Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stichting OOPOEH koppelde Jon en Cynthia aan hond Doortje

Door Charmain Zwijnenberg 8 oktober 2019

Jon en Cynthia (allebei 61 jaar) zijn dol op honden; ze hebben alleen niet de tijd om er fulltime voor te zorgen. Daarom passen ze af en toe op Doortje, de Hollandse schapendoes van Alice. Stichting OOPOEH – Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier – bracht het Enschedese gezelschap bij elkaar. 

Datingsite

Stichting OOPOEH matcht 55-plussers aan honden in de buurt. Een soort datingsite eigenlijk. Doel: een actiever leven voor senioren en een leuker leven voor honden.

Oude generatie

Jon vertelt: “Toen ik een reclame van Stichting OOPOEH voorbij zag komen riep ik Cynthia meteen. Dat doe ik eigenlijk bij alles wat met honden te maken heeft, want ik weet hoe gek ze op die beestjes is. De volgende dag stonden we als OOPOEH ingeschreven.”

Extra bijzonder

“Ik zag al snel het profiel van Doortje voorbij komen,” vertelt Cynthia. “Een schapendoes hier uit de buurt. Ik ben gek op alle honden, maar op schapendoezen in het bijzonder. Ik heb er zelf twee gehad. Toch heb ik niet specifiek naar dat ras gezocht op de site. Extra bijzonder dus dat ik Doortje tegenkwam. De eerste afspraak met Alice en Doortje was snel gemaakt.”

hond doortje oopoeh
Hond Doortje. Foto: Alice

Eerste date

Hoe verliep die eerste date? “Het was meteen raak,” zegt Alice. “We hadden écht contact. Als mensen. Nog afgezien van Doortje. Maar ook met haar zat het meteen goed. Veiligheid en vertrouwen waren direct aanwezig en dat is zo belangrijk. Je geeft toch je liefste bezit af. Ik weet nog dat ik tegen een vriendin zei: wat een fantastische mensen. De liefde spat ervan af. Daar gaat mijn hond naartoe!”

Uit nood zocht Alice enkele jaren geleden een hondenoppas. “Mijn vrouw overleed toen Doortje drie was. Mijn hele leven stond op z’n kop. Ondersteboven. Dat moest ik weer opbouwen. Af en toe moest ik Doortje even kwijt; je kunt haar niet overal mee naartoe nemen.”

‘Doortje mag bij Jon en Cynthia veel meer dan thuis’

Dat Doortje ontzettend geliefd is voel je direct. “We vinden het zo leuk als ze er is,” zegt Jon. Ik baal ook altijd als ik dan moet werken. Toen ze voor het eerst bij ons was en een collega me vroeg om na werktijd nog iets te doen, zei ik: sorry, mijn kleinkind is er,” lacht hij. Want het echtpaar is als een echte opa en oma voor hun oppashond. Alice: “Doortje mag bij hen veel meer dan thuis.”

Pyjamaparty

Meestal is de schapendoes slechts een dagje bij haar grootouders, maar er is ook eens een logeerpartijtje geweest. “Dat was zo gezellig” roept Cynthia enthousiast.” Alice knikt. “Ja, die pyjamaparty ging heel goed. Met afscheid nemen heeft ze geen moeite. Denk je dat dat vreselijke beest doei zegt tegen vrouwtje? Nee hoor, die kijkt niet op of om. Ondankbaar ding,” zegt ze lachend en ze wijst naar Doortje. Die zit heerlijk in haar mand te relaxen. “Ze voelt zich echt thuis. En een van de redenen daarvan is dat wij allemaal zo klikken. Dat voelt zo’n hondje.”

Lees ook: 

hond zonnebril

Dierenopvang Enschede: hier breng je je hond of kat heen als je op vakantie gaat

Lekker! De vakantie komt er weer aan. Waarschijnlijk lig jij straks ergens te genieten in de zon. Ma...
binnenkijker_poezenhotel_beparode

Kattenfilmpje! Binnenkijken in poezenhotel De Beparode

De Enschedese Paulette vangt al zo'n veertig jaar poezen op in haar poezenhotel De Beparode. Wij moc...
zorg voor je huisdier Dierendag

Dierendag 2019: dit is waarom jouw huisdier de allerbeste zorg verdient

Dierendag is het perfecte moment om je huisdier te verwennen met een lekkere traktatie of een nieuw ...

adv.