Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuisd voor de liefde… en getrouwd op Bali

Door Rebecca de Graaf 7 april 2020

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs die hun vertrouwde woonplaats verlieten om bij hun grote liefde in Enschede te zijn. Dit is het liefdesverhaal van Joke.

Je bent nooit te oud om opnieuw de liefde te vinden. Dat blijkt maar weer uit het mooie liefdesverhaal van Joke (67) uit Enschede en Ben (68) uit Scheveningen. Zij leerden elkaar in juni 2013 via een datingssite kennen. Het was voor beiden de eerste keer dat ze op zo’n site zaten, maar de online zoektocht was van korte duur.

Gelijk een klik

Al meteen bij de eerste berichten voelde Joke een klik. Het eerste afspraakje werd dan ook snel gemaakt. “Natuurlijk wel buiten de deur, want ik wilde niet gelijk mijn adresgegevens bekend maken”, zegt Joke lachend. Daarom planden ze een date bij de Pasar Malam in Enschede.

Het tweetal heeft elkaar genoeg te vertellen. Het voelde zelfs alsof ze elkaar al jaren kennen. “Bij Ben voelde ik me gelijk op mijn gemak. We hebben veel gemeenschappelijke interesses en vullen elkaar perfect aan. Het leek net alsof het zo had moeten zijn.”

Verhuizen naar Enschede

Er was geen ontkennen meer aan: deze twee mensen waren voor elkaar gemaakt. Maar dan moet je nog een keuze gaan maken wie er voor de liefde naar een andere stad verhuist. “Ben woonde in een boerderij en ik in een appartementje. Omdat het onderhoud aan de boerderij veel werk is, besloot Ben om zijn woning in de verkoop te zetten en naar Enschede te verhuizen.”

trouwen op bali joke
In november 2015 geven Joke en Ben elkaar het ja-woord

Trouwen op Bali

Twee jaar na de eerste kennismaking bezegelen ze hun liefde met een huwelijk. En niet zo maar een huwelijk. Nee, het verliefde stel geeft elkaar op Bali het ja-woord. “Dat was nog een hele onderneming. Via de mail hadden we contact met een Nederlandse wedding planner. We moesten al onze papieren mailen, er werd een priester geregeld en een prachtige locatie uitgezocht.”

Het zou een intieme ceremonie worden, want alleen Joke en Ben zouden naar het eiland vertrekken. “Maar mijn kinderen stonden als verrassing opeens voor onze neus”, vertelt Joke enthousiast. “Dat was zo ontzettend leuk! Met z’n vieren zijn we vanuit Sanur naar de trouwlocatie in Lovina gegaan. Daar hebben we elkaar bij een prachtige villa aan het strand het ja-woord gegeven. Het was echt een dag om nooit meer te vergeten.”

Lees ook

céline en gijs

Verhuisd voor de liefde: Céline ontmoette haar Enschedese droomman in Australië

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...
Ilonka

Verhuisd voor de liefde: Ilonka was 13 jaar toen ze haar huidige man in Frankrijk ontmoette

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze nieuwe rubriek ‘Verhuis...
Judith en Rob op het bankje

Verhuisd voor de liefde: na 10 jaar weduwnaar te zijn geweest vindt Rob opnieuw de liefde

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze nieuwe rubriek ‘Verhuis...

adv.