[Video] Binnenkijken bij café Crossroads: terug naar de jaren 50 in Amerika

Door Charmain Zwijnenberg 14 maart 2019

Hotdogs en milkshakes, retro krukken en banken, popcorn in plaats van pinda’s en Amerikaanse biertjes op de tap. Als je café Crossroads binnenwandelt, waan je je in een American diner-restaurant uit de jaren 50. Wij namen een kijkje! 

1956 in Amerika

Crossroads zit sinds 1 december in de Stadsgravenstraat, tussen Shooters en Xotix. Het café is onderdeel van de Beiaardgroep. Manager Dion Vluggen is het brein achter het concept. Dion: “Bij Crossroads heb je het gevoel dat je 1956 in Amerika binnenstapt. Even terug in de tijd. Dat komt vooral door de blues- en rock ’n roll-muziek en het interieur.”

Binnenkijken bij Crossroads_6

Tot in de puntjes

De American diner-stijl is tot in de puntjes doorgevoerd in het café. “Het zit ‘m in de kleine dingetjes,” vertelt Dion. “Geen pinda’s op de tafels, maar popcorn. Amerikaanse tapbiertjes en bourbon. Neonlichten. En van die Amerikaanse milkshakes. Maar dan wel met alcohol, dus met een knipoog naar het moderne.” En de hotdogs? “Soms zitten gasten hier de hele avond en pakken ze er een broodje hotdog bij, zodat ze niet naar De Muur hoeven te lopen.”

Binnenkijken bij Crossroads_8

Jamsessies

Er is aan elk detail gedacht, maar volgens Dion draait het vooral om de muziek. “Dat is wel het belangrijkste van Crossroads: goede muziek en de atmosfeer van de blues- en rock ’n roll-tijd. Ik ben een groot muziekliefhebber. Heb jarenlang als muzikant getourd, maar daar ben ik mee gestopt omdat ik meer bij mijn gezin wilde zijn. Toen ben ik dit café begonnen.” Ieder weekend treden er bandjes op bij Crossroads. “En op de eerste zondag van de maand zijn hier jamsessies. Daar doe ik soms zelf ook aan mee. Zo kan ik toch blijven spelen,” zegt hij tot slot.

Binnenkijken bij Crossroads_Dion

Benieuwd hoe het er tijdens zo’n muziekavond bij Crossroads aan toegaat? Deze video geeft een goede sfeerimpressie.

Lees ook:

binnenkijken bij casanova_buitenkant

Van deze binnenkijker krijg je gegarandeerd rode oortjes

Als je weleens langs nachtclub Casanova bent gelopen, heb je je vást weleens afgevraagd wat er zich ...
barbershop Sick Puppy Enschede

Tof! Deze nieuwe ondernemer opent op 1 februari zijn deuren in hartje Enschede

Aan de ene kant van het pand zijn de ramen nog afgeplakt met bruin papier, maar aan de andere zijde ...

adv.