Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuisd voor de liefde: Céline ontmoette haar Enschedese droomman in Australië

Door Charmain Zwijnenberg 24 maart 2020

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs die hun vertrouwde woonplaats verlieten om bij hun grote liefde in Enschede te zijn. Vandaag lees je het mooie liefdesverhaal van Céline. 

Toen Céline in januari 2018 in haar eentje het vliegtuig pakte om een wereldreis te maken, had ze niet verwacht dat ze zeven maanden later met haar droomman aan haar zijde zou terugkeren. Laat staan dat ze een jaar later voor diezelfde droomman van Aalsmeer naar Enschede zou verhuizen. Toch gebeurde dat.

Van vriendschap naar liefde

Céline vertelt: “Ik ben in mijn eentje naar Australië gegaan, maar was wel aangesloten bij een organisatie die groepsreizen organiseerde.” Toen er een vijfdaagse roadtrip door Sydney op het programma stond, ging Céline die samen met drie meiden en vier jongens maken. Gijs was een van die jongens. “In het begin was het puur vriendschappelijk tussen ons, maar na een paar dagen begon ik hem wel heel leuk te vinden. Hij is heel zorgzaam en ontzettend lief. Daar viel ik voor.”

Tekst gaat verder onder de foto

celine & gijs 2
Céline en Gijs op reis

Gelukkig bleek dat wederzijds. De twee hadden het heel leuk samen en besloten om de rest van de reis met z’n tweeën af te leggen. “We zijn heel Australië doorgereisd en hebben zelfs nog samen op een schapenboerderij gewerkt.”

Nóg een reis

Na zeven maanden avontuur keerden Céline en Gijs samen terug naar Nederland. Zij naar Aalsmeer, hij naar Enschede. Terug naar het gewone leven. Maar daar konden de twee avonturiers niet aan wennen. “Na een half jaar besloten we weer het vliegtuig te pakken voor een lange reis. Deze keer naar Zuidoost-Azië. Hier hebben we samen zes maanden lang gebackpackt. Een geweldige reis!”, zegt Céline enthousiast.

Samenwonen in Enschede

Vrij kort na hun terugkeer in Nederland besloten de reizigers zich te settelen en samen te wonen. In Enschede. “We kenden elkaar inmiddels door en door. Waren altijd samen. Dus die stap durfden we wel te nemen. Daarbij vind ik Enschede een leuke stad. Een stuk groter dan Aalsmeer en er is ook veel meer te doen.”

Reismaatjes in Australië en Azië, collega’s op de schapenboerderij en nu dus samenwonenden in Enschede. Hoe bevalt het ‘gewone leven’? “In het begin was het even wennen: niet meer uit de backpack leven en zelf koken en de was doen. Maar al snel waren we dat ook weer gewend.”

Reisplannen

En nu zijn we natuurlijk reuzebenieuwd: waar gaat de volgende reis heen – als we weer mogen reizen? “Voorlopig nergens heen. We moeten nog drie jaar wachten in verband met mijn studie,” vertelt Céline. “Maar we hebben genoeg plannen hoor! Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland, nog eens terug naar Australië. Tja, we zijn nogal reislustig”, zegt ze dan lachend. Dát hadden we nog niet begrepen.

Heb jij ook een bijzonder liefdesverhaal? Stuur ons dan een korte omschrijving met een horizontale foto en wie weet staat jouw verhaal binnenkort ook op indebuurt Enschede.

Nog meer liefdesverhalen om bij weg te zwijmelen:

monique & andreas

Monique verhuisde voor de liefde naar Enschede ‘Mijn ex, moeder en vriendin verhuisden mee’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze nieuwe rubriek ‘Verhuis...
robin-01

De Vlaamse Robin verhuisde voor de liefde naar Enschede: ‘Nederlanders zijn warm en spontaan’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze nieuwe rubriek ‘Verhuis...
verhuisd voor de liefde Marceline

Marceline verhuisde voor de liefde naar Twente én woont nu in een appartement boven haar schoonouders

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze nieuwe rubriek ‘Verhuis...

Meer over

Enschedeërs

adv.