Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Francis verhuisde voor de liefde van Gent naar Enschede: ‘Ik had direct dat wauw-gevoel’

Door Charmain Zwijnenberg 4 april 2020

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs die hun vertrouwde woonplaats verlieten om bij hun grote liefde in Enschede te zijn. Vandaag het mooie liefdesverhaal van Francis.

Op 19 november 2016 was Francis zijn vrienden uit Wales aan het rondleiden in zijn woonplaats Gent. Hij eindigde de rondleiding in een cafeetje in de Belgische stad. Precies op dat moment stapte Ellis met haar vriendin hetzelfde café binnen. De vonk sloeg direct over.

Wauw-gevoel

Francis vertelt: “De vriendin van Ellis bleek toevallig ook een vriendin van mij te zijn. Ik heb even met haar gepraat, maar mijn interesse ging al snel over naar Ellis. Haar helderblauwe ogen spraken me direct aan. Die sprongen er echt uit toen we blikken uitwisselden. Ik had direct een wauw-gevoel.” Francis voegde Ellis de volgende dag toe op Facebook en ze raakten aan de klets.

Eerste date

“Twee weken later was onze eerste date. Ik sprong rond zes uur ’s morgens in de auto en was rond half tien in Enschede. We dronken bij haar thuis een kop koffie en zijn daarna gaan ontbijten bij Fellini.” Die date was overigens wel een flitsbezoek. “Om één uur ’s middags zat ik al weer in de auto richting België, want ik moest die avond voetballen.”

Twee jaar pendelen

Na die eerste date pendelde het koppel ruim twee jaar lang tussen Gent en Enschede. En er volgden veel bezoekjes aan Fellini. “Dat werd echt de plek waar we altijd naartoe gingen als we in Enschede waren. Tijdens onze eerste Valentijnsdag samen heb ik zelfs het tafeltje van onze eerste date gereserveerd.”

Situatie herbekijken

In het voorjaar van 2019 werd het reizen wel erg veel. “We moesten de situatie herbekijken en besloten dat het toch veel leuker zou zijn als we de rit samen zouden voortzetten. Toen in juni bleek dat Ellis zwanger was, hebben we er vaart achter gezet. We kunnen het wel blijven uitstellen, maar het moet nu echt gebeuren. Ik ging op zoek naar een job hier in de omgeving en heb alles in gang gezet. In september 2019 verhuisde ik officieel naar Enschede en begon ik aan mijn nieuwe baan in Almelo.”

Tekst gaat verder onder de foto

Francis en gezin
Foto: eigen foto

Bruisende binnenstad

Wat vindt Francis eigenlijk van onze stad en van ‘ons Nederlanders’? De gezellige binnenstad viel me tijdens mijn eerste bezoek aan Enschede al op. Dat bruisende centrum doet me denken aan Gent. De mensen hier zijn veel spontaner en vriendelijker dan in België – als ze je niet kennen tenminste. In België zijn ze dan wat formeler.”

‘Jullie stemvolume ligt veel hoger dan dat van de Belgen’

En hoe zit het met de vooroordelen? “Het vooroordeel dat Nederlanders gierig zijn klopt echt niet. Ellis steunt eigenhandig de Enschedese economie met al haar aankopen”, zegt hij lachend. “Ook het cliché dat Nederlanders niet kunnen koken of geen gevoel voor goed eten hebben is niet waar. We hebben al bij zoveel tentjes op de Oude Markt gegeten en het eten was overal lekker.” Eén vooroordeel over zijn nieuwe landgenoten kan Francis wel bevestigen. “Jullie stemvolume ligt veel hoger dan dat van de Belgen. Daar moest ik wel aan wennen.” We zetten het interview spontaan op een zachtere toon voort.

Kersverse ouders

Inmiddels woont Francis een half jaar in Enschede en zijn hij en Ellis kersverse ouders geworden van zoontje Oliver. “Dat is ontzettend leuk, maar ook wennen. Het is ons eerste kind en zeker nu met het coronavirus is het nog meer zoeken en wikken en wegen, maar dat komt helemaal goed.”

Heb jij ook een bijzonder liefdesverhaal? Stuur ons dan een korte omschrijving met een horizontale foto en wie weet staat jouw verhaal binnenkort ook op indebuurt Enschede.

Nog meer liefdesverhalen om bij weg te zwijmelen:

astrid & herman.

Astrid verliet Culemborg om bij Herman in Enschede te zijn: ‘Ik schrok wel van zijn accent’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...
verhuisd voor de liefde Jose

Verhuisd voor de liefde: ‘Wij zijn het succesvolle Lexa-verhaal’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...
céline en gijs

Verhuisd voor de liefde: Céline ontmoette haar Enschedese droomman in Australië

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...

Meer over

Enschedeërs

adv.