Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x de leukste ondernemers van Enschede volgens jullie

Door Jannike Huisman 13 oktober 2017

Van de Zuiderhagen tot de Haverstraatpassage: overal in Enschede zitten fijne ondernemers. In onze rubriek Ondernemer uitgelicht zetten we elke week zo’n harde werker in het zonnetje. We vinden dat ze een extra pluim verdienen. In het kader van ‘de dag van de ondernemer’ vroegen we naar jouw favoriete ondernemer. Dit zijn de winnaars!

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Paulina van Smuls

Paulina B&B Oekepoek Smulls

Ondernemer Paulina Kramer is niet alleen eigenaresse van Bed and Breakfast Oekepoek en kookstudio Smuls. Ze zet zich ook in om de Walstraat leuker te maken. En ze staat mooi op de eerste plek van jullie favoriete ondernemers. Dat hebben we berekend uit zo’n 140 stemmen!


Meer over Bed & Breakfast Oekepoek ontdekken?

Bed & Breakfast Oekepoek bed en breakfasts

GeopendHele dag

Walstraat 6, Enschede

Bekijk meer:bed en breakfasts

Nienke van Nieke’s cupcakes

Nienke's cupcakes
Foto: Nienke’s cupcakes

Nienke van Nienke’s Cupcakes staat op de tweede plaats! Ze opende in Enschede de eerste cupcakewinkel van Twente. Naast cupcakes in allerlei kleuren en smaken, kun je er ook muffins en chocolade halen. Wij krijgen er al trek van!


Meer over Nienke’s Cupcakes ontdekken?

Nienke’s Cupcakes bakkers

Vandaag gesloten

Korte Haaksbergerstraat 15, Enschede

Bekijk meer:bakkers

Leunis van Koumans

Koumans slijterij en wijnhandel
Foto: Facebook Koumans

Leunis heeft een slijterij in de wijk Twekkelerveld met heel veel soorten bier, wijn en sterke drank. Hij heeft verstand zijn producten en is heel klantgericht. Het is een echte ondernemer en niet voor niets staat hij op de 3e plek.


Meer over Koumans slijterij & wijnhandel ontdekken?

Koumans slijterij & wijnhandel slijterijen

Vandaag gesloten

Zonstraat 30, Enschede

Bekijk meer:slijterijen

Niek en Lieneke van de Kleine Bistro

De Kleine Bistro

Niek en Lieneke zijn de trotse eigenaren van de Kleine Bistro. Je vindt hun restaurant in de Walstraat. Niek kookt in de keuken en Lieneke staat voor iedereen klaar in de bediening. Volgens onze lezers kun je er erg lekker en gezellig eten en hebben Niek en Lieneke hart voor de zaak en hun gasten.


Meer over De Kleine Bistro ontdekken?

De Kleine Bistro restaurants en horeca

Geopend16:30 - 21:00

Walstraat 16, Enschede

Bekijk meer:restaurants en horeca

Natascha en René Warmerdam van STOET

In de oude leeszaal van de bibliotheek openden Natascha en René Warmerdam vorig jaar de deuren van STOET. Een hippe lunchroom met lekkere gerechten waar je ook een boek kan lezen of werken op je laptop. Natascha en René hebben een plek gecreëerd waar je je thuis voelt.


Meer over STOET ontdekken?

STOET lunch

Vandaag gesloten

Pijpenstraat 15, Enschede

Bekijk meer:lunch

Jordy van de Broodbode

de broodbode enschede

Sinds Jordy zijn broodjeszaak in Enschede is gestart, zijn heel wat harde werkers blij. Veel mensen gaan namelijk tijdens de lunch hier een broodje halen. Jordy maakt de lekkerste verse broodjes, smoothies en koffie.


Meer over De Broodbode (Haverstraatpassage) ontdekken?

De Broodbode (Haverstraatpassage) lunch

Vandaag gesloten

Haverstraatpassage 70, Enschede

Bekijk meer:lunch

Jacqueline van Chez Jacq

Jacqueline Chez Jacq
Foto: Facebook Chez Jacq

Jacqueline heeft een uniek winkeltje aan de Zuiderhagen met glasobjecten. Daarvan vind je geen tweede in Enschede. Dus als je nog iets bijzonders voor je huis zoekt, moet je bij Jacqueline zijn.


Meer over Chez Jacq ontdekken?

Chez Jacq speciaalzaken

Zuiderhagen 34, Enschede

Bekijk meer:speciaalzaken

Corine van Jouw Marktkraam

Jouw Marktkraam Enschede
Foto: Facebook Jouw Marktkraam

Corine heeft een bijzonder concept neergezet in Enschede. Bij Jouw Marktkraam kun je zelf een kraampje huren en je spullen verkopen. Corine zorgt voor de verkoop, dus je kunt geld verdienen vanuit je luie stoel. Natuurlijk is het ook leuk om door de winkel te struinen op zoek te gaan naar leuke dingen.


Meer over Jouw Marktkraam ontdekken?

Jouw Marktkraam kringloopwinkels

Vandaag gesloten

Haaksbergerstraat 318, Enschede

Bekijk meer:kringloopwinkels

Jonny van het Gouden Randje

De koopman het gouden randje thee Enschede

Jonny heeft een gezellige theewinkel in het centrum van Enschede. “Naast dat ze zelfgemaakte taartjes verkoopt, brengt ze mensen bij elkaar”, vertelt lezer Janny. Zo organiseert ze een ondernemers koffieochtend, kunnen muzikanten een concertje geven en zijn er wel eens etentjes. Daarnaast kun je er heerlijk thee drinken. Jonny heeft drie bijzondere theemelanges gemaakt.


Meer over Het Gouden Randje ontdekken?

Het Gouden Randje speciaalzaken

Vandaag gesloten

Zuiderhagen 21, Enschede

Bekijk meer:speciaalzaken

Denk je nu hé, waar is mijn favoriete ondernemer?! Je mag ons altijd tippen via [email protected]. Deze top 9 is gebaseerd op zo’n 140 reacties die we binnenkregen via onze Facebook. Deze toppers zijn toevallig het hoogste geëindigd. Het was heel interessant om te zien dat we veel verschillende ondernemers langs zagen komen. Dat laat vooral zien dat er in Enschede gewoon heel veel geweldige, lieve, leuke ondernemers zijn. Ook degene die niet in dit lijstje staan.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.