Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Monique heeft precies dezelfde naam als een BN’er: ‘Kun je ook zo goed zingen?’

Door Rebecca de Graaf 22 mei 2020

Toen Monique zo’n twaalf jaar geleden met René in het huwelijksbootje stapte, stond ze niet gelijk stil bij haar nieuwe naam. Want vanaf toen heette ze Monique Smit. En dat is precies dezelfde naam als die ene Nederlandstalige zangeres uit Volendam.

Monique heeft haar eigen lunchroom in het bedrijvencentrum Rigtersbleek. Zodra de gasten haar naam op het visitekaartje zien staan, beginnen de opmerkingen te komen. Want heeft ze wel door dat ze net zo heet als een bekende Nederlander? Nou lieve mensen, daar is ze zich inmiddels wel bewust van 😉

De zus van Jan Smit

De vrolijke blondine heeft er overigens geen problemen mee dat anderen grapjes maken over haar voor- en achternaam. “Ik kan er altijd wel om lachen. Een vaak gestelde vraag is of ik de zus van Jan Smit ben of ze vragen of ik ook kan zingen. Ik zeg dan altijd maar dat iedereen moet doen waar hij of zij goed in is. En zingen behoort niet tot mijn talenten”, zegt de Enschedese lachend.

Hollandse avond in het café

Of je moet als stamgast het geluk hebben dat Monique een borreltje teveel op heeft in het buurtcafé van haar man René en spontaan begint te zingen. Ze zijn beiden liefhebbers van Nederlandstalige muziek, dus voor een gezellige Hollandse avond ben je hier aan het juiste adres. Maar of deze muzikale bijdrage van Monique er ooit van gaat komen, dat houdt ze heel wijs in het midden.

Nog meer BN’ers in Enschede

Heb jij net zoals Monique exact dezelfde voor- en achternaam als een BN’er en lijkt het je leuk om jouw ervaringen met ons te delen? Stuur ons dan een berichtje via [email protected]. We zijn namelijk erg nieuwsgierig hoeveel Enschedese varianten wij van BN’ers op kunnen sporen.

Lees ook

Huldiging Jorien ter Mors

Hé, bekend gezicht! Deze BN’ers komen uit Enschede

Denk jij bij de term BN’er direct aan de randstad? Ook Enschede heeft heel wat beroemdheden voortgeb...
ANP- Jan Smit

Gezocht: welke Enschedeërs hebben precies dezelfde naam als een BN’er?

Heet jij toevallig ook Jan Smit of Chantal Janzen en maken anderen altijd grapjes over jouw naam? La...

Meer over

Enschedeërs

adv.