Enschedeër Michel wint prijs voor lekkerste pannenkoek van Nederland

Door Charmain Zwijnenberg 11 januari 2019

Pannenkoeken zijn altijd een goed idee. En hoera voor ons, de lekkerste pannenkoeken van Nederland vind je in Enschede! Bij Mister Pancake om precies te zijn. Dat werd gisteren (10 januari) bekend gemaakt tijdens de horecavakbeurs Horecava. 

Mister Pancake-eigenaar Michel Nachtegaal sleepte de kinderjuryprijs in de wacht van de vakwedstrijd De Lekkerste Pannenkoek. Samen met tien andere deelnemers kreeg hij de opdracht om in 15 minuten tijd drie identieke pannenkoekencreaties te maken. Het thema: wereldse zoetheden. Michel koos voor een American pancake. “Een dikke luchtige pannenkoek die bestaat uit meerdere lagen. Zoet, kleurrijk en met een suikerspin bovenop,” vertelt Mister Pancake himself.

Tekst gaat verder onder de foto

lekkerste pannenkoeken van nederland
De winnende pannenkoek van Mister Pancake / Foto: Michel Nachtegaal

Kansen spreiden

Bij de vakjury viel de Balinese pannenkoek van restaurant Den Tol in Velp het meest in de smaak. Maar de kinderjury koos massaal voor de kleurrijke creatie van Mister Pancake. Michel is blij met zijn prijs. “Het is hartstikke mooi dat we dit weer voor elkaar hebben gekregen. Tijdens de vorige editie in 2017 wonnen we deze prijs ook.”

Met de suikerspin bovenop zou je bijna denken dat Michel zich in deze wedstrijd juist focust op de kindervakjury: “Ik wilde mijn kansen spreiden. Ik richtte me op de nationale prijs van de vakjury, maar verloor ook zeker niet de kinderjury uit het oog. Die bepalen toch vaak in een gezin waar de pannenkoeken worden gegeten.”

Laag voor laag

De pancake is laag voor laag opgebouwd. Bekijk hieronder het proces.

mister-pancake-twents-ros-1

Deze specialiteiten van Mister Pancake moet je geprobeerd hebben

Een pannenkoek met kaas, spek of appel is natuurlijk ook erg lekker, maar wel een beetje standaard. ...

Meer over Mister Pancake ontdekken?

Mister Pancake restaurants en horeca

Nu gesloten11:30 - 20:00

Gronausestraat 710B, Enschede

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.