Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gerda verhuisde voor de liefde naar Enschede: ‘Na anderhalve maand trok ik bij hem in’

Door Charmain Zwijnenberg 19 mei 2020

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs die hun vertrouwde woonplaats verlieten om bij hun grote liefde in Enschede te zijn. Vandaag lees je het verhaal van Gerda. 

Het is begin augustus 2008. De Steenwijkse Gerda staat dan al anderhalf jaar met haar profiel op datingsite Relatieplanet, maar na een aantal dates heeft ze nog steeds haar ware liefde niet gevonden. Daar komt verandering in als de Enschedese Wijnand haar een berichtje stuurt met de openingszin: ‘al lang hier?’. De twee raken in gesprek.

Leeftijdsverschil

“Ik had hem nog nooit voorbij zien komen op de site. Maar dat kwam omdat ik op mijn account had ingevuld dat ik alleen mannen van maximaal vijf jaar ouder en vijf jaar jonger in mijn overzicht wilde zien. Wijnand is tien jaar ouder dan ik. Gelukkig zag hij mijn profiel wel voorbijkomen.”

Eerste date

Na een paar dagen chatten, pakt Gerda door. “Laten we afspreken, zei ik. Dat vond hij wel wat snel gaan. Maar je kunt wel blijven chatten, maar als je elkaar dan eindelijk in het echt ontmoet en het klikt niet, dan heb je je tijd verdaan. Dat wist ik van vorige dates.” Uiteindelijk stemt Wijnand in en hun eerste date staat vast.

‘We hebben tijdens onze eerste date zoveel gegiebeld samen’

Het koppel sprak af in Raalte; lekker in het midden van Steenwijk en Enschede. Gerda: “We kenden die plaats allebei niet, maar we vonden uiteindelijk een park waar we hebben gewandeld.” En hoe zat het met die allesbepalende klik? “Die was er meteen. Bij de eerste knuffel voelde het direct goed. We hebben die dag zoveel lol gehad en zoveel gegiebeld samen. Hij heeft veel humor en daar viel ik voor.”

Stroomversnelling

En waarom zou je dan nog langer treuzelen? “Twee dagen na die eerste date zocht ik hem op in Enschede. En twee dagen daarna was ik er weer en nam ik mijn kinderen van vijf en zeven jaar mee.” Elk weekend zochten de twee elkaar op. “Meestal was ik in Enschede. Maar hij was ook een keer bij mij in Steenwijk. Hij besloot toen om toch nog een nachtje langer te blijven en de volgende ochtend vroeg naar zijn werk te rijden. Maar hij zat waarschijnlijk zo met z’n hoofd in de wolken dat hij een ongeluk kreeg op weg naar zijn werk. Gelukkig liep het goed af.”

‘Ik heb mensen op de hoogte gebracht toen ik al was verhuisd’

Anderhalve maand na hun eerste kennismaking besluit Gerda haar koffers te pakken om samen met haar drie jongste kinderen bij Wijnand in te trekken. “Je kunt wel blijven wachten, maar als het goed voelt, voelt het goed.” Hoe reageerde haar omgeving op haar plotselinge vertrek? “Mijn naasten wisten er natuurlijk van, maar de rest kreeg niet eens de kans om te reageren. Ik heb ze pas op de hoogte gebracht, toen ik al was verhuisd.”

Liefde maakt blind

Dat Gerda best een gok nam, realiseerde ze zich pas na een tijdje. “Het had natuurlijk ook mis kunnen gaan. Dan was ik alles kwijt geweest. Maar dat heb je op dat moment helemaal niet door, liefde maakt blind!”

Gelukkig is het allemaal goed gegaan. “Alle kinderen respecteren elkaar. En we hebben veel lol samen.” Ook Enschede bevalt goed. “Al moest ik in het begin met de navigatie aan naar de Lidl”, zegt ze lachend.

Dubbelties en kwarties

Aan sommige uitspraken moest ze wel even wennen. “Sommige mensen hier zeggen ‘hij’ als ze over een vrouw spreken. En van het woord ‘tuk’ als in ‘zak’ keek ik ook vreemd op. Dat komt ook doordat een dorpje dicht bij Steenwijk zo heet.” Gerda is niet de enige die aan een ander dialect moet wennen. Lachend: “Wijnand moet dan weer lachen als ik het over ‘dubbelties’ en ‘kwarties’ heb.”

Thuis in Enschede

Inmiddels woont Gerda al twaalf jaar in Enschede en voelt ze zich helemaal thuis. Ze is zelfstandig uitvaartverzorger in onze stad, weet zonder navigatie de supermarkt te vinden en ziet zichzelf voorlopig niet meer uit Enschede vertrekken. “En ook al zou ik het willen; probeer een echte Enschedeër als Wijnand maar uit deze stad te krijgen,” zegt ze lachend.

Heb jij ook een bijzonder liefdesverhaal? Stuur dan een korte omschrijving met één of meerdere horizontale foto’s naar [email protected] en wie weet nemen we contact met jou op voor een telefonisch interview.

Nog meer liefdesverhalen om bij weg te zwijmelen:

verhuisd voor de liefde marianne

Marianne verhuisde voor de liefde naar Enschede: ‘Barry moest vier keer op en neer voor al mijn kleding’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...
Anne en Harald

Anne verhuisde voor de liefde van Enschede naar Assen: ‘Ik ga altijd mijn geluk achterna’

In onze rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs óf oud-stadsgenoten die ...
francisca verhuisd voor de liefde

Francisca verhuisde voor de liefde naar Enschede: ‘Ik had niets te verliezen’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...

Meer over

Enschedeërs

adv.