Bakker Marc Oonk reisde speciaal voor zijn fairtrade chocolade af naar Ivoorkust

Aangeboden door Banketbakkerij Oonk Enschede 5 april 2019

De schappen van Bakkerij Oonk zijn momenteel goed gevuld met ambachtelijke paaseitjes, chocoladehazen en andere lekkernijen voor Pasen. Al deze producten zijn niet alleen erg smaakvol, er zit ook nog eens een mooi verhaal achter. 

Fairtrade chocolade

Bij Bakkerij Oonk werken ze namelijk alleen met fairtrade chocolade. Dit betekent dat een cacaoboer een eerlijke prijs krijgt voor zijn cacao. Eigenaar Marc wilde graag met eigen ogen zien wat dit in de praktijk voor de cacaoboeren betekent. Daarom reisde hij in november 2018 af naar de cacaoplantages in Ivoorkust.

Marc en zijn vrouw Remien zijn erg onder de indruk van de armoede in dat land. “Je kunt je haast geen voorstelling maken van wat echte armoede is,” zegt Marc. “Ik heb zelf ook kinderen en ik weet hoe belangrijk het is dat zij zich kunnen ontwikkelen.” Door alleen gebruik te maken van fairtrade chocolade hoopt Marc een steentje bij te kunnen dragen aan een betere wereld.

Vakmanschap

Al in januari beginnen bij Bakkerij Oonk de eerste voorbereidingen voor Pasen. Het maken van een paaseitje lijkt misschien eenvoudig, maar niets is minder waar. Voordat het product af is, heeft de patissier het al drie keer in handen gehad. Het gehele paasassortiment wordt met de hand gemaakt. Zo bereiden de patissiers iedere dag verse paaseitjes, waardoor de vulling lekker zacht blijft. En dat verschil in kwaliteit proef je zeker!

Paashazen van een halve meter

Ieder jaar probeert Bakkerij Oonk weer een aantal nieuwe producten aan te bieden. Zo is Marc erg trots op het gebak met passie-advocaatvulling. Ook de chocolade paashazen met een hoogte van een halve meter zijn weer te bestellen. “Vorig jaar had iemand vijf van deze paashazen besteld en het paste geeneens in zijn auto,” zegt Marc lachend. Benieuwd naar de rest van Oonk’s paasassortiment? Neem alvast een kijkje in de webshop.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Banketbakkerij Oonk Enschede. Meer over Banketbakkerij Oonk Enschede ontdekken?

Banketbakkerij Oonk Enschede bakkers

Nu open08:00 - 18:00

Kuipersdijk 21, Enschede

Bekijk meer:bakkers

adv.