Hé, bekend gezicht! Deze BN’ers komen uit Enschede

Door Rebecca de Graaf 17 januari 2019

Denk jij bij de term BN’er direct aan de randstad? Ook Enschede heeft heel wat beroemdheden voortgebracht. Oké, de meesten die hier geboren zijn inmiddels wel vertrokken. Maar er zijn er ook heus een paar blijven plakken. Deze bekende Nederlanders komen in ieder geval uit onze stad.

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

Jorien ter Mors

Huldiging Jorien ter Mors

Jorien is een langebaanschaatser en een shorttrackster. In 2014 deed ze mee aan de Olympische spelen in Sotsji (Rusland) en won goud op de 1500 meter. Ook bij de ploegenachtervolging won ze goud en een olympisch record. Daarnaast sleepte ze nog meer medailles binnen op de wereldkampioenschappen en de de Europese kampioenschappen. Zo stond ze vorig jaar nog op het balkon van het stadhuis in Enschede om haar medailles van de Olympische Spelen in Pyeongchang te tonen.

Evelien Bosch

BN'er Evelien Bosch Bekende Enschedeër
Foto: ANP

Evelien Bosch is een presentatrice en een programmamaakster uit Enschede. Ze werkte bij voor de radio bij BNN, Radio 1 en voor 3FM. In 2005 maakte Evelien de overstap naar televisie en presenteerde bij MTV, NCRV en Zapp. Ook deed ze mee aan het vijftiende seizoen van Wie is de Mol? en tegenwoordig presenteert ze het programma Wilde Ganzen.

Karim El Ahmadi

Karim El Ahmadi voetballers
Karim (links) en Bernardo Silva (rechts) in actie tijdens het WK. Foto: ANP

Ook voetballer Karim El Ahmadi is in Enschede geboren. Hij speelde onder andere bij FC Twente en Feyenoord.

Anouk Smulders

BN'er Anouk Smulders Bekende Enschedeër
Foto: ANP

Anouk Smulders werd bekend als model en begon haar carrière op de cover van Elle. Daarna reisde ze als topmodel de hele wereld over. Terug in Nederland presenteerde Anouk verschillende televisieprogramma’s, zoals Shownieuws, De leukste thuisvideo’s en Holland’s Next Top Model.

Bracha van Doesburgh

BN'er Bracha van Doesburgh Bekende Enschedeër
Foto: ANP

Bracha van Doesburgh, bekend als actrice en kledingontwerpster. Na een opleiding aan de toneelschool in Amsterdam, speelde ze in verschillende Nederlandse films, zoals Vet Hard en Moordwijven. Sinds 2008 speelde Bracha ook in de serie S1NGLE en in 2015 was ze de hoofdrolspeelster van de serie Bagels & Bubbels.

Ernst Daniel Smid

BN'er Ernst Daniel Smid Bekende Enschedeërs
Ernst en Aly. Foto: ANP

Ernst Daniel Smid werd geboren in Enschede en is inmiddels de bekendste operazanger van Nederland. Hij studeerde aan de het Amsterdams Conservatorium en je kunt hem kennen van verschillende musicals, zoals Les Misérables of de Sound of Music. Voor zijn zangkunsten werd hij in 2008 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ellen Verbeek

BN'er Ellen Verbeek Bekende Enschedeër
Foto: Twitter Ellen Verbeek

Journaliste Ellen Verbeek groeide op in Enschede, maar verhuisde later naar Rusland om daar een tijdschrift uit te geven. Ze werd daar de hoofdredacteur van de Russische Cosmopolitan. Inmiddels is ze de hoofdredacteur van het magazine Yoga Journal in Rusland.

Harm Edens

BN'er Harm Edens Bekende Enschedeërs
Foto: ANP

Harm Edens, bekend als tekstschrijver en presentator. Na zijn studie theaterwetenschappen, schreef hij samen met Ger Apeldoorn scripts voor comedyseries en televisieshows. Daarnaast presenteerde hij programma’s als het Nationaal Songfestival en Wie doet de afwas? en Dit was het nieuws.

Lotte van der Zee

lotte van der zee miss teen
Foto: Facebook Lotte

Deze Enschedese schone werd verkozen tot Miss Teenager 2017 in Guatamala. Eerder sleepte ze de titels Miss Beauty of Overijssel en Mooiste Tiener van Nederland binnen.

Bas Nijhuis

Bas Nijhuis
Foto: ANP

Voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis zie je ook regelmatig op televisie verschijnen. Naast dat hij in de Eredivisie arbitreert, heeft hij ook een boek geschreven en is hij sinds 2018 een van de vaste gezichten van het voetbalpraatprogramma VI.

Jandino

Deze BN’ers komen in 2019 naar Enschede

Yes, 2019 wordt weer een heel fijn jaar om BN'ers in Enschede te spotten. In het nieuwe jaar komen e...
backtravel

Clemens heeft verschillende BN’ers getraind voor Expeditie Robinson

Ben jij een trouwe kijker van Expeditie Robinson? Dan heb je je misschien wel eens afgevraagd waar B...
<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Enschedeërs

adv.