Esther en Theo begonnen een Bed & Breakfast in Andalusië

Door Jannike Huisman 15 mei 2018

We dromen er allemaal wel eens van: verhuizen naar een ver land of maandenlang op wereldreis… Esther Reinds en Theo Martens lieten het er niet bij zitten en vertrokken ook echt uit Enschede. Zij ruilden hun huis en baan in Enschede om voor een eigen Bed & Breakfast in Andalusië, in Spanje.

Theo had altijd al de droom om in het buitenland te gaan wonen en werken. Toen hij 27 jaar was, heeft hij hier al even van kunnen proeven. Hij woonde anderhalf jaar op Lanzarote en Kreta. De laatste jaren nam het gevoel om naar het buitenland te gaan erg toe.

Drukke baan

Esther en Theo hadden allebei een drukke baan. Theo: “Ik werkte als salesmanager en ik vroeg me af of ik dit wilde blijven doen. Files, targets die je moet halen, de werkdruk en alles er om heen. Toen vertelde ik Esther dat ik toch een keer die stap wil wagen.” Esther en Theo trokken er drie jaar voor uit om alles te regelen en het is gelukt: ze vonden hun droomhuis Villa Deseada

Villa Deseada
Foto: Esther en Theo

Prachtig landschap

“We hebben gekozen voor Andalusië vanwege de combinatie van cultuur, natuur en het mooie weer,” vertelt Theo. “De overweldigende natuur heeft de doorslag gegeven. Het is hier schitterend qua landschap, we zitten aan de voet van de Sierra Nevada en een half uur hier vandaan kun je op het strand liggen.” Ook de cultuur trok Theo en Esther aan. Naast de grote steden, zoals Cordoba en Granada, zijn er ook veel kleine dorpjes. “Hier zie je de mensen genieten van het leven en ze hebben genoeg aan wat ze hebben. De mensen zijn heel gastvrij en deze leefwijze trok ons aan.”

Villa Deseada
Foto: Esther en Theo

Gastvrij

Esther en Theo wonen nu zo’n anderhalve maand in Spanje. “We voelen ons thuis. Het is wel wennen om alles voor de Bed & Breakfast voor elkaar te krijgen, maar het is niet wennen om hier te genieten van het leven,” vertelt Theo. Gastvrijheid staat bij beide hoog in het vaandel. “We vinden het heerlijk om mensen te ontvangen in ons huis en hen deelgenoot te maken van dit moois,” zegt Esther. “Maar ook om net dat ene stapje te doen voor onze gasten. En ’s avonds als ze terugkomen van hun dagje uit, dan relaxen we op het dakterras.”

Live voetbal

“Ik mis tot nu toe niet veel uit Enschede. Dat komt misschien omdat ik het heel goed los kan laten, want ik ben al vaak verhuisd in m’n leven,” vertelt Theo. “Ik volg wel alles rondom FC Twente, maar ik kan hier gewoon live voetbal kijken.” Toch zijn er wel een paar dingen die gemist gaan worden, zoals een daghap na werktijd in het centrum, afpreken met vrienden op de Oude markt of hun bezoekjes aan het Wilminktheater. “Je kunt voor weinig geld een vlucht boeken naar Nederland, dus je bent er zo,” vertelt Esther.

“Als het aan mij ligt, blijven we hier voor altijd,” zegt Theo. “Je zegt je baan op en je neemt alles mee uit Nederland. Het werkt niet als je met één been nog in Nederland blijft. Dat vind ik ook wel het stoere aan ons verhaal, wij gaan er echt voor.”

Ben je benieuwd naar de Bed & Breakfast van Esther en Theo? Meer informatie vind je hier.

Enschedeërs in het buitenland

Ben of ken jij een Enschedeër die in het buitenland woont? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook:

sandra reisblogger

Voor je werk de wereld rondreizen: Sandra doet het!

Blogster Sandra van Bijsterveld heeft van het bloggen haar beroep gemaakt. Naast het schrijv...
Jannike Huisman - Geplaatst op 17 april 2018
Jeroen van Lange Kiteseeing

Enschedeër Jeroen maakte zijn eigen app om mensen te verbinden

Op je telefoon kijken om te zien welke dingen er te doen zijn in de buurt – dat kan binnenko...
Jannike Huisman - Geplaatst op 21 juli 2017