Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Enschedeërs Claudia en Pim schelen 30 jaar: ‘Het was liefde op het eerste gezicht’

Door Romy Wesselink 18 november 2019

Het is jullie vast niet ontgaan: Bridget Maasland (45) en André Hazes (25) hebben het wel érg gezellig samen. Wij vroegen ons af of zoveel leeftijdsverschil wel kans van slagen heeft. Claudia werd door vrienden getagd in ons oproepje en doet er zelfs nog een schepje bovenop. Zij en haar vriend Pim schelen 30 jaar. 

1 april

Op 1 april 2019 haalde zij hem op en eigenlijk is hij niet meer weggegaan. “Een goede grap hè,” zegt Claudia daarover lachend. De Enschedese (51) ontmoette Pim (21) bij het tankstation van haar vriendin. Hij werkte daar, zij kwam daar geregeld een hapje eten. Claudia: “We raakten aan de praat en hadden het gezellig samen. Via de chat op Facebook kletsten we verder en van het één kwam het ander.”

Liefde op het eerste gezicht

Ondanks dat ze beide niet uit waren op een oudere of jongere partner, was het meteen duidelijk. Pim: “Het was voor mij echt liefde op het eerste gezicht. Ze mag dan wel ouder zijn, maar ze is gewoon een super knappe vrouw. We hebben het gezellig samen en lachen heel wat af.”

‘Vrienden vragen wat ik moet met zo’n oma, maar ik ben gelukkig’

De reacties

Vanuit hun omgeving waren de reacties wisselend. Claudia haar zoons zijn niet erg enthousiast over de relatie. “Ze zien mij liever niet met hem verschijnen op een verjaardag, dus dat doe ik dan ook niet.” Pim zijn ouders waren in het begin oké met de partnerkeuze van hun zoon, maar krabbelen nu wat terug. Pim: “In het begin dachten ze misschien dat de relatie van korte duur was, dus inmiddels vragen ze wel soms of ik toch niet wat anders moet zoeken. Mijn vrienden vragen wat ik toch moet met zo’n oma. Maar ik ben er gelukkig mee en doe toch wat ik zelf wil.”

claudia en pim

Toekomst

Het stel heeft zelf een nuchtere kijk op hun relatie. Claudia: “Zolang het leuk is, is het leuk. Zo staan we er beide in. Maar met het leeftijdsverschil heeft dat eigenlijk niks te maken. Wie zegt dat een relatie met een man van mijn eigen leeftijd wel eeuwig zou blijven bestaan?”

Toekomstplannen maken ze in ieder geval wel. De tortelduifjes zijn onlangs samen een bubbelwafelkraam begonnen. Pim: “We doen echt alles samen, dus dit past daar mooi bij. Aankomend weekend staan we op onze eerste kerstmarkt.”

Een dikke zoen

Of ze zelf veel van het leeftijdsverschil merken? Claudia: “Natuurlijk zijn er wel verschillen, ik ben dertig jaar ouder en heb al een heel leven geleefd. Zelf zien we dat alleen niet als iets vervelends. Je kunt natuurlijk ook wel zien dat er leeftijdsverschil is. Dat zorgt op vakantie bij het inchecken wel eens voor grappige verwarring. Het personeel denkt dat we moeder en zoon zijn. Maar daar hebben we wel iets op gevonden. We geven elkaar gewoon een dikke zoen, is alle verwarring meteen weg.”

Lees ook

Irene

Irene tekent realistische portretten: ‘Met één tekening ben ik 40 à 60 uur bezig’

Kleuren en tekenen voor kinderen? Zeker niet. De Enschedese Irene maakt zeer gedetailleerde portrett...
friedi en gerrie

Twinning is winning: 17 x leuke Enschedese tweelingen

Hoe is het om tweeling te zijn? Ben je dan echt zo onafscheidelijk als de meeste mensen denken? Word...
Sebastiano en Dario

Leuk volgens locals Dario en Sebastiano: ‘Het dry aged meat is hier fantastisch’

Wie kennen onze stad beter dan de locals? Niemand dus. Daarom vragen wij ze het hemd van het lijf. W...

adv.