Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Haris uit Enschede vormt de stem achter de nieuwe Koning TOTO-reclame

Door Rebecca de Graaf 6 augustus 2020

‘Koning TOTO. Ik zet een eentje hier, een tweetje daar.’ Wie kent het bekende deuntje uit de loterij campagne nou niet? Ex-international Andy van der Meijde is de nieuwe Koning TOTO, maar de stem die je in deze reclame hoort is niet zijn eigen. Want de tekst is namelijk ingesproken door de 30-jarige Haris Trnjanin uit Enschede.

Haris is al van kinds af aan met muziek bezig. Door hard te werken en de juiste mensen om zich heen te verzamelen ontwikkelde hij zichzelf steeds verder. In 2015 werd de Enschedeër al gevraagd om de Europese Coca-Cola campagne #ChooseHappiness in te spreken en een halfjaar geleden werd hij benaderd voor de nieuwste campagne van Koning TOTO. Hier zei hij natuurlijk geen nee tegen.

De stem van Andy

De Koning TOTO-campagne is al meerdere jaren op televisie te zien geweest. Zo zijn Royston Drenthe, Maradonnie en Sjaak Swart al eerder Koning TOTO geweest. Zij hebben destijds zelf de tekst ingesproken, maar bij Andy van der Meijde werd er voor een andere insteek gekozen. “Het was eigenlijk al vanaf moment één duidelijk dat de rap door iemand anders moest worden ingesproken. En die keuze is op mij gevallen”, vertelt de muzikant trots.

De studio in met Darius Dante en Brownie Dutch

De nieuwste reclame van Koning TOTO is sinds 5 augustus te zien, maar het gehele proces is zes maanden geleden van start gegaan. Samen met Darius Dante en Brownie Dutch ging Haris – ook wel bekend onder de artiestennaam Hari Loco – de studio in. Vond hij het spannend om met zulke bekende producers samen te werken? “Spannend niet, wel ontzettend leuk. Want het is een creatief proces waarin je met elkaar kunt sparren en elkaar uitdaagt. Je wilt er samen voor zorgen dat je tot het beste eindresultaat komt.”

Koning TOTO-reclame

Haris is ook aanwezig geweest bij de video-opname van de campagne. Dit vond Haris helemaal gaaf, want toen zag hij hoe alles samenkwam. Ook het moment dat de campagne voor het eerst op televisie te zien was, bezorgde hem kippenvel. “Ik wist van tevoren hoe laat en op welk kanaal de reclame uitgezonden werd. Vrienden van mij zaten bij mij in de woonkamer en filmden mijn reactie. Het voelde toch echt wel een beetje als een succesmoment.”

Bekende Enschedeër

En nu Haris zich al bijna een bekende Enschedeër mag noemen, zijn zulke gouden tanden als die van Andy in het reclamespotje de volgende stap? Haris moet lachen: “Nee, zulke dingen passen niet bij me. Ik blijf gewoon lekker normaal.”

Lees ook

De Bachelorette - Kasper

Enschedese Kasper verlaat De Bachelorette: ‘Dit was een goed moment om eruit te gaan’

Jammer, Kasper uit Enschede gaat er niet met de bloedmooie Gaby Blaaser vandoor in datingshow De Bac...
Henk-Jan Friends

Café-eigenaar Henk-Jan gaat voor zijn andere baan van gleuf naar gleuf

Nee, wees maar niet bang. Henk-Jan hoeft vanwege de coronacrisis niet opeens zijn lichaam te verkope...
Freerunner Quinten

De Enschedese Quinten (21) is freerunner: ‘Over elke centimeter is nagedacht’

Spectaculaire sprongen, creatieve flips, dubbele salto's en andere indrukwekkende trucs: de 21-jarig...

adv.