Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuisd voor de liefde: Anne ontmoette haar vriend op een ‘supersmerige camping’ in Spanje

Door Charmain Zwijnenberg 11 februari 2020

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze nieuwe rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs die hun vertrouwde woonplaats verlieten om bij hun grote liefde in Enschede te zijn. We trappen af met het liefdesverhaal van Anne. 

Stel je een typische jongerenvakantie in Spanje voor. Veel drank, weinig slaap en een camping waar Rob Geus niet vrolijk van wordt. Niet bepaald de plek waar je de liefde van je leven ontmoet toch? Voor Anne (24) wel. Want op diezelfde vieze camping ontmoette ze Enschedeër Rik (21). Anne pakte haar biezen en verruilde haar vertrouwde dorp in de Achterhoek voor het mooie Enschede.

Grappig accent

“Ik ontmoette Rik tijdens een vakantie met vriendinnen”, begint Anne haar verhaal. “We stonden allebei op dezelfde supersmerige camping in Blanes. Zo een die je weleens op tv voorbij ziet komen. Ik hoorde Rik tegen z’n vrienden praten en vond zijn accent zo grappig. Het leek op dat van ons uit de Achterhoek, maar toch anders. Hij bleek uit Enschede te komen.”

Beren op de weg

Anne en Rik raakten aan de praat. “We hadden maar twee avonden samen, maar waren continu bij elkaar. En ook na de vakantie hielden we contact.” Voor Rik was het al vrij snel duidelijk: hij had gevoelens voor Anne. Het duurde even voordat die liefde werd beantwoord. Zo’n drie jaar om precies te zijn. Anne: “Ik hield mezelf steeds voor dat het vriendschap was. En ik zag veel beren op de weg. Ik woonde in een klein dorpje in de Achterhoek en studeerde in Nijmegen. Hij woonde in Enschede. We hadden geen rijbewijs. Ook vond ik ons wat jong om samen te wonen.”

Eindelijk een relatie

Rik dacht juist in oplossingen, wat ervoor zorgde dat de twee botsten en elkaar zelfs even niet meer spraken. “We hadden acht maanden lang geen contact,” vertelt Anne. “Iedereen zei dat ik een plaat voor m’n kop had omdat ze wisten dat ik ook gevoelens voor hem had. En dat zag ik toen zelf ook in. Ik wist dat ik het verpest had en had heel veel spijt.” Gelukkig kregen de twee weer contact. En dat groeide eindelijk uit tot een relatie.

‘Enschede voelt soms nog wereldvreemd’

Na een maand op en neer reizen, schreef het stel zich begin 2019 in voor een woning in Enschede. “We dachten dat het even zou duren, maar binnen een paar maanden was het zover. Ik ging officieel verhuizen naar Enschede.” Anne woont nu bijna een jaar in onze stad, maar voelt zich nog niet helemaal thuis. “Ik voel me thuis in mijn eigen huis en wijk, maar als ik door de binnenstad loopt voelt Enschede soms nog wereldvreemd. Alsof ik een dagje weg ben. Als ik volgend jaar een baan in Enschede heb en daardoor ook meer sociale contacten, zal dat wel veranderen.’

Terug naar Spanje?

De tortelduifjes zijn nog niet samen terug geweest naar Spanje, het land waar het allemaal begon. “Dat gaan we vast nog wel doen. Alleen niet meer naar die vieze camping in Blanes”, sluit Anne lachend haar verhaal.

Lees ook:

claudia en pim

Enschedeërs Claudia en Pim schelen 30 jaar: ‘Het was liefde op het eerste gezicht’

Het is jullie vast niet ontgaan: Bridget Maasland (45) en André Hazes (25) hebben het wel érg gezell...
liefdesbankje

Dé plek voor een typisch Enschedese foto: het liefdesbankje

Het bekendste bankje van Enschede: het liefdesbankje. Menig toerist, pas getrouwd stel of Enschedeër...
hartjes

5 x deze valentijnscadeaus zijn supercliché (en daarom juist heel leuk)

Laten we eerlijk zijn: Valentijnsdag is hartstikke commercieel. En daar kun je je knetterhard tegen ...

adv.