Genomineerd als Beste Barman van Enschede: Floris Haverkate

Door Rebecca Tank 7 december 2017

Deze week zijn we aangekomen bij de laatste genomineerde van onze Beste Barman van Enschede verkiezing. Vorige week heb je kunnen lezen waarom Nick Velders een goede kanshebber is. Deze week lichten we een barman uit die zijn eigen ‘florissante’ avond heeft: Floris Haverkate.

Florissante avond

Hoe gaaf is het wanneer een avond naar jou vernoemd is? Zo’n 1,5 jaar geleden is Floris begonnen met zijn eigen florissante avond in ’t Bölke. “Ik had het idee om iets te doen met de woensdagavond. Dit was namelijk een vrij rustige avond die wel wat actie kon gebruiken. Van 21.00 uur tot 23.00 uur kun je op deze avond bier, wijn en fris voor 1,- euro bestellen,” legt Floris uit.

Entertainment

De vaste gasten op de woensdagavond komen niet alleen voor de goedkope drankjes, maar ook voor de live entertainment achter de bar. “Het begon ooit als een grapje. Ik had een jas aangetrokken van een collega met daarbij een oma pruik. Ik ben hiermee achter de bar gaan staan en ben biertjes gaan tappen. Dat vonden de mensen zo ontzettend leuk, dat ik dit vaker ben gaan doen.”

Lekkere deuntjes

Naast dat Floris zijn gasten vermaakt en altijd open staat voor een goed gesprek, zorgt hij er ook voor dat de muzikale ondersteuning van topkwaliteit is. “Je kunt je eigen draai geven aan zo’n avond. Wanneer je goede muziek draait, gaat echt de hele bar mee. Dat is super leuk om te zien. Er was eens een meisje dat tegen mij zei dat ik betere muziek draai dan op een zaterdagavond in de discotheek. Dat vind ik wel echt een groot compliment, voor mijn collega misschien iets minder,” zegt Floris lachend.

Fijne collega’s

“Buiten het feit dat ik met de gasten een aansluiting heb, heb ik ook met de andere medewerkers een goede klik. Op de Facebookpagina van ’t Bölke worden leuke reacties geplaatst. Je wordt altijd vriendelijk onthaald en de deur staat bij wijze van spreken altijd voor je open. Ik vind het heel gaaf om te zien dat bezoekers de tijd en moeite ervoor nemen om zo’n recensie te plaatsen. Dan denk je toch van, dat hebben we even goed gedaan met z’n allen.”

Stem op jouw favoriet

Vind je dat Floris de Beste Barman van Enschede is? Je kunt jouw stem uitbrengen door dit bericht op Facebook te liken. Alle genomineerden voor de Beste Barman van Enschede verkiezing zijn inmiddels uitgelicht in een artikel. De barman met de meeste likes en reacties op onze pagina gaat er automatisch met de titel vandoor. Aankomende zaterdag publiceren we een handig overzicht van alle genomineerden. Stemmen maar!

Meer over

Enschedeërs