Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Klaas heeft zijn eigen vensterbank omgetoverd tot marktkraam

Door Rebecca de Graaf 4 augustus 2020

De meeste mensen zullen het asociaal vinden wanneer een wildvreemde ongegeneerd bij je naar binnen kijkt, maar Klaas de Zee wordt daar juist blij van. De 55-jarige Enschedeër heeft zijn woonkamer namelijk omgetoverd tot een soort marktkraam. “Ik doe het als hobby, maar wie weet kan ik ooit een eigen winkel beginnen.”

Van sieraden en horloges tot kleding en waterpistolen, de vensterbank van Klaas ligt vol met diverse spulletjes. Op het raam hangt een duidelijke prijslijst en als mensen iets willen kopen, dan kunnen ze een afspraak bij Klaas maken. Want deze ondernemende man werkt ook gewoon vier dagen per week bij de GGD en doet daarnaast veel vrijwilligerswerk. “Ik kan niet stil zitten, ik moet gewoon bezig blijven.”

De Zee Markt

Het leek Klaas al langer leuk om iets voor zichzelf te beginnen, maar wanneer je geen startkapitaal hebt wordt dat best lastig. Daarom ging hij op zoek naar een laagdrempelig alternatief: een kleine voorraad spullen die hij vanuit huis aan de Spireastraat 5 in Enschede kan verkopen.

“Via faillissementen, veilingsites en groothandels kan ik spullen goedkoop inkopen”, legt Klaas uit. “Ik maak vervolgens een foto van deze spullen en zet het op mijn Facebookpagina. Bij interesse kunnen mensen mij een berichtje sturen om langs te komen. Van het geld dat ik hiermee verdien, kan ik niet leven. Maar dat is ook niet mijn insteek, ik zie het momenteel ook meer als een hobby.”

Klaas heeft zo’n €2500,- geïnvesteerd en de eerste reacties zijn positief. In het begin kwamen er vooral buren langs, maar de Enschedeër ziet ook steeds vaker nieuwe gezichten voor zijn vensterbank. “Via Facebook heb ik gewoon honderden wildvreemden uitgenodigd om mijn pagina leuk te vinden. Inmiddels heeft mijn pagina bijna 3.000 volgers.”

Ooit een eigen winkel

Doordat Klaas geen auto heeft, kan hij ook niet zo makkelijk met zijn spullen op markten of beurzen staan. Maar als De Zee Markt goed gaat lopen, is hij wel van plan om het verdiende geld weer in zijn onderneming te stoppen. “Ik hoop me te kunnen ontwikkelen en te blijven groeien, zodat ik uiteindelijk van mijn hobby mijn werk kan maken!”

Lees ook

Marika pimpt Blythes-poppen

Marika pimpt Blythe-poppen: ‘Ik verkoop ze over de hele wereld’

Poppen alleen kinderspeelgoed? Echt niet! Achter de Blythe-poppen zit een internationale community v...
Nick Jansen Trasam reispocket Enschede

Op pad in eigen stad! Nick schreef een reisgids over Enschede: ‘Ook leuk voor Enschedeërs’

Groningen, Nijmegen, Utrecht, Maastricht: al deze steden hebben een eigen reisgids. Maar een boekje ...
Bijlage 2. Lauren en Roy in Vietnam

Lauren is voor de liefde naar Enschede verhuisd: ‘Ik begin al een echte Tukker te worden’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...

adv.