Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Janine verhuisde voor de liefde naar Enschede: ‘Toen het uitging, ben ik hier gebleven’

Door Charmain Zwijnenberg 30 mei 2020

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs die hun vertrouwde woonplaats verlieten om bij hun grote liefde in Enschede te zijn. Bij Janine ging die liefde over, maar haar liefde voor onze stad bleef.

Janine is geboren en getogen in Blokzijl, een dorpje met zo’n 1200 inwoners, dicht bij Giethoorn. “In mijn tienerjaren was ik veel met muziek bezig en zocht ik een studio waar ik kon oefenen. Via een muzieksite voor beginnende artiesten kwam ik in contact met een jongen uit Enschede. Zijn vrienden hadden een studio.” De twee raakten aan de klets via MSN en kregen uiteindelijk verkering.

Grote stad

“De eerste jaren van onze relatie woonde ik nog in Blokzijl maar was ik al wel vaak in Enschede te vinden. Het viel me toen elke keer op hoe groot deze stad is.” Na zo’n zes jaar verkering is het stel in 2016 gaan samenwonen in Enschede. “Ik voelde me er meteen thuis.”

Liefde voor Enschede bleef

Na een halfjaar samenwonen ging het helaas uit tussen Janine en haar vriend. “Ik ben toen terug naar Blokzijl gegaan, maar na twee weken dacht ik: ik mis Enschede, ik wil terug. Ik had op dat moment eigenlijk niets meer in die stad, maar mijn liefde voor Enschede was er nog steeds. Ik vond het er zo fijn en voelde me er zo thuis, dat ik op zoek ben gegaan naar een woning voor mezelf in Enschede.”

‘Enschedeërs doen niet zo moeilijk’

Janine is in eerste instantie op kamers gegaan in onze stad, ook al had ze een vaste baan. Gelukkig vond ze na een tijdje een appartement. Inmiddels woont ze in een fijn huis met een tuintje en heeft ze een grote vriendenkring opgebouwd. “Ik voel me hier heel welkom. Enschedeërs zijn lekker open en doen niet zo moeilijk. Ik kan hier gewoon mezelf zijn. Dat is fijn.”

Mooi centrum, fijne parken

Ook de stad zelf bevalt haar nog steeds goed. “Het centrum vind ik heel gezellig. En in de parken kom ik graag. Ik vind Enschede nog steeds groot, maar weet inmiddels beter de weg te vinden.”

Haar ouders vinden het wel jammer dat Janine niet meer in Blokzijl woont. “Die vragen steeds wanneer ik weer terug kom. Dat zie ik niet snel gebeuren, maar ik ga wel regelmatig bij ze langs.”

‘Mijn broer zegt dat ik het accent al heb overgenomen’

En, voelt ze zich inmiddels al een echte Tukker? “Steeds meer. Mijn broer zegt weleens plagend dat ik het accent al heb overgenomen,” zegt Janine lachend. “En ik heb ook weleens wedstrijden van FC Twente bezocht, al was ik nooit echt fan van voetbal.” Voorlopig gaat ze niet meer weg uit Eanske. “Ik heb me nergens zo thuis gevoeld als hier. Ik ben hier echt gelukkig. En die liefde in mijn leven komt wel weer.”

Nog meer mooie verhalen:

verhuisd voor de liefde yvonne

Yvonne verhuisde voor de liefde naar de andere kant van de wereld

In onze rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs óf oud-stadsgenoten die ...
Naomi en Anne

Naomi verhuisde voor de liefde naar Enschede: ‘Ik voel me inmiddels een Tukker’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...
Gerda en Wijnand

Gerda verhuisde voor de liefde naar Enschede: ‘Na anderhalve maand trok ik bij hem in’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...

Meer over

Enschedeërs

adv.