Enschedeër Erwin is supervisor bij de landelijke coronatest-afsprakenlijn: ‘Een enorme klus’

erwin coronalijn
Foto: via Erwin

In september gingen we op zoek naar Enschedeërs met een bijzondere baan. Erwin Vriezema meldde zich. Hij werkt als supervisor bij de landelijke coronatest-afsprakenlijn. Wij spreken de Enschedeër over zijn baan. 

Als je naar 0800-1202 belt om een afspraak te maken voor een coronatest, kan het zomaar zijn dat je een van Erwins teamleden aan de lijn krijgt. Als supervisor op de landelijke coronatest-afsprakenlijn geeft hij leiding aan 45 agentsZij staan dagelijks bezorgde burgers met coronaklachten te woord en plannen afspraken voor hen in. Ook werken ze op de prio-afsprakenlijn voor zorg- en onderwijspersoneel, geven ze negatieve testuitslagen telefonisch door en vanaf maart pakken ze de telefoontjes voor vaccinatieafspraken erbij. Erwin zorgt ervoor dat zijn team optimaal presteert en leidt de boel in goede banen. “Een enorme klus met veel hectiek, maar het is een geweldige baan.”

Grootste project in callcentergeschiedenis

Het callcenter kwam in raptempo uit de grond. “Mijn werkgever heeft kort voor de start van de coronatesten te horen gekregen dat ze dit project kreeg”, vertelt Erwin. “In acht dagen tijd moest ze al het personeel en alle systemen regelen. Ik ben op 30 mei begonnen met niets. Vanaf 1 juni ging de afsprakenlijn open en was de drukte en hectiek ongekend. Het duurde een paar weken voordat we er helemaal in zaten, maar daarna hadden we de structuur van een volwaardig callcenter te pakken.”

Het callcenter is in de afgelopen maanden uitgegroeid tot een gigantische onderneming. “We begonnen eind mei met 450 agents en 30 supervisors en zitten inmiddels op 6000 agents en 200 supervisors en dat wordt nog verdubbeld als we de vaccinatieafspraken erbij gaan doen. Het is het grootste project in de callcentergeschiedenis van Nederland.”

Binnen 40 uur

Wat doet Erwin zoal op een werkdag? “Onder mijn werkzaamheden vallen het controleren en coachen van 45 agents, gesprekken terugluisteren, overleggen, roosters maken en het opleiden van nieuwe supervisors. In het weekend ben ik het aanspreekpunt voor collega-supervisors. En dan komen er linksom en rechtsom nog allerlei issues voorbij van dingen die misgaan en die direct moeten worden opgelost.” En hoeveel uur is hij daar zoet mee? “Dat past gewoon binnen 40 uur hoor”, zegt de Enschedeër lachend.

“Fouten maken is menselijk, maar niet wenselijk bij zo’n project”

Al het werk vindt vanuit huis plaats. En dat brengt volgens Erwin soms wat uitdagingen met zich mee. “Iedereen werkt thuis en dat is heel anders dan wanneer je dagelijks met elkaar op de werkvloer zit. Ik kan moeilijker zien hoe iemand in z’n vel zit en hoe het thuis gaat. Al kan ik dat vaak wel achterhalen als ik naar de cijfers kijk. Daardoor krijg ik toch inzicht in het team en kan ik bepalen wat voor soort coaching iemand nodig heeft.”

Een van de belangrijkste taken van Erwin is het beluisteren van de gesprekken van zijn teamleden. “Het gaat hier om zo’n gevoelig onderwerp. Fouten maken is menselijk, maar niet wenselijk als het gaat om een project als dit.”

Omgaan met journalisten

Erwin houdt van zijn baan. “Geen dag is hetzelfde. Dat vind ik fijn. En ondanks dat we niet met elkaar op een kantoor zitten is de verbondenheid en betrokkenheid heel groot. De mensen die hier werken willen ook echt mensen helpen. Dat merk je aan hun bereidwilligheid. Elke dag verandert er wel iets in hun werk, dat daagt ze uit om up-to-date te blijven. Ook hebben ze soms te maken met journalisten die bellen om informatie te achterhalen. Daar gaan ze goed mee om. Mooi om te zien!”

Verantwoordelijkheid van thuiswerken

Maar natuurlijk zitten er ook weleens agents tussen die niet doen wat er van ze verwacht wordt. “Dat is meteen de minder leuke kant van mijn werk. De een kan beter met de verantwoordelijkheid van thuiswerken omgaan dan de ander. Ik heb weleens afscheid moeten nemen van mensen die daar niet mee konden omgaan. Dat is lastig. En er gaat ook veel tijd in zitten om dat allemaal uit te zoeken.”

Nuchtere Tukker

Wordt die drukte en hectiek hem nooit teveel? Lachend: “Ik blijf een nuchtere Tukker, hè? Dus dat valt wel mee. In het begin had ik wel veel stress. Nu niet meer. Als het stoom uit mijn oren komt, ga ik een stukje lopen. Dat scheelt veel. En ik kan veel ventileren bij mijn vriendin, vrienden of collega-supervisors. Twee keer in de week bootcamp helpt ook enorm trouwens.”

Ook als we vragen hoe Erwin zijn toekomst voor zich ziet blijft hij nuchter. “Voordat iedereen is gevaccineerd zijn we wel een jaartje verder. Ik ga ervanuit dat ik tot het laatste moment bij dit project mag blijven. En daarna zien we wel weer verder. Dat heb ik nu nog niet voor ogen.”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Enschedeër van de Week

Ga naar “Acht Enschedeërs vertellen over hun prikangst: ‘Ik ben ervoor in therapie geweest’”

Acht Enschedeërs vertellen over hun prikangst: ‘Ik ben ervoor in therapie geweest’

enschedeërs over prikangst
Ga naar “Fran verliet São Paulo om bij haar grote liefde in Enschede te zijn”

Fran verliet São Paulo om bij haar grote liefde in Enschede te zijn

Henk Frans& Fran
Ga naar “Alex verhuisde voor de liefde naar Enschede: ‘Alleen aan de ooo’s en eee’s moest ik even wennen’”

Alex verhuisde voor de liefde naar Enschede: ‘Alleen aan de ooo’s en eee’s moest ik even wennen’

alex en sylvia

In onze gids

Ga naar “Lunchroom Het Rigtpunt”

Lunchroom Het Rigtpunt

 • Rigtersbleek Aalten 4
 • Lunch
 • 09:30 - 14:00

Nu geopend

Ga naar “Eetcafé De Tijd”

Eetcafé De Tijd

 • Gronausestraat 1319
 • Eetcafés
 • 09:00 - 17:30
eetcafé de tijd

Nu geopend

Ga naar “Bakker Bart Enschede Winkelcentrum Enschede Zuid”

Bakker Bart Enschede Winkelcentrum Enschede Zuid

 • Wesseler-nering 1 D
 • Bakkers
 • 08:00 - 18:00
bakker bart

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Gratis proefrit en advies aan huis”

Gratis proefrit en advies aan huis

 • Profile Broeksema
 • Geldig t/m 5 maart 2021
Aanbieding Broeksema

Topper

Ga naar “Win een fotoshoot bij Eva Prinsen Photography”

Win een fotoshoot bij Eva Prinsen Photography

 • Geldig t/m 7 maart 2021
Eva Prinsen
Ga naar “click & collect”

click & collect

 • Action
 • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Hotelovernachting in een Fletcher hotel. € 15,00”

Hotelovernachting in een Fletcher hotel. € 15,00

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 28 februari 2021
Ga naar “Xenos”

Xenos

 • Xenos
 • Geldig t/m 7 maart 2021

Vacatures

Ga naar “Productiemedewerkers Enschede gezocht”

Productiemedewerkers Enschede gezocht

 • Flexvisie Uitzenden
 • Fulltime
Ga naar “Commercieel medewerker Service Centrum”

Commercieel medewerker Service Centrum

 • Timing Uitzendteam
 • Parttime
Ga naar “Magazijn medewerker Enschede”

Magazijn medewerker Enschede

 • Flexvisie Uitzenden
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Productiemedewerker”

Productiemedewerker

 • Adecco Noord
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Klantenservice medewerker Duits”

Klantenservice medewerker Duits

 • Randstad
 • Fulltime