Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van de Oude Markt tot De Grolsch Veste: Desiree maakt kinderboek dat zich afspeelt in Enske

Door Charmain Zwijnenberg 23 april 2019

De Enschedese Desiree haakte een compleet alfabet aan poppen. In Het kleine knuffelboek, dat vandaag op wereldboekendag verschijnt, laat ze Amy, Beau, Charlotte en de 23 andere poppen in korte verhalen tot leven komen. En het leuke is: alle belevenissen van de personages vinden plaats op verschillende locaties in Enschede.

ABC-poppen

Zo’n anderhalf jaar geleden begon Desiree met het haken van poppen. “Ik wilde ze natuurlijk wel een naam geven, dus ik begon met de A van Amy. Daarna volgden Beau, Charlotte, Daen en de rest. Bij elke pop bedacht ik een kort verhaaltje, dat ik deelde op Facebook. Na een aantal verhalen besloot ik dat ik er wel een boek van kon maken. Zo ontstond Het kleine knuffelboek,” vertelt de Enschedese.

poppen Het kleine knuffelboek
Foto: Wendy, Pim, Klaas en Rana uit Het kleine knuffelboek

Enske

In het kinderboek beleeft elk personage een eigen avontuur. Desiree: “Het zijn losse, korte verhalen, maar er zit wel een rode draad in het boek. De poppen komen soms in elkaars verhaal voor. Dat komt omdat ze allemaal in het fictieve dorpje Enske wonen. Daar kent iedereen elkaar.” Enske, als in Enschede? “Ja, ik heb 26 locaties in Enschede gefotografeerd voor bij de verhaaltjes. De belevenissen variëren van een kop koffie drinken op de Oude Markt tot een romantische trouwerij bij Villa de Bank.”

Feest der herkenning

Andere locaties die in het boek voorkomen zijn onder meer het politiebureau, De Grolsch Veste en het stadhuis. Een feest der herkenning dus. “Daarom is het ook zo leuk om samen met je kind op pad te gaan en de locaties uit het boek te bezoeken. Zo komen de poppen echt tot leven,” zegt Desiree enthousiast. “Daarnaast is het een geschikt boek om kinderen op een speelse manier het alfabet te leren.”

Het kleine knuffelboek

Lekker lokaal

Niet alleen de inhoud van het boek is lokaal. “Ik woon zelf al 20 jaar in Enschede, de garen voor de poppen koop ik bij een lokale hobbywinkel en de boeken zijn bij een Enschedese drukkerij gedrukt,” laat de maker van het boek ons weten.

‘Soms dacht ik: is de letter Z al in zicht?’

Desiree is anderhalf jaar bezig geweest met het haken van de poppen en het maken van het boek. Zat het ook weleens tegen? “Niet vaak, maar ik heb weleens momenten gehad dat ik dacht: is de letter Z al in zicht?” Toch smaakt het maken van kinderboeken naar meer. “Het lijkt me leuk om in dezelfde lijn verder te gaan, maar dan misschien wel internationaal. Lekker veel op vakantie dus,” zegt de Enschedeër glimlachend. “Ik ga in elkaar geval weer aan de haak!”

Het kleine knuffelboek is vanaf vandaag te bestellen voor €15,- via de website van Desiree.

Lees ook: 

enschede-oud-in-nieuw-9

Herman laat het Enschede van vroeger terugkomen in de foto’s van nu

Enschede beschikte vroeger over prachtige gebouwen die helaas door de stadsbrand, bombardementen of ...
instagramfoto's plekken-in-enschede

Dit zijn de beste plekken in Enschede voor een Instagramfoto

Het maken van de perfecte selfie of outfitfoto kan soms best lastig zijn, want de achtergrond moet e...
Enschedeër van de week Judith

Geen zin om te koken? Bij hobbykok Judith uit Enschede bestel je verse maaltijden voor een prikkie

Dahl met rijst, broccoli en runderstoofvlees: dat staat vandaag op het menu van de Enschedese hobbyk...

adv.