Barbecueplannen? Ivo Busscher verkoopt luxe kwaliteitsvlees van eigen boerderij

Aangeboden door Slagerij Busscher 16 mei 2018

Weet jij tegenwoordig nog waar jouw stukje vlees vandaan komt en wat de leefomstandigheden geweest zijn? Bij Slagerij Busscher in Lonneker weet je in ieder geval zéker dat jouw biefstukje een goed leven gehad heeft. “Bij ons in de slagerij verkopen we luxe kwaliteitsvlees van eigen boerderij,” legt Ivo Busscher uit.

Derde generatie

Ivo is inmiddels de derde generatie die het familiebedrijf runt. “Mijn opa is rond 1931 begonnen en later hebben mijn vader en zijn broers slagerij Busscher overgenomen. Ik ben de een na oudste zoon van het gezin, maar mijn oudere broer wilde het bedrijf niet overnemen. Ondertussen doe ik dit werk al meer dan dertig jaar en ik doe het nog steeds met veel plezier,” zegt Ivo trots. Toen Ivo’s opa het bedrijf begon, hadden ze alleen melkkoeien. Het hebben van melkkoeien is echter erg arbeidsintensief en daarom hebben ze de overstap gemaakt naar luxe vleeskoeien.

slagerij-busscher-2
Ivo’s koeien zijn van het het ras de Blonde d’Aquitain.

Luxe kwaliteitsvlees

Achter de slagerij bevinden zich ruime stallen en uitgestrekte weilanden waarin Ivo’s koeien heerlijk kunnen grazen. “We richten ons op luxe vleesvee en daarom hebben we koeien van het het ras de Blonde d’Aquitaine. Het verschil in kwaliteit is echt goed merkbaar. De smaak is beter, de verhouding vlees-vet is goed, het vlees is malser en bevat minder vet. Uiteindelijk wint de kwaliteit het altijd,” vertelt Ivo enthousiast.

Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Ivo’s klantenkring zit niet alleen in Lonneker, maar men is bereid om een stukje verder te rijden voor een goed stuk vlees. “Ik heb ook veel klanten uit Enschede, Oldenzaal, Losser, Glanerbrug en Hengelo. De prijs-kwaliteitsverhouding ligt hier heel gunstig. We zijn bij lange na niet de duurste, maar leveren wel een goede kwaliteit. We kunnen de prijzen gunstig houden, doordat we niet op een A-locatie zitten,” legt Ivo uit.

slagerij-busscher-barbecuevlees

Catering en barbecues

Bij Slagerij Busscher kun je niet alleen terecht voor een goed stuk vlees, ze bieden ook complete catering en barbecues aan. Het assortiment barbecuevlees is zeer uitgebreid en er is voor ieder wat wils, ook voor visliefhebbers en vegetariërs. Ga je binnenkort een feest organiseren en wil je jouw gasten verwennen met een uitgebreide barbecue? Ivo heeft alles in huis om er een geslaagde dag van te maken! Neem gerust een kijkje op de website van Slagerij Busscher.

Slagerij Busscher slagers

Nu open08:00 - 18:00

Landweerweg 49, Enschede

Bekijk meer:slagers

adv.