Leuk volgens lijsttrekker Jurgen van Houdt

Door Rebecca Tank 12 maart 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart zetten we deze rubriek om naar ‘leuk volgens lijsttrekker.’ Deze week vertelt Jurgen van Houdt, lijsttrekker van ChristenUnie, over zijn favoriete plekken in Enschede.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Stadhuis

stadhuis contact gemeente enschede

“Het centrum van de lokale democratie en symbool voor de veelkleurigheid van onze stad: een gesamtkunstwerk. Prachtig cultuurhistorisch erfgoed, met recht een van de drie mooiste stadhuizen van Nederland, vooral binnen. Daar komen ze voor vanuit het hele land. Laten we er zuinig op zijn en de daarvoor geschikte Burgerzaal, intensief gebruiken.”

Bibliotheek & STOET

Bibliotheek Enschede

“De bibliotheek is een plek waar we veel met ons gezin naartoe gaan om een boek te lenen. Geniet ervan om ze voor te lezen. Maar het is ook een belangrijke ontmoetingsplek, mede dankzij Stoet met heerlijk eten. Je kunt er als vader, of moeder heerlijk met je kinderen zitten, terwijl je in contact komt met andere ouders en kinderen. Dat motiveert extra om eens lekker een boek te lenen.”

Bibliotheek Centrum bibliotheken

Nu open09:30 - 17:00

Pijpenstraat 15, Enschede

Bekijk meer:bibliotheken

STOET lunch

Nu open09:30 - 17:00

Pijpenstraat 15, Enschede

Bekijk meer:lunch

Stadsparken

Volkspark
Het Volkspark

“Het Abraham Ledeboerpark, Wooldrikspark, ’t Stroink, Wesselerbrinkpark. Enschede is rijk aan parken. Stuk voor stuk mooie groene wiggen de stad in, waar natuur en cultuur elkaar versterken. Heerlijk om in te ontspannen, hard te lopen en te genieten bij een theehuis, kinderboerderij als De Wesseler of Le Pompidou.

Roombeek

Roombeek Enschede

“Roombeek: wijk die symbool staat voor de veerkracht van onze mooie stad na de verschrikkelijke vuurwerkramp, grenzend aan de prachtige Noorderkerk waar mijn vader jarenlang predikant van was, de Lasonderkerk aan de Cultuurmijl en de RK Mariakerk. Mooie combinaties van industrieel erfgoed, kerk en woongenot. Breng ook eens een bezoek aan Prismare, met het Huis van verhalen, echt indrukwekkend!”

Jurgen van Houdt

jurgen-van-houdt
Lijsttrekker ChristenUnie Jurgen van Houdt
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶