Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Twinning is winning: 17 x leuke Enschedese tweelingen

Door Charmain Zwijnenberg 11 november 2019

Hoe is het om tweeling te zijn? Ben je dan echt zo onafscheidelijk als de meeste mensen denken? Word je regelmatig door elkaar gehaald? Een hoop Enschede tweelingen reageerden op onze oproep en beantwoordden daarmee al onze prangende vragen. Is twinning écht winning?

Pagina 1/17
⟵ swipe swipe ⟶

Matteo en Davide

Matteo en Davide vinden het maar al te leuk om tweeling te zijn. “We worden sneller herkend en mensen vinden ons gelijkt interessant,” zegt Matteo. “We worden wel vaak door elkaar gehaald, maar we luisteren altijd naar beide namen, haha.”

Op de middelbare school zaten de twee niet meer bij elkaar in de klas. Toch zorgden ze nog regelmatig voor verwarring. Matteo: “Ik zat in de les en Davide zat tijdens een tussenuur in de kantine. Toen een leraar van mij door de kantine liep en Davide zag zitten moest Davide met hem meekomen. Eenmaal aangekomen bij het klaslokaal zag de docent mij gewoon in het klaslokaal zitten. Hij werd rood van schaamte. We hebben er allemaal flink om moeten lachen.”

Matteo en Davide

Asley en Daisy

Dit moet toch wel een eeneiige tweeling zijn? Fout. Al ben je zeker niet de enige die dat denkt. “Die vraag krijg ik altijd,” zegt moeder Tamara. “Qua innerlijk zijn ze totaal verschillend. Zo is Asley dol op voetballen en zeker niet van de meisje-meisjedingen, op een nagellakje en een make-upje na. Daisy is dol op paardrijden en kan wel de hele dag in de stal hangen.”

Tweeling Asley en Daisy

Lara en Luna

De knapperds op onderstaande foto zijn Lara en Lunda: 13 jaar en twee-eiig. Ze zijn de jongsten van vijf kinderen. Beide meiden zitten op synchroonzwemmen en zwemmen is dan ook hun grootste passie. Toch zijn Lara en Luna in veel opzichten ook verschillend. Lara volgt theaterlessen, Lunda wil niet voor aap staan op het podium.

Eén ding begrijpen ouders Petra en Marcel niet: “Toen ze naar het voortgezet onderwijs gingen, moesten en zouden ze in twee aparte klassen komen. Want ze hadden hun hele leven al bij elkaar in de klas gezeten. Toen het zover was, was het dikke drama. Ze wilden tóch bij elkaar in de klas. Mama mocht het regelen en slaagde daarin: ze zaten toch bij elkaar in de klas. Maar wat doen ze? Ze fietsen bijna elke dag apart van elkaar naar school omdat ze elkaar ’s morgens niet kunnen zien of luchten.” Hmm, vast iets dat alleen de tweeling begrijpt.

Dat mensen Lara en Luna niet uit elkaar kunnen houden vindt de tweeling verschrikkelijk. Ze vinden namelijk zelf dat ze helemaal niet op elkaar lijken.

Petra en Ellen

Petra (rechts) en haar tweelingzus Ellen zorgden 49 jaar geleden voor een grote verrassing. “Onze ouders wisten niet dat ze een tweeling kregen dus Ellen kwam als een mooie verrassing. In onze kindertijd vonden we het niet altijd leuk om een tweeling te zijn want je werd als één persoon gezien. DE tweeling. Óf je werd allebei op een verjaardagsfeestje gevraagd óf niet. Ook qua karakter verschillen wij veel, dus we hadden best vaak ruzie.” De tweeling werd altijd veel door elkaar gehaald en nu nog steeds. “Wij vinden dit nu wel erg grappig.” Hun band is goed. “Sinds wij allebei de deur uit zijn gegaan, getrouwd (Ellen nu gescheiden) en kinderen kregen werd ons contact veel beter en dat is zo gebleven.”
Petra en Ellen

Gabriëlla en Daniëlla

Nee, je ziet niet dubbel. Dit zijn Gabriëlla en Daniëlla, 25 jaar en onafscheidelijk. “We zijn een eeneiige tweeling. Allebei doen we hetzelfde werk. Doordeweeks werken wij allebei op een kinderopvang en in het weekend bij dezelfde kledingwinkel!” De dames hebben zelfs meegedaan aan De Nationale Tweelingtest op SBS 6!

Gabriella en Daniella

Britt en Romee

Nog een gevalletje van dubbel zien. De 20-jarige Britt en Romee vinden het leuk maar ook lastig om tweeling te zijn. “We zijn een eeneiige tweeling en worden vaak met elkaar verward. We zijn het vaak met elkaar eens en we hebben ook erg goed contact. We doen dezelfde opleiding en zitten bij elkaar in de klas.”

Britt en Romee

Ilona en Renate

Renate en Ilona zijn 37 jaar en lijken nog steeds ontzettend veel op elkaar. “We hebben goed contact en vullen elkaar aan. We zijn zelfs samen zwanger geweest.” Hoe bijzonder?!

Ilona en Renate

Bob en Niels

Bob en Niels zijn 32 jaar oud. “Naast onze gedeelde passies hebben wij beide ook een eigen mening en visie op zaken. We hebben vaak aan één blik genoeg om te zien wat de ander bedoelt.”

Bob en Niels

Mitchell en Dylan

Maureen heeft een heel bijzondere tweeling. “Een van onze tweeling is ernstig meervoudig gehandicapt en zou eigenlijk niet zo oud worden. Dit jaar vieren ze hun achttiende verjaardag. Mitchell en Dylan hebben hun eigen unieke bijzondere band.”

Mitchell en Dylan

Linda en Eline

Hieronder zie je Linda en Eline, een Enschedese tweeling van 36 jaar.  We zien duidelijk gelijkenissen.

Linda en Eline

Stefan en Mathijs

Mathijs en Stefan zijn qua uiterlijk geen kopie van elkaar. Ze zijn dan ook een twee-eiige tweeling.

Stefan en Mathijs

Bart en Jan Willem

Volgens Henrieke zijn haar broers Bart en Jan Willem een begrip onder scooter rijdend Enschede. “De eeneiige tweeling is onafscheidelijk en dag en nacht te vinden in hun brommerzaak Debuparts, die ze op 14-jarige leeftijd samen opzetten.”

Friedi en Gerrie

De Enschedese tweeling Friedi en Gerrie zijn 53 jaar en hebben aan één woord genoeg. “We hadden tot ons vierde ons eigen taaltje. We begrepen elkaar heel goed en nu nog steeds. We hoeven maar één woord te zeggen, dan weten we al genoeg,” zegt Friedi. Ook qua kleding, interieur en tv-programma’s hebben ze dezelfde smaak. “Ik zeg weleens: als wij 50 kledingstukken zouden moeten uitzoeken, weet ik zeker dat we er 49 precies hetzelfde hebben.” De twee doen ook heel veel samen. “We hebben altijd de grootste lol, tot de slappe lach aan toe.”

Isis en Duncan

Isis en Duncan zijn 10 jaar. Volgens moeder Nienke zijn ze niet alleen qua uiterlijk compleet verschillend. “Echt twee verschillende mensjes.”

Isis en Duncan

Nina en Liv

Hieronder zien we de 7-jarige tweeling Nina en Liv. “Het is een twee-eiige tweeling (al hebben we dat nooit wetenschappelijk onderbouwd). Nina is de oudste en een echte grappenmaker. Ze is behulpzaam en rechtvaardig, maar kan ook een grote kattenkop zijn. Liv is een stuk ondeugd en mag graag een beetje klieren. Ze is heel lief en heerlijk aanhankelijk,” zegt moeder Marleen.

Nina & Liv

Koen en Bas

Koen en Bas Hartman zijn 11 jaar oud en een twee-eiige tweeling. Volgens hun moeder zijn ze ook wel echt verschillend in sommige dingen.

Koen en Bas

Lees ook

google streetview moment_3

Deze Enschedeërs maken optimaal gebruik van hun Google Streetview-moment

Wat doe jij als je de Google Streetview-auto voorbij ziet rijden? Doe je alsof er niets aan de hand ...
ellen

Wat een toppers! Deze Enschedeërs vielen tientallen kilo’s af

Vorige week plaatsen we een oproepje om je voor- en nafoto te plaatsen wanneer je flink wat kilo's b...
Staatsloterij 30 miljoen Enschede

Money money money: deze Enschedeërs wonnen een dikke geldprijs

Droom jij er ook weleens van dat Gaston met een gouden cheque naast je op de bank zit? Of dat je de ...
Pagina 1/17
⟵ swipe swipe ⟶

adv.