Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mevrouw Bokhorst (82) heeft corona gehad: ‘Maar ik ben overeind gebleven hoor’

Door Charmain Zwijnenberg 4 december 2020

Ook dit jaar organiseert indebuurt een kerstkaartenactie voor de ouderen in Enschede. De kaartjes leveren we af bij de bewoners van zorgcentrum de Posten. Om ze een hart onder de riem te steken, op te vrolijken of gewoon een fijne kerst te wensen. Wij spreken met de 82-jarige mevrouw Bokhorst – bewoner van de Posten – over (kerst vieren in) de coronatijd.

Mevrouw Bokhorst is nu zo’n anderhalf jaar bewoner van de Posten. Ze woont zelfstandig, maar met de zorg van de Posten dichtbij. Dat vindt ze fijn. “De meisjes van de zorg komen bijna dagelijks langs om te vragen hoe het met me gaat. Of ze bellen me even. Als ze er een dag niet zijn, hebben ze daar altijd een goede reden voor”, vertelt mevrouw Bokhorst.

‘Ik doe alles nog zelf’

Heel veel zorg heeft de bijna 83-jarige niet nodig. “Ik doe nog alles zelf. Ook douchen doe ik zelf. Vandaag tenminste, hè. Dat kan morgen weer anders zijn. Maar daar ga ik nu niet over inzitten. Dat zie ik dan wel weer.”

Besmet met het coronavirus

Een nuchtere en positieve instelling die we ook terugzien als het gaat om deze coronatijd. De Enschedese is zelf besmet geweest met het virus. “Zo’n zes weken geleden heb ik corona gehad, maar ik ben overeind gebleven hoor”, zegt ze trots. “Ik kwam de dagen eigenlijk wel goed door. Ik had wel koorts en moest natuurlijk binnenblijven, maar verder ging het goed. Mijn smaak en reuk was ik trouwens wel kwijt en die heb ik nog steeds niet terug. Maar dat komt vast goed.”

Volgend jaar weer uitgebreid vieren

Hoe zien de kerstdagen eruit voor de Enschedese? “Normaal vier ik altijd kerst met mijn kinderen. Ik heb een dochter van 60, een zoon van 57 en vier kleinkinderen. Ze komen dit jaar waarschijnlijk even langs, maar we gaan het niet uitgebreid vieren. Dat doen we volgend jaar wel weer.”

(Bijna) niets te klagen

Ondanks deze rare periode blijft mevrouw Bokhorst hartstikke positief. “Ik heb het hier erg naar mijn zin. Heb niets te klagen. Nou ja, op wat ouderdomskwaaltjes na dan.”

Kerstkaartje sturen?

Wil je mevrouw Bokhorst en de rest van de bewoners van de Posten een kerstkaart sturen? Leuk! Want hoe meer kerstwensen, hoe beter! Stuur vóór woensdag 16 december een of meerdere kerstkaarten naar indebuurt. Wij zorgen er dan voor dat de kaarten bij de bewoners van de Posten terechtkomen.

Gratis kaartje van Kaartje2go

Extra fijn: in samenwerking met Kaartje2go.nl kan je dit jaar een gratis kaartje versturen! Wacht niet te lang als je gebruik wil maken van deze actie, want er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

We hopen ook dat veel kinderen weer mooie kerstkaarten gaan knutselen. Ga jij met je klas of vriendengroepje een middagje kaarten maken? Laat het ons weten en stuur vooral leuke foto’s in: [email protected]

Stuur je kaartje, tekening of knutselwerk naar: 

Redactie indebuurt
T.a.v. Kerstkaartenactie indebuurt Enschede
Othmar ten Catestraat 159
7521 EX Enschede

Kaarten zelf inleveren 

Wil je de kaart(en) of knutselwerkjes liever ergens langsbrengen? Dat kan! Je kunt je kaarten inleveren bij Albert Heijn aan het H.J. van HeekpleinDe openingstijden vind je hier. Je gooit je kaarten in de speciale indebuurt-brievenbus bij de servicebalie. Vergeet niet je adresgegevens op de post te vermelden want soms vinden de ontvangers het leuk om een berichtje terug te sturen!

Lees ook:

sneeuw enschede balengebouw

Witte kerst of toch niet? Dit is het weerbericht voor december

Het is behoorlijk fris in Enschede. Kunnen we deze lage temperaturen ook verwachten voor de maand de...
kerstboom_ANP

Bij deze lokale ondernemers in Enschede koop je een echte kerstboom

Je kunt jouw kerstboom natuurlijk bij een groot tuincentrum kopen, maar je kunt er ook voor kiezen o...
kerstballen-13

Alle ballen verzamelen! Hier in Enschede scoor je kekke kerstversiering voor in de boom

In deze tijd kunnen we wel wat gezelligheid, vrolijkheid én gekkigheid gebruiken toch? Tip van ons: ...

adv.