Ondanks corona trakteert The FoodClub op een voorproefje: starten met bezorgen en afhalen.

Wanneer The FoodClub haar deuren opent draait alles om beleving. De drie vrienden Anthony Tunc, Raffi Mousa en Milad Karimzadeh willen een concept creëren wat in Twente nog niet te vinden is. De formule van het restaurant is ‘all you can eat’ waarbij de lat hoog ligt. Het zijn geen standaard producten, maar met zorg opgemaakte gerechtjes. Op elk bord zijn minstens drie verschillende componenten te vinden. “We hebben de afgelopen maand meer dan 150 gerechten geprobeerd en geproefd. Alles om uiteindelijk het beste resultaat aan de gast te kunnen presenteren, want er zit echt veel werk in elk gerecht”, vertelt Anthony enthousiast.

Vrienden The Foodclub
Deze mannen zijn onderdeel van het managementteam: Raul, Anthony en Raffi

Diverse culturen

Op het menu wordt streetfood uit diverse culturen gepresenteerd. Omdat het restaurant vanwege corona nog niet geopend kan worden hebben de drie vrienden de beslissing gemaakt om te gaan bezorgen en afhalen. “We hebben hiervoor gekozen omdat we de koks de gelegenheid willen geven om te wennen. Het is echt een voorbereiding op de opening”, aldus Anthony. Het restaurant werkt met koks uit allerlei verschillende landen. Waaronder Aruba, Japan, India en Amerika. Raul is bedrijfsleider van de zaak en heeft een dubbele nationaliteit, namelijk Nederlands en Mexicaans. Hij is al 25 jaar werkzaam in de food & beverage en hospitality business en is blij om in Enschede te zijn. Hij houdt van de plek en de mensen hier.

Anders dan anders

Op dit moment biedt The FoodClub allerlei soorten streetfood aan. Uiteraard in combinatie met de verschillende culturen en thema’s. American streetfood, Asian streetfood, What the heck…?!#$%* en sushi zijn de nieuwste categorieën. Het plan is om in de toekomst ook te wisselen van gerechten. “We willen graag anders dan anders zijn. We proberen bijzondere smaken samen te voegen en werken daarom ook met eigen kruiden en specerijen.”

Gerecht The Foodclub
Een van de smakelijke gerechten: K.F.C. Waffle

Bijzondere combinaties

Een van de voorbeelden van de bijzondere combinaties is bijvoorbeeld de K.F.C. Waffle. Een wafel met Korean Fried Chicken, ahornsiroop, zoetzure wortel en kimchimayonaise. Of een huisgemaakt pitabroodje met een combinatie van guacamole en humus, geserveerd met popcorn. Alles wordt nog afgemaakt met verschillende toppings zodat de smaken in balans zijn.

Interieur The Foodclub
Het kleurrijke interieur van The FoodClub

Kleurrijke thema’s

In het restaurant zelf zijn allerlei verschillende ruimtes gecreëerd. Allemaal met een eigen stijl en thema. Azië en Cuba komen terug, maar er zijn ook marktkraampjes te vinden en een grote bar met dj-booth voor eventuele clubavonden wanneer dit weer kan en mag. Iedere ruimte heeft haar eigen gastvrouw of gastheer die advies kan geven en bijvoorbeeld mee kan praten over wijnen en cocktails. “We willen echt nieuw leven blazen in het ‘all you can eat’ concept. Wanneer je bij ons binnenloopt is het de bedoeling dat je een vakantiegevoel krijgt. Het gaat echt om de hele belevenis.”

Bezorgen en afhalen

“We hebben de afgelopen week een aantal Try Out Boxen uitgedeeld naar aanleiding van een winactie. Gelukkig waren de reacties positief! Dat is heel fijn om te horen. Afgelopen woensdag zijn we gestart met het bezorgen en afhalen”, geeft Anthony aan. Alle bestellingen gaan via de website van The FoodClub. Bestellen is op dit moment mogelijk van woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur.Deze bijdrage wordt je aangeboden door The FoodClub. Meer over The FoodClub ontdekken?

The FoodClub


Gronausestraat 100, Enschede

adv.