Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alessandra en Rob verhuisden van Enschede naar Sardinië

Door Jannike Huisman 31 juli 2018

We dromen er allemaal wel eens van: verhuizen naar een ver land of maandenlang op wereldreis… Deze Enschedeërs lieten het niet bij dromen en vertrokken daadwerkelijk uit Enschede. Twee jaar geleden trok Alessandra Cohen-Cauli de stoute schoenen aan en ging samen met haar man Rob en dochters Gioia en Féline terug naar haar ‘roots’ op Sardinië.

Is dit het nou?

Drie jaar geleden begon het te kriebelen bij Alessandra. Ze woonde samen met haar man en twee dochters in Enschede en had een drukke baan als business analist. Ze vroeg zich af: ‘Is dit het nou? Word ik hier gelukkig?’. “Daarom ging ik op zoek naar wat mij echt gelukkig maakte.” Zo kwam Alessandra uit bij het eiland Sardinië. “Mijn vader komt hier vandaan en we bezochten elk jaar familie op het eiland. Zo kwamen we op het idee om een eigen reisorganisatie te starten,” vertelt Alessandra.

Geen woord Italiaans

Rob stelde voor om met het hele gezin te emigreren naar Sardinië en Alessandra aarzelde geen moment. “Het was wel iets moeilijker voor mijn dochters Gioia en Féline. Zij spraken nog geen woord Italiaans,” vertelt Alessandra. “Na ons besluit om te emigreren, waren er nog veel voorbereidingen. Ons huis in Nederland verkopen, mijn baan opzeggen, het zoeken van een woning op Sardinië en een school vinden voor de meiden.” Na een jaar werd de overtocht gemaakt naar het prachtige eiland.

sardinie-reizen-alessandra-rob

Sardinië Reizen

Inmiddels wonen Alessandra en Rob twee jaar op het eiland en zijn ze druk met hun eigen bedrijf Sardinië Reizen. “We willen mensen graag persoonlijk advies geven. Daarom bezoeken we samen met het gezin veel mooie en bijzondere plekken op het eiland.” Daarnaast hebben Alessandra en Rob persoonlijk contact met huiseigenaren. “Die spreken vaak alleen maar Italiaans.”

Sardinië is volgens Alessandra een geweldig eiland. “Zo wonen er veel minder mensen, er is veel mooie natuur en de mensen zijn relaxter. De Sardijnen zijn wel een stuk bescheidener dan de Italianen van het vaste land, maar minstens zo aardig en behulpzaam,” vertelt Alessandra. “Ook is het veel rustiger op Sardinië. Dit valt ons op wanneer we weer even terug zijn op vakantie in Enschede; de drukte, het wachten bij elk stoplicht, de vele mensen in het centrum.”

Vrienden en familie

Wat missen ze het meest uit Enschede? “De winkels, zoals H&M, Kruidvat, Hema en Action,” zegt Alessandra lachend. “Dit soort winkels vind je hier niet. Vooral de winkels waar je voordelig schoolspullen, knutselspullen of kleding kunt halen.” Maar ook vrienden en familie worden gemist. “Even op bezoek gaan om koffie of een borrel te drinken gebeurt hier op een andere manier. Vaak gaan vrienden even de bar in voor een espresso of ze gaan samen uit eten.” Maar voegt Alessandra er aan toe: “Het gemis is niet groot, want we vinden het heerlijk op Sardinië. En we nemen genoegen met heel veel minder. We genieten juist enorm van alle kleine dingen hier en wij willen hier zeker niet weg!”

Gioia en Féline

Wil je meer lezen over het bedrijf van Alessandra en Rob? Of reizen naar Sardinië? Meer informatie vind je hier.

Enschedeër van de week

Een compleet overzicht van alle Enschedeërs van de week vind je hier. Weet je zelf een leuke Enschedeër van de week? Mail ons dan vooral op [email protected].

adv.