Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Romy deed mee aan First Dates: ‘Het was een first date, blind date én speed date tegelijk’

Door Charmain Zwijnenberg 26 mei 2020

De 20-jarige Romy uit Enschede was op 13 mei te zien in het populaire datingprogramma First Dates. Ze had een date met Tim – haar eerste officiële afspraakje ooit. Hoe kijkt ze terug op haar tv-avontuur en spreekt ze Tim eigenlijk nog weleens?

Een allereerste date is spannend. Helemaal als je je date niet kent én er allemaal camera’s op je gericht zijn zodat heel Nederland mee kan gluren. Waarom heeft Romy zich opgegeven voor First Dates? “Ik keek het programma vaak met mijn ouders. Toen er in beeld stond dat je je kon aanmelden, heb ik dat gedaan. Het is natuurlijk een gekke manier om te daten, maar dat past eigenlijk wel bij me.” Ook haar prille zelfliefde speelde mee. “Ik hou eindelijk van mezelf en van het leven. Nu wil ik ook iemand in mijn leven hebben om van te houden. En niet geschoten is altijd mis toch?”

Spannend, onwerkelijk en leuk

Gelukkig is haar eerste date goed bevallen. “Ik was best zenuwachtig, maar toch minder zenuwachtig dan ik had verwacht. Ik ben een introvert en presentaties geven vind ik bijvoorbeeld al heel eng, maar tijdens de date viel het eigenlijk wel mee. Het was spannend en onwerkelijk, want het was eigenlijk een first date, blind date en speed date tegelijk. Maar het was vooral een hele leuke ervaring.”

Tekst gaat verder onder de foto

First Dates - Romy & Tim
Romy met haar date Tim. Foto: still uit First Dates

Openhartig

En, heeft het programma haar aan de juiste persoon gematcht? “Ik vind Tim echt een leuke jongen om te zien. Daar zou ik op kunnen vallen. Ook qua innerlijk. Maar er was geen romantische klik. Wel konden we leuk met elkaar praten.” En die gesprekken gingen niet over koetjes, kalfjes of over het weer. Romy vertelt tijdens haar date openhartig over haar depressies, geaardheid en het gender waarmee ze zich identificeert. Zo kwamen ook de Regenboogdagen in Enschede en het queerfeestje in Metropool ter sprake.

‘Onderwerpen als geaardheid, gender en depressie moeten bespreekbaar worden’

“Ik heb niet van tevoren bedacht dat ik het hierover zou hebben, maar ik wilde wél vertellen wie ik ben. En deze dingen horen bij mij. Ik ben heel blij dat deze beelden er niet uit zijn geknipt, want ik vind het belangrijk dat onderwerpen als geaardheid, gender en depressie bespreekbaar worden gemaakt. Het taboe moet eraf. Ook op scholen moet er over worden gesproken. Kinderen weten nu niet bij wie ze terecht kunnen met vragen.”

De Enschedese spreekt uit ervaring. “Ik heb het zelf moeten uitzoeken met behulp van internet. Daardoor ben ik erachter gekomen dat ik me geen man of vrouw voel. Ik ben een mens en ik val op mensen.”

Second date?

Ook uit haar depressies is Romy gekomen. “Ik ben gestopt met medicatie en heb veel therapie gehad. Dat heeft me enorm geholpen. Sindsdien voel ik me vrolijker en zie ik het leven weer rooskleurig in.” Daarom is er nu ook ruimte voor een liefde in haar leven. Hebben Romy en Tim elkaar nog gesproken na de opnames? “Nee, ik heb hem nog wel benaderd via Facebook, zo van: wanneer komen we nou op tv? Maar daar heb ik niets meer van gehoord.”

Dromen

Gelukkig heeft de 20-jarige veel hobby’s en dromen waar ze zich op kan richten. “Ik hou van fotografie, van kleding maken en van motorrijden. Mijn droom is om die dingen later met elkaar te combineren.”

Wil je de aflevering van First Dates terugkijken? Dat kan hier. 

Lees ook:

robin first dates

Robin uit Enschede deed mee aan First Dates: ‘Ik durf de aflevering niet terug te kijken’

Iedere werkdag kun je wegzwijmelen bij het datingprogramma First Dates op BNNVARA. Dit is een tv-pro...
first-dates

First Dates: van autistische cavia tot schizofrene papegaai

Afgelopen dinsdagavond was Pepijn uit Enschede te zien in het programma First Dates. Dit is een prog...
First Dates Daan

Even terugkijken: Enschedese Daan deed mee aan First Dates

We hebben al aardig wat Enschedeërs voorbij zien komen in dit seizoen van First Dates. Op dinsdag 4 ...

adv.