Dit is het geheim achter de overheerlijke aardbeienslof van Banketbakkerij Oonk

Aangeboden door Banketbakkerij Oonk Enschede 14 mei 2019

De absolute topper van Banketbakkerij Oonk is de aardbeienslof. De bodem bestaat uit zanddeeg gevuld met amandelspijs met daar bovenop oma’s pudding en verse aardbeien. “Je moet onze aardbeienslof echt eens geprobeerd hebben,” zegt banketbakker Henri. Wat het geheim van hun aardbeienslof is? Dat lees je hier!

Manderveense aardbei

Het geheim van deze heerlijke slof zit hem in het soort aardbeien. “We bereiden onze aardbeiensloffen niet met standaard aardbeien, maar met Manderveense aardbeien. Juist de smaak van de aardbei is erg belangrijk. Twee keer per week krijgen wij verse aardbeien geleverd, dus de aardbeien zijn nooit meer dan drie dagen oud. De hoge kwaliteit van het fruit proef je ook echt terug in de slof,” zegt Henri enthousiast.

Ook de telers van de Manderveense aardbei zijn heel trots dat hun product voor de aardbeienslof van Bakkerij Oonk gebruikt wordt. “Sinds 1982 leveren wij elk seizoen onze aardbeien vers van het land aan deze bakkerij. We leveren alleen de meest verse, smaakvolle en zoete aardbeien van de hoogste kwaliteit. Dit in combinatie met die alom bekende bodem en heerlijke slagroom maakt dat het de lekkerste slof die er is!”

Verse melk rechtstreeks van de boerderij

Daarnaast haalt Banketbakkerij Oonk iedere dag verse melk rechtstreeks van de boer. Hier wordt ouderwetse oma’s pudding van gemaakt en gemengd met luchtige slagroom. Dit is de vulling op de slofbodem. Dan komen de heerlijke zoete aardbeien hier bovenop en wordt het afgewerkt met een toef slagroom.

aardbeienslof-banketbakkerij-oonk
Verse Manderveense aardbeien

Sloffenkoning

De kwaliteit van Oonk’s aardbeienslof is ook landelijk niet onopgemerkt gebleven. Tijdens een bakwedstrijd ging hun aardbeienslof er met de eerste prijs vandoor. “Sinds 1980 mogen wij onszelf de sloffenkoning noemen,” zegt Henri lachend. Kun jij niet wachten om de aardbeienslof te proberen? De slof is te koop bij Banketbakkerij Oonk zelf of je bestelt het via de webshop.

aardbeienslof-banketbakkerij-oonk-2
Krijg jij ook spontaan trek?

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Banketbakkerij Oonk Enschede. Meer over Banketbakkerij Oonk Enschede ontdekken?

Banketbakkerij Oonk Enschede bakkers

Nu open08:00 - 18:00

Kuipersdijk 21, Enschede

Bekijk meer:bakkers

adv.