Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuisd voor de liefde: Bart (31) pakt zijn biezen voor de 51-jarige Saskia

Door Romy Wesselink 18 februari 2020

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze nieuwe rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs die hun vertrouwde woonplaats verlieten om bij hun grote liefde in Enschede te zijn. Dit keer het liefdesverhaal van Bart. 

Een smoorverliefde man uit Huissen, die ontzettend veel zin heeft om naar Enschede te verhuizen. Dat is Bart (31). Dat de vrouw voor wie hij gaat verhuizen twintig jaar ouder is dan hijzelf, dat maakt hem niks uit. En de mensen in hun omgeving overigens ook niet.

Fellini

Ze ontmoetten elkaar 4,5 jaar geleden op het terras van Fellini. “Met mijn boksclub was ik in Enschede. We zaten gezellig met z’n allen op het terras, toen ik met Saskia aan de praat raakte. Het klikte direct en we hadden het heel gezellig.”

Aftasten

Ongeveer een maand na de eerste ontmoeting volgde de eerste echte date. “We vonden elkaar echt heel erg leuk. Maar het eerste halfjaar was wel even aftasten. Er is natuurlijk een leeftijdsverschil, zij heeft volwassen kinderen. Dat haar kinderen met deze relatie oké waren was natuurlijk het belangrijkst. Maar alles ging goed, we hebben eigenlijk nooit problemen ondervonden. Het scheelde misschien ook dat ik al een baan had, een eigen huis. Ik was geen jochie meer zeg maar.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Bart en Saskia
Foto: Bart

Logisch nadenken

Als je klaar bent met heen en weer rijden, dan moet er toch echt iemand gaan verhuizen. En wie dat werd, die keuze was vrij snel gemaakt. “Dat ik naar Enschede kom is gewoon het meest logisch. Haar ouders zijn natuurlijk een stuk ouder, dus die hebben meer zorg nodig. Plus dat haar kinderen hier wonen. Ik ben alleen, dus kan mij makkelijker aanpassen.”

‘Mijn ouders zijn wel wat gewend’

En zijn eigen ouders dan? “Natuurlijk woon ik verder weg van mijn ouders, maar die zijn wel wat gewend. Zelf heb ik al in het buitenland gewoond en mijn zusje woont in Rotterdam. Dat is nog een stukje verder weg van Huissen dan Enschede.”

Enthousiast

De vraag of Bart zin heeft in zijn verhuizing is eigenlijk overbodig. Er zijn weinig mensen zó enthousiast over Enschede als Bart. “Ze organiseren hier gewoon veel leuke dingen. De Grolsch Summer Sounds bijvoorbeeld, ik ben er zoveel mogelijk avonden bij geweest. En de mensen hier zijn leuk. Via Saskia heb ik al veel nieuwe mensen ontmoet, heel gezellig. Ik heb er gewoon heel veel zin in.”

Pas op

Vanaf 1 april mogen we Bart officieel een Enschedeër noemen. En niet-Enschedeërs: pas op voor de familie van Saskia. Niet alleen zij, maar ook haar zus haalde de liefde van ‘ver’ (lees: Rotterdam) 😉.

Lees ook:

liset

Verhuisd voor de liefde: Liset pakte minstens vier keer haar koffer weer in, maar bleef toch

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze nieuwe rubriek ‘Verhuis...
Anne & Rik

Verhuisd voor de liefde: Anne ontmoette haar vriend op een ‘supersmerige camping’ in Spanje

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze nieuwe rubriek 'Verhuis...
claudia en pim

Enschedeërs Claudia en Pim schelen 30 jaar: ‘Het was liefde op het eerste gezicht’

Het is jullie vast niet ontgaan: Bridget Maasland (45) en André Hazes (25) hebben het wel érg gezell...

adv.