Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naomi verhuisde voor de liefde naar Enschede: ‘Ik voel me inmiddels een Tukker’

Door Charmain Zwijnenberg 23 mei 2020

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs die hun vertrouwde woonplaats verlieten om bij hun grote liefde in Enschede te zijn. Vandaag lees je het verhaal van Naomi.

De Alphense Naomi leerde haar grote liefde Anne in oktober 2014 op een datingsite kennen. “Zij stuurde me een berichtje, ik reageerde daarop en we raakten aan de klets,” vertelt Naomi. Een eerste date kon pas plaatsvinden nadat Anne terugkwam van een weekje Ibiza. “We hebben die hele week met elkaar geappt.”

Eerste date

Toen Anne weer voet op Nederlandse bodem zette, konden de twee elkaar eindelijk in het echt zien. “Anne woonde in Enschede – hélemaal aan de andere kant van het land – en zocht mij tijdens de eerste date op in Alphen.” Het klikte meteen. “Anne is heel spontaan. Dat is zo leuk aan haar. We hebben die dag heel veel gekletst en ze is meteen blijven slapen. Sinds 27 oktober 2014 zijn we officieel samen.”

‘We gingen niet voor dat ene flingetje’

Sindsdien zag het liefdeskoppel elkaar wel drie keer per week. “In maart 2015 zijn we gaan samenwonen. Dat heen-en-weer-gereis waren we inmiddels een beetje zat. En we wisten allebei dat we iets serieus wilden. Zij had een zoontje van 8 jaar – dat inmiddels een beer van een vent is – dus je gaat niet voor dat ene flingetje.”

Rust na Amersfoort

De keuze om het westen in te ruilen voor het oosten was voor Naomi snel gemaakt. “Zij had natuurlijk een kind, maar daarnaast vond ik Enschede ook echt een leuke stad. Als ik vanuit Alphen hierheen reed kwam ik na Amersfoort in een rustige, gemoedelijke omgeving terecht. In het westen is het veel drukker. Veel hoogbouw en files. De omgeving en natuur vind ik hier heel mooi.”

Tekst gaat verder onder de foto

Naomi en Anne

Naomi zegde haar vaste baan en haar huurhuis op, liet haar familie en vrienden achter en vertrok naar Enschede. “Mijn moeder vond dat wel moeilijk, maar ze zag ook dat ik gelukkig was en dat het goed zat.” Tegenwoordig kan Naomi haar ouders soms zelfs op de fiets bezoeken. “Ze staan hier vaak op camping De Twentse Es, dus ik zie ze regelmatig.”

Trouwen in Enschede

In 2018 stapten Naomi en Anne in het huwelijksbootje. “We trouwden in het stadhuis in Enschede, hadden onze fotoshoot bij de fontein in het Woolderikspark en hielden ons feest bij De Kater op de Oude Markt. Een mooie dag.” Hun huwelijksreis vond in Ibiza plaats. “Daar heeft Anne me het hotel laten zien waar ze in onze begintijd zoveel met me appte. De plek waar het allemaal begon.”

Afwachtend versus bam bam bam

Wat vindt Naomi eigenlijk van de Tukkers hier? “Heel gemoedelijk. Mensen groeten elkaar hier op straat. Dat sprak me direct aan.” Toch merkt ze wel verschillen in de mentaliteit. “Ik werk in de verkoop en mensen merken wel dat ik veel directer ben. Tukkers zijn wat meer afwachtend. Daar moest ik in het begin aan wennen. Hier moet je mensen met fluwelen handschoenen aanpakken, in het westen is het meer bam, bam, bam.”

‘Ik gooi de deur inmiddels los, in plaats van open’

Toch voelt Naomi zich inmiddels zelf ook steeds meer een Tukker. Ik gooi de deur inmiddels los, in plaats van open. En soms ben ik niet goed te pas. Die dingen heb ik overgenomen. Alleen het accent heb ik nog niet.”

Nooit meer weg

Zou ze hier voor altijd willen blijven wonen? Of hoopt ze ooit weer terug te gaan naar het westen van het land? “Ik voel me hier helemaal thuis. Ik zou niet meer in die drukte willen wonen. Nee, ik ga hier niet meer weg.”

Heb jij ook een bijzonder liefdesverhaal? Stuur dan een korte omschrijving met één of meerdere horizontale foto’s naar [email protected] en wie weet nemen we contact met jou op voor een telefonisch interview.

Nog meer liefdesverhalen om bij weg te zwijmelen:

Gerda en Wijnand

Gerda verhuisde voor de liefde naar Enschede: ‘Na anderhalve maand trok ik bij hem in’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...
verhuisd voor de liefde marianne

Marianne verhuisde voor de liefde naar Enschede: ‘Barry moest vier keer op en neer voor al mijn kleding’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...
Anne en Harald

Anne verhuisde voor de liefde van Enschede naar Assen: ‘Ik ga altijd mijn geluk achterna’

In onze rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs óf oud-stadsgenoten die ...

Meer over

Enschedeërs

adv.