Martha en Willy: “Vandaag zetten we vrijwilligers uit Enschede in het zonnetje”

Door Jannike Huisman 7 december 2017

Vandaag is het Nationale Vrijwilligersdag en daarom organiseert M-Pact een feestje voor vrijwilligers uit heel Enschede. Martha Isik en Willy Oomen zijn zelf ook vrijwilliger bij de organisatie M-Pact: “Het wordt vandaag een feestelijke dag.”

Rode loper

“Vanmiddag komen de vrijwilligers naar Prismare en die gaan wij in het zonnetje zetten,” vertelt Martha. “Zo’n dag als vandaag is wel belangrijk, want de vrijwilligers krijgen waardering voor wat ze altijd doen. Dat mag best wel gezien worden.” Het wordt een feestelijke dag: de gasten komen binnen over de rode loper, er is een leuk theaterstuk van spreker Jaap Vriend en er zijn nominaties voor de beste vrijwilligersorganisaties.

“Bij M-pact merken we wel hoe belangrijk vrijwilligers zijn,” zegt Willy. “Zonder vrijwilligers draait de maatschappij niet meer. En die mensen doen het allemaal omdat ze het leuk vinden, maar ze mogen ook best een keer een bedankje krijgen.” Er zijn in totaal zo’n 160 aanmeldingen, maar vaak komen er ook nog mensen spontaan.

m-pact

Niet thuiszitten, maar groeien

Het werk dat Martha en Willy voor M-Pact doen, is ook vrijwillig. Martha koppelt vrijwilligers aan een organisatie. “Een betaalde baan zat er voor mij nu niet in. Ik wilde niet hele dagen thuis zitten, ik wilde bezig zijn. Ook weet ik wat vrijwilligerswerk met je doet. Bij M-Pact kan ik groeien en natuurlijk is het werk leuk en heb ik hele leuke collega’s.”

Willy heeft altijd al geholpen op school of op sportclubs. Twee jaar geleden schoolde ze zich om als administratief medewerker. “Ik kon hier gelijk beginnen en ervaring op doen en het werk is leuk.” Martha en Willy hopen dat het een leuke dag wordt en dat de vrijwilligers zich gewaardeerd voelen. “We hopen dat we het volgend jaar nog groter kunnen aanpakken.”

M-Pact

M-Pact is een vrijwilligersorganisatie en houdt zich bezig met vrijwilligersinzet, maar ze geven ook cursussen en trainingen. De organisatie heeft twee locaties in Enschede, aan de Boulevard 1945 en in Prismare in Roombeek. Mensen kunnen bij de vestiging in het centrum gewoon naar binnen lopen als ze interesse hebben in vrijwilligerswerk.

Meer over

Enschedeërs