Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vincent verhuisde voor de liefde: ‘Voor iedere westerling is Enschede ongeveer het einde van de wereld’

Door Rebecca de Graaf 6 juni 2020

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs die hun vertrouwde woonplaats verlieten om bij hun grote liefde in Enschede te zijn. Dit is het liefdesverhaal van Vincent.

Vincent en Annemieke leerden elkaar zo’n 26 jaar geleden kennen tijdens de zomervakantie in Lloret de Mar. Vincent liep samen met een kameraad over straat en Annemieke en haar vriendin kwamen hen tegemoet lopen. Met de romantische woorden ‘ik doe die linker wel’ werd het eerste contact gelegd.

Meer dan een vakantieliefde

Vincent liet er na de vakantie geen gras over groeien, want eenmaal terug in Nederland belde hij Annemieke gelijk op. De eerste afspraakjes werden gepland en niet veel later werden ze officieel een stel. Maar de afstand tussen de twee werd op den duur wel een dingetje. Vincent woonde zelf in Hendrik-Ido-Ambacht en de Twentse Annemieke studeerde in Laren. Na twee jaar op en neer gereisd te hebben, kozen ze ervoor om samen te gaan wonen in Hendrik-Ido-Ambacht.

Drie keer verhuizen binnen hetzelfde dorp

In zes jaar tijd gaven ze elkaar het ja-woord, kregen ze twee kinderen en zijn ze binnen Hendrik-Ido-Ambacht drie keer verhuisd. “Maar Annemieke kon keer op keer haar draai niet vinden. Het werd duidelijk dat het niet aan het huis lag of aan de wijk, maar aan de regio. Ze had heimwee naar Twente en wilde graag terug. En dat doet natuurlijk wel wat met je, want je wilt je vrouw niet ongelukkig zien.”

Het stel besloot het roer om te gooien. “De kinderen waren op dat moment nog klein, dus als we wilden verhuizen was dit hét moment. Want dan hoefden ze geen afscheid te nemen van vriendjes en vriendinnetjes op school”, legt Vincent uit.

trouw
De trouwfoto van Annemieke en Vincent

Niet alleen boerderijen

Vincents beeld van Twente was inmiddels wel bijgesteld. “Toen ik voor het eerst met Annemieke bij haar ouders in Hengelo op bezoek ging, was ik echt positief verrast. Er waren hier ook steden! Als westerling denk je toch dat er in het oosten alleen maar boerderijen staan. En Enschede is zo’n beetje het einde van de wereld. Maar de rust en ruimte spraken me juist erg aan.”

In je eentje bij je schoonouders wonen

Vincent vond al snel een baan bij het nieuw te openen Holland Casino in Enschede, maar het vinden van een geschikte woning liet iets langer op zich wachten. Om niet dagelijks met een urenlange reistijd te zitten, trok Vincent tijdelijk bij zijn schoonouders in. “Annemieke bleef zolang met de kinderen in Henrik-Ido-Ambacht wonen. Deze situatie heeft zo’n twee maanden geduurd en toen konden we als gezin in onze eigen woning in Stroinkslanden gaan wonen.”

Inmiddels woont het gezin al 18 jaar in Enschede en hebben ze geen moment spijt gehad van hun verhuizing naar Twente. Vincent: “Ik zou echt nooit meer terug willen naar het westen. Het is hier heel fijn wonen en de sfeer is erg gemoedelijk. Binnen twee minuten loop ik naar het bos en met zes minuten fietsen sta ik in de binnenstad. Dit is mijn thuis.”

Lees ook

Janine

Janine verhuisde voor de liefde naar Enschede: ‘Toen het uitging, ben ik hier gebleven’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...
verhuisd voor de liefde yvonne

Yvonne verhuisde voor de liefde naar de andere kant van de wereld

In onze rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs óf oud-stadsgenoten die ...
Naomi en Anne

Naomi verhuisde voor de liefde naar Enschede: ‘Ik voel me inmiddels een Tukker’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...

Meer over

Enschedeërs

adv.