Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fotograaf Annabel maakt portretten van ‘opgesloten’ gezinnen

Door Charmain Zwijnenberg 20 maart 2020

De maatregelen rondom het coronavirus zijn glashelder: we moeten sociaal contact vermijden en zoveel mogelijk binnenblijven met z’n allen. Fotograaf Annabel wil deze bizarre situatie vastleggen en maakt portretten van gezinnen die ‘opgesloten’ zitten in hun huizen. Van buiten gemaakt natuurlijk. Haar fotoserie ‘door het glas’ levert prachtige beelden op.

De coronacrisis raakt veel ondernemers. Zo ook de Enschedese fotograaf Annabel. “Al mijn klussen zijn gecanceld of heb ik zelf gecanceld. Ik doe heel veel portretfotografie, dus dat gaat ‘m niet worden met de maatregelen die zijn genomen.”

Lichte paniek

Annabel raakte dan ook lichtelijk in paniek toen de richtlijnen zondag werden aangescherpt. “Ik heb toen meteen Maryke gebeld. Zij is mijn virtual manager en is heel goed in het bedenken van creatieve ideeën. Ik vroeg haar samen met mij te zoeken naar een manier om toch nog mijn werk te kunnen doen en misschien nog wat inkomsten te genereren. Voor ik het wist had ze een hele lijst gemaakt met ideeën en mogelijkheden.”

Door het glas

Al snel ontstond het idee voor de fotoserie ‘door het glas’. Annabel: “Ik kan natuurlijk wel buiten portretten maken van mensen die binnen zitten. Dit is zo’n bizarre en unieke situatie. Bijna een tijdscapsule. We proberen er allemaal wat van te maken. Dat vind ik mooi om te zien en dat wil ik graag vastleggen.”

Samenwerking

Ook Annabel zelf zit met haar man en vier kinderen thuis. “Als het even kan knijp ik er tussenuit om portretten te maken.” De foto’s plaatst ze vervolgens op haar site ditisjeuring.nl. “En ook op Vettt.nl komen wat portretten te staan. Zij pikken er een paar uit en interviewen die mensen over de situatie waar ze in zitten. Mooi dat we zo kunnen samenwerken.”

Expositie of boek?

Of de fotoserie na deze bizarre tijd een gevolg krijgt weet Annabel nog niet. “Misschien komt er een expositie. Misschien maak ik er een boek van. Maar dat is niet mijn hoofddoel en zover kijk ik niet vooruit. Ik vind het gewoon belangrijk om dit nú vast te leggen. Om nu te weten wat er achter de gesloten deuren gebeurt.”

Lees ook:

tekening

Hartverwarmend! Zo steek jij de kwetsbare ouderen een hart onder de riem

Gisteravond maakte het Kabinet bekend dat verpleeghuizen voorlopig geen bezoek meer mogen ontvangen....
awa outdoor_4

Doek valt mogelijk voor Awa Outdoor: ‘We vallen net buiten de regelingen’

Annet en Robin van Awa Outdoor hadden de perfecte oplossing gevonden. Hun outdoor sportlessen beston...
oude markt enschede

Zo help je ondernemers in Enschede in deze moeilijke tijd

Sinds gisteren (zondag 15 maart) zijn alle scholen, horeca, kinderopvang, sauna’s, coffeeshops en sp...

Meer over

Enschedeërs

adv.