Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Iris: ‘Tijdens deze workshop leer je hoe je met scheerschuim een tas kunt bedrukken’

Aangeboden door Concordia (Langestraat) 8 februari 2020

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste plekken. Deze keer vroegen we Iris naar haar favorieten. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Local Iris werkt bij Concordia en gaat zelf regelmatig naar voorstellingen in het theater van Concordia, met haar dochter van vijf en zoon van dertien jaar. Zo dicht bij de bron weet zij de leukste tips voor de voorjaarsvakantie!

Iris 2018

2 x familietheater met workshop van Kaliber

“Concordia komt altijd met een leuk aanbod voor kinderen in de korte vakanties, zowel film als theater. Voor mijn dochter nog nét niet geschikt, maar wel heel leuk: de voorstelling Superloeser op dinsdag 18 februari. Een stoere voorstelling over superkrachten. Daarbij, en ook bij de 6+ voorstelling Flat op 20 februari, kun je zelfs vooraf een Kaliber workshop volgen. Hoe leuk is dat! Ook een goed idee voor een kinderfeestje. De voorstelling Flat is een bijzonder sprookje gespeeld door poppen.”

Lazy Sunday in het eerste weekend van de vakantie

“Zo op de zondagochtend rustig opstaan met een ontbijtje en dan een fijne film, dat is het echte weekendgevoel. Het eerste weekend van de voorjaarsvakantie is het Lazy Sunday bij Sam Sam en Concordia. Eerst ontbijten, en dan het filmtheater in. Daarbij kun je kiezen uit twee of drie films, soms zelfs een speciale voorpremière. Mijn zondag kan dan eigenlijk al niet meer stuk.”

sam sam voorgevel
Foto: Iris Cousijnsen

Winkelen: bijzondere hebbedingetjes in de Kunst& Designwinkel

“Doordeweeks heb ik nooit tijd om rustig te winkelen. De vakantie is daar ideaal voor! De winkel van Concordia heeft allerlei toffe spulletjes, van lokale makers, uniek en vaak duurzaam. De collectie wisselt heel veel, dus er is steeds iets nieuws te vinden. Ik struin er graag rond voor cadeautjes, ik vind eigenlijk voor iedereen wel iets – een cadeautje voor een verjaardag of gewoon lekker iets voor mezelf.”

Cabaret in het Vestzaktheater: Musa

“Ik ga helaas niet zo vaak naar theater als ik zou willen, maar een echte avond lachen met een vriendin is dan wel erg fijn. Bij Concordia zie je niet alleen upcoming cabaretiers maar ook try-outs van grote namen – een fijne mix als je van cabaret houdt. Musa was vorig jaar finalist van Cameretten, het oudste cabaretfestival van Nederland waar ook Guido Wijers, André Manuel en Herman Finkers ooit gestaan hebben. Musa komt aan de Walstraat met zijn show Waterkonijnen, waarin hij een mooie mix brengt van humor en kwetsbaarheid. Puur en oprecht cabaret dat ons nog lang bijblijft, volgens mij onthouden die naam!”

Musa Waterkonijnen

Workshop drukken met scheerschuim bij de kinderexpo

“In de vakantie plan ik altijd een leuke kinderactiviteit. We bezoeken bijvoorbeeld een vreemde stad, gaan samen naar de film of ik boek een creatieve kinderworkshop. Bij Concordia gaan ze bij de kinderexpo SAMEN! op zaterdag 22 februari aan de slag met scheerschuim. Ik ken de docente, en zij maakt er met de kinderen altijd weer een feestje van. Zij laat zien hoe je met scheerschuim een tas kunt bedrukken, hoe leuk!”

kinderworkshop concordia
Bij Concordia worden verschillende workshops voor kinderen gegeven. Foto: Annelous van Toor

Meer over Concordia (Langestraat) ontdekken?

Concordia (Langestraat) entertainment

Gesloten10:00 - 17:00

Langestraat 56, Enschede

Bekijk meer:entertainment
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.