Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuisd voor de liefde: ‘Wij zijn het succesvolle Lexa-verhaal’

Door Rebecca de Graaf 28 maart 2020

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs die hun vertrouwde woonplaats verlieten om bij hun grote liefde in Enschede te zijn. Dit is het leuke liefdesverhaal van José.

José hoefde Bastiaans omschrijving op de datingssite geeneens te lezen, de mooie bos met krullen waren al doorslaggevend. “Ik zag zijn foto voorbijkomen op Lexa en ik dacht gelijk: die leukerd moet ik een berichtje sturen”, vertelt José enthousiast. Ook Bastiaan zag haar wel zitten, want binnen een kwartier had José al een reactie terug.

Uit Enschedeeee…

Al snel ging het contact over op Skype. Naast die mooie krullen bleek Bastiaan nog iets te hebben: een Twents accent. “Toen ben ik alsnog zijn omschrijving maar gaan lezen”, zegt José. “Ik woonde destijds in Hoofddorp en ik was echt niet van plan om het westen te verlaten.”

Maar het klikt supergoed tussen de twee en een week later zit Bastiaan al bij José thuis op de bank. Er volgt een periode waarbij het stel elkaar om het weekend ziet. De ene keer bij José in Hoofddorp, het andere weekend bij Bastiaan in Enschede.

Kennismaking met de schoonfamilie

José leert niet alleen Bastiaan beter kennen, maar ook gelijk haar schoonfamilie. Want Bastiaan woonde destijds nog bij zijn ouders thuis. Dit vond José echter geen enkel probleem. “Mijn schoonouders zijn zulke lieve mensen, dit voelde meteen goed.”

Een Tukker vertrekt niet zo makkelijk naar het westen

Na drie maanden heen en weer gereisd te hebben, komt José toch op haar eerdere mening over Twente terug. “Het is hier veel gemoedelijker dan in het westen. Mensen doen hier lekker hènig an en dat trok mij wel.” Het was dus al snel tijd om voor de liefde naar Enschede te verhuizen.

joshua en indy
Zoon Joshua speelt met hun hond Indy

Bijzondere trouwdatum

Op 02-02-2012 stapten José en Bastiaan in het huwelijksbootje. Deze datum is heel bewust gekozen. “Het cijfer twee loopt als een rode draad door ons leven. Zo zagen we elkaar voor het eerst in de tweede week na de kennismaking. Bastiaan is mijn tweede serieuze relatie en we werden als tweede geloot voor onze woning. Zowel bij onze eerste duplexwoning als bij onze huidige woning was dit het geval”, legt José uit.

Inmiddels zijn ze de trotse ouders van de bijna 4-jarige Joshua. Had hij dan eigenlijk geen tweeling moeten zijn als we de lijn van twee blijven volgen? José zegt lachend: “De wens om het gezin uit te breiden is er nog steeds. Dus wie weet krijgen we bij de tweede ronde wel een tweeling!”

Lees ook

céline en gijs

Verhuisd voor de liefde: Céline ontmoette haar Enschedese droomman in Australië

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...
monique & andreas

Monique verhuisde voor de liefde naar Enschede ‘Mijn ex, moeder en vriendin verhuisden mee’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze nieuwe rubriek ‘Verhuis...
robin-01

De Vlaamse Robin verhuisde voor de liefde naar Enschede: ‘Nederlanders zijn warm en spontaan’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze nieuwe rubriek ‘Verhuis...

adv.