Leuk volgens local Maaike: “voordeel van deze winkel is dat het niet duur is”

Door Rebecca Tank 11 november 2017

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt Maaike over haar favoriete plekken in Enschede. Ben je net zoals Maaike gek op tweedehandswinkeltjes? Dan heeft ze nog een goede tip waar je terecht kunt.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Ribhouse Texas Boekelo

maaike_5

“Een ontzettend leuk, gethematiseerd ‘cowboy’-restaurant. De sfeer is gemoedelijk, kinderen hoeven niet stil op hun stoel te zitten, maar mogen gewoon rondlopen, en niemand die raar opkijkt als je een keer hard lacht. Het lekkerste gerecht vind ik zelf het dry-aged vlees, lang gerijpt vlees wat ontzettend mals is en veel smaak heeft.”

Ribhouse Texas Boekelo restaurants en horeca

nu gesloten17:00 - 22:00

Dirk Papestraat 30, Boekelo

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Branderie

maaike_3

“De Branderie is een geweldige lunchroom, die ook nog eens de lekkerste stukken taart verkoopt. Alle broodjes worden vers bereid en de taarten worden dagelijks vers gebakken door de eigenaresse. De absolute topper voor mij: de pecantaart.”

De Branderie lunch

nu open12:00 - 18:00

Hendrik Jan van Heekplein 35, Enschede

Bekijk meer:lunch

De Performance Factory

opening-twentsche-foodhal-9

“In deze voormalige polaroidfabriek is van alles te doen, bijvoorbeeld ontsnappen uit een Escape Room, trampoline springen of padellen op een overdekte padelbaan. Sinds afgelopen weekend is ook de Twentsche Foodhal geopend, een soort overdekt foodtruck festival. Geweldige sfeer en je kan bij de verschillende stands de meest uiteenlopende gerechtjes proberen.”

Twentsche Foodhal restaurants en horeca

nu open09:00 - 17:00

Hoge Bothofstraat 45, Enschede

Bekijk meer:restaurants en horeca

Nienke’s

maaike_2
Heerlijke cupcakes bij Nienke’s

“Nienke’s is dé winkel waar je terecht kan voor de lekkerste cupcakes, muffins en cheesecakes. Het leuke van Nienke is dat ze ook echt luistert naar haar klanten en haar assortiment aanpast op hun wensen en behoeften. Ook als je allergieën hebt probeert ze daar alternatieven voor te bedenken.”

Nienke’s Cupcakes bakkers

vandaag gesloten

Korte Haaksbergerstraat 15, Enschede

Bekijk meer:bakkers

Het Goed

maaike_1
Leuke mandjes van Het Goed

“Ik ben helemaal gek van tweedehands winkeltjes. Vooral om leuke decoratie voor in en om huis te scoren. Het Goed is een van mijn favorieten, omdat die georganiseerd en overzichtelijk is. Voordeel is dat het vaak niet duur is, dus als het een keer wat sneller kapot gaat (door bijvoorbeeld mijn onhandigheid), kun je zo weer langsgaan om iets anders te scoren.”

Kringloopwarenhuis Het Goed kringloopwinkels

nu open09:00 - 18:00

Lonnekerbrugstraat 99, Enschede

Bekijk meer:kringloopwinkels

Laat het ons weten

Ken jij nog een leuke local die de beste tips over Enschede heeft? Je kunt ons tippen door een mail te sturen naar [email protected]

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶