7 x waarom je naar Proef Eet 2018 moet gaan

Door Annelynn Kooistra 29 augustus 2018

Nog twee nachtjes slapen en dan staat de binnenstad van Enschede drie dagen lang (van vrijdag 31 augustus  t/m zondag 2 september) bomvol eetkraampjes. Het is alweer de 33ste editie van het food festival Proef Eet. Wij geven je zeven redenen waarom je écht naar Proef Eet in Enschede moet.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Gezellig

Proef Eet
Foto: Enschede promotie

Tja, hier is vast iedereen mee eens: Proef Eet is gewoon hartstikke gezellig! Slenter samen met je vriend, gezin of vrienden langs alle kraampjes. Het meest ideaal: iedereen kan gewoon zelf kiezen wat hij of zij lekker vindt en dan gezellig samen opeten. Jammie!

Je kiest zelf hoeveel je uitgeeft

Proef Eet
Foto: Enschede Promotie

Tijdens het eetfestival Proef Eet bepaal je zelf hoeveel je uitgeeft. Ideaal dus. De hapjes en drankjes betaal je met de speciale Proef Eet munt: de Duyt. Eén Duyt is 1,25 euro waard. Je kunt de Duyten bij kassa’s op verschillende plekken in de binnenstad krijgen.

Voorproefjes van de Twentsche Foodhal

Proef Eet
Foto: Enschede promotie

De Twentsche Foodhal is gesloten tijdens het foodfestival, want dan is de hal te vinden op het Ei van Ko. Zak onderuit op het relaxte terras en proef heel veel voorproefjes van zeven verschillende keukens. Voor een paar duyten smikkel je onder andere Boliviaanse, Surinaamse en Koreaanse gerechtjes.

Een heus bierplein

#Proefeet @willekereuver @estergoosen en Tijs..

A post shared by Guido Evers (@guidoevers81) on

Meer trek in bier? Dan heb je geluk, want naast al het eten is er ook een echt bierplein. Op het Jacobusplein kun je dit jaar naar hartenlust bier proeven van Enschedese brouwerijen.

Win een diner voor twee

Proef Eet diner voor twee
Foto: Enschede promotie

Een gratis dineetje voor twee? Je maakt kans als je je stem uitbrengt voor jouw favoriete restaurant op Proef Eet.  Niet alleen leuk voor het restaurant, maar ook voor jezelf! Zondag 2 september om 18.00 uur wordt de winnaar in het VHSE paviljoen bekend gemaakt.

Leuk voor kinderen

Proef Eet kinderen
Foto: Enschede promotie

Met de kinderen op stap? Geen probleem, want ook voor de kinderen is Proef Eet heel gezellig. Heel veel smullen en de Twentenannies organiseren verschillende kinderactiviteiten naast het stadhuis. De ouders kunnen neerploffen op het terras vlakbij. Heerlijk!

Superlekker

En natuurlijk niet te vergeten: het eten is superlekker! Dat vinden wij eerlijk gezegd al reden genoeg om te gaan!

Al overtuigd? Check hier het hele programma van Proef Eet 2018:

Proef Eet

Dit is het programma van Proef Eet 2018

Het is bijna zover: De Proef Eet in de binnenstad van Enschede. Urenlang schuifelen langs de eetkraa...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.