Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Patricks huis brandde af: ‘In één klap waren we alles kwijt’

Aangeboden door Univé Oost 30 oktober 2020

Patrick Kruis was zaterdag 7 maart met zijn vrouw en vierjarige zoon bijna thuis na een gezellig verjaardagsfeestje. Onderweg werd hij gebeld door de politie. De buren roken een brandlucht, of er iemand binnen was. Patrick schrok zich wild en reed snel door, want de hond was nog thuis. Daar wachtte hem een ravage: “De hond leefde nog, maar de bovenverdieping en zolder zagen zwart. Het huis is per direct onbewoonbaar verklaard.”

Die ochtend had Patrick de elektrische deken gebruikt vanwege rugklachten. “Na het belletje van de politie ging het meteen door mijn hoofd: had ik de elektrische deken wel uitgedaan?” Die had inderdaad kortsluiting veroorzaakt. “Normaal gesproken zet ik hem altijd uit, deze keer was ik het vergeten. Er zit een beveiliging op die de elektrische deken na bepaalde tijd vanzelf uitschakelt, maar deze heeft niet gewerkt. Doordat de stekker er nog in zat, ging het fout.”

Onbewoonbaar verklaard

Patrick en zijn vrouw konden pas om 1.30 uur ’s nachts naar binnen. “De bovenverdieping en de zolder zagen zwart. Er was rookschade door het hele huis. Giftige stoffen waren vrijgekomen en ons huis werd per direct onbewoonbaar verklaard. Heel heftig allemaal. Het salvage team adviseerde ons nog wat kostbare spullen mee te nemen en toen moesten we vertrekken. Onze hond Damián ging mee. Maar tot ons grote verdriet hebben we hem na een tijdje moeten laten inslapen vanwege de giftige stoffen die hij had ingeademd.”

damian
Ze hebben hun hond Damián verdrietig genoeg moeten laten ingeslapen

95% naar het grofvuil

Ze waren de schok nog niet te boven, of ze moesten van alles regelen. “We hadden helemaal niets meer. Geen kleding, geen tandenborstel; 95% van onze bezittingen gingen rechtstreeks naar het grofvuil. Maar ondertussen moesten mijn vrouw en ik fulltime aan het werk. De coronacrisis bereikte op dat moment een hoogtepunt en wij werken allebei in de zorgsector. Gelukkig nam Univé Oost ons direct veel werk uit handen door een schade-expert, een schoonmaakbedrijf en een bouwbedrijf in te schakelen.”

Vakantiehuisje volledig vergoed

De waarde van de inboedel werd in kaart gebracht. Vervolgens stortte Univé meteen een fors bedrag op de rekening van Patrick en zijn vrouw, zodat ze nieuwe kleding en noodzakelijke spullen konden kopen. Ook het vakantiehuisje waar ze de eerste drie weken in verbleven werd volledig vergoed.

‘Achteraf had ik mijn verzekeringspolis aangepast’

Patrick is heel blij met de begeleiding van Univé Oost bij de schade afhandeling. “De betrokkenheid, openheid en eerlijkheid zijn me bijgebleven. We hebben uiteindelijk de dagwaarde van onze totale inboedel teruggekregen. Achteraf gezien had ik mijn verzekeringspolis aangepast. Ik had bijvoorbeeld een verzameling van 36 Feyenoord-shirts die voor mij persoonlijk veel waarde hebben. Helaas kreeg ik daar weinig voor terug: dit soort spullen moet je blijkbaar apart verzekeren. Daarom zou ik iedereen aanraden om eens in de zoveel tijd te kijken of de verzekeringspolis nog up-to-date is.”

Inzicht in de risico’s

De adviseurs van Univé Oost helpen je graag bij zo’n wooncheck. Ze maken je bewust van de risico’s die je loopt, zodat je schade kunt voorkomen en beperken. Denk daarbij aan schade door brand, maar ook inbraak en lekkage. Sommige verzekeringen zijn wettelijk verplicht, andere sluit je af omdat je geen financieel risico wilt lopen. Handig om te weten: de adviseurs van Univé Oost zijn bemiddelaars. Ze geven je inzicht in alle verzekeringen, dus ook die van andere aanbieders. Op een transparante en eerlijke manier geven ze jou een nuchter advies waar je mee verder kunt.

Maak een afspraak

Tijdens de vrijblijvende wooncheck kom je erachter welke verzekeringen handig zijn in jouw situatie. De wooncheck gebeurt telefonisch. Liever een persoonlijke afspraak? Dan ben je van harte welkom bij de Univé-winkel in Enschede. Maak hier meteen een afspraak.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Univé Oost. Meer over Univé Oost ontdekken?

Univé Oost

Vandaag gesloten

Het Eeftink 22, Enschede

adv.