Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuisd voor de liefde: Larissa ruilde Wierden in voor Glanerbrug

Door Rebecca de Graaf 2 juni 2020

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs die hun vertrouwde woonplaats verlieten om bij hun grote liefde in Enschede te zijn. Of in dit geval Glanerbrug. Dit is het liefdesverhaal van Larissa.

Toen Larissa en haar vriend Maikel op zoek gingen naar een koopwoning, richtten ze zich op meerdere dorpen en steden in Twente. Niet alleen in haar eigen woonplaats Wierden, maar ook in Borne, Hengelo, Enschede en Glanerbrug. Uiteindelijk is hun keuze gevallen op Glanerbrug, want dit was prijstechnisch de beste optie voor deze starters.

Vreemde figuren op Tinder

Maar laten we bij het begin beginnen. Het liefdesverhaal van Larissa en Maikel begon in 2014 op Tinder. Larissa had voor de lol een profiel aangemaakt en al snel viel haar oog op de foto van Maikel. “Je hebt veel vreemde figuren op Tinder zitten, maar met Maikel klikte het meteen. Het is een leuke jongen om te zien en hij is heel enthousiast in zijn doen en laten.” Een eerste afspraakje liet dus niet lang op zich wachten.

Al bekend met Enschede

De eerste date was bij De Kater. Het klikte enorm goed tussen de twee en meerdere afspraakjes volgden. Ze konden ook gemakkelijk afspreken, want Larissa moest vaak naar Enschede toe omdat ze hier aan het Saxion studeerde. “Maikel had al een appartementje in Glanerbrug, dus daar kun je gemakkelijk met de bus komen”, legt Larissa uit.

maikel en larissa
Maikel en Larissa samen met hun dochtertje

Na 1 jaar een woning gekocht

In de maanden die daarop volgden was Larissa vaker in Glanerbrug te vinden dan bij haar ouders in Wierden. “We woonden dus eigenlijk al praktisch samen”, zegt Larissa lachend. In september 2015 kregen ze de sleutel van hun nieuwe koopwoning. “Dit vond ik best spannend. Niet omdat ik geen vertrouwen had in onze relatie, maar vanwege de verantwoordelijkheden die bij een koopwoning horen.”

Van drie naar vijf gezinsleden

Inmiddels is het stel al zes jaar samen en hebben ze een dochtertje. Ook zijn ze in verwachting van hun tweede én derde kindje, want het blijkt een tweeling te zijn! “Dat was wel echt even schrikken. Vanwege de coronamaatregelen kon Maikel niet fysiek aanwezig zijn bij de echo, maar volgde hij het via Facetime. Hij zag het zelfs eerder dan ik dat er twee baby’s in mijn buik zitten. Vol ongeloof zat ik naar het beeldscherm te kijken. Want ik was al helemaal blij om één kloppend hartje te zien en nu blijken er twee  kleintjes in mijn buik te groeien.”

Heb jij ook een bijzonder liefdesverhaal? Stuur dan een korte omschrijving met één of meerdere horizontale foto’s naar [email protected] en wie weet nemen we contact met jou op voor een telefonisch interview.

Lees ook

Tinder_ANP

Tinderen in tijden van corona: zo gaat dat in Enschede

Daten is de komende tijd nogal onmogelijk in Enschede, door de coronacrisis moeten we afstand van el...
Agnes en Remco

Agnes verhuisde van Ameland naar Enschede: ‘Datingsites zijn eigenlijk niets voor mij!’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...
verhuisd voor de liefde Marian

Marian verhuisde voor de liefde naar Enschede: ‘Collega’s betrappen me op Twentse uitspraken’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...

Meer over

Enschedeërs

adv.