Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Enschedeër Kasper is te zien in De Bachelorette: ‘Dit is het vetste wat ik ooit heb meegemaakt’

Door Charmain Zwijnenberg 20 mei 2020

“Néé, dit is niets voor mij!”, riep Kasper toen een vriend hem aanspoorde om zich aan te melden voor De Bachelorette. Toch kun je vanaf vandaag (woensdag 20 mei) op Videoland zien hoe de 26-jarige Enschedeër samen met zeventien andere vrijgezelle mannen het hart van Gaby Blaaser probeert te veroveren. Wij spreken Kasper over zijn deelname aan het datingprogramma. 

Dat Kaspers mening over de datingshow 180 graden is gedraaid is duidelijk. Maar hoe is dat zo gekomen? “Ik dacht eerst dat het een soort Temptation Island was. Een beetje ordinair en vooral gericht op sensatie en het kapotmaken van relaties. Daar wil ik niet aan meedoen. Maar al snel kwam ik erachter dat dit een heel ander soort programma is. Ik dacht: ik doe het gewoon! Wat kan me in het ergste geval overkomen?”

Enthousiaste stuiterbal

Zijn omgeving kijkt niet gek op van zijn deelname. “Ik sta bekend als die enthousiaste stuiterbal die grenzen opzoekt en van gekke dingen houdt. Dus iedereen zei dat het echt iets voor mij is.”

Honderden aanmeldingen

Kasper doorloopt de casting vlekkeloos; in tegenstelling tot honderden andere mannen die zich hebben aangemeld. Waarom hebben ze voor Kasper gekozen? “Dat moet je eigenlijk aan de mensen van de casting vragen,” zegt de Enschedeër lachend. “Maar ik denk dat ik gewoon goed matchte met waar Gaby naar op zoek was. Ik ben eerlijk, heb bakken met energie en ben heel positief ingesteld. Dat zagen ze waarschijnlijk.”

Geen oordeel vooraf

In het programma strijden achttien vrijgezelle mannen om de bloedmooie Gaby Blaaser. Kende Kasper Gaby al? “Nee, ik had wel van haar gehoord en heb foto’s van haar gezien, maar verder kende ik haar niet. Ik heb ook expres geen interviews van haar gelezen. Ik wilde haar niet beoordelen op haar foto’s of interviews. Ik wilde haar eerst leren kennen. Zo wil ik zelf ook beoordeeld worden. Veel mensen denken dat ik arrogant ben als ze me zien, maar achteraf hoor ik altijd dat ze me verkeerd hebben ingeschat.”

‘Gaby is geen dom barbiepopje’

Inmiddels kan Kasper wél zeggen wat hij van Gaby vindt. “Echt een hele leuke, lieve meid met een hart van goud. Ik heb enorm met haar kunnen lachen. Het stigma van een dom barbiepopje klopt echt niet.”

Geen verleidingstactiek

Hoe probeerde hij de blondine te verleiden? “Ik had geen bepaalde tactiek. Ik ben vooral mezelf gebleven. Kijk, ze was op zoek naar een relatie. Dan moet je niet voor leuk flirten gaan, dan moet je een relatie en een vriendschap opbouwen. Dat is in mijn ogen ook een van de belangrijkste dingen in een relatie: dat je niet alleen leuk met elkaar in bed kunt liggen, maar dat je ook echte gesprekken met elkaar kunt aangaan.”

24/7 op elkaars lip

De Enschedeër kan wel enorm zijn best hebben gedaan, zeventien andere mannen deden dat ook. Hoe was de sfeer tussen de mannen onderling? “Geweldig! Ik zat in een fantastisch huis met alleen maar gave mannen. Je moest je mobiel inleveren en zat 24/7 op elkaars lip. Maar dat zorgde er ook voor dat we een enorm goede relatie met elkaar opbouwden. Ook al viel er steeds weer een man af.”

Nog steeds contact met de mannen

Dus geen vechtpartijen omdat iedereen het op dezelfde vrouw gemunt heeft? “Nee, totáál niet! We gunden het elkaar juist. We waren een team met als taak om de juiste man voor Gaby te vinden. Ik kan wel hoteldebotel op haar zijn, maar als zij me niet als match ziet, gaat het niets worden.” Kasper ziet de meeste mannen nog steeds. “Sommigen zelfs elk weekend. Wat wij samen hebben meegemaakt kun je niet onder woorden brengen.”

Enorm gelukkig

De opnames vonden plaats in Zuid-Afrika. Heeft de Enschedeër ook veel van de omgeving gezien? “We kwamen op de mooiste pekken. Dan waren we met het hele productieteam aan het genieten van een prachtige zonsondergang en dan was ik degene die zei: besef even waar we zijn.” Daarna lachend: “Ik begon de dag ook altijd door heel hard ‘ik ben zo enorm gelukkig’ te schreeuwen. Dan wist iedereen: Kasper is ook weer wakker.”

Puur en echt

Vandaag staan de eerste twee afleveringen van De Bachelorette op Videoland. Heeft Kasper die al gezien? “Nee, nog niet. Ik ben heel benieuwd, maar vind het niet heel spannend hoor. Ik ben er zelf bij geweest en ik weet dat het een echt en puur programma is. Je ziet stoere mannen die zich echt blootgeven. Dat is de mooiste tv die er is.” Geen spijt van zijn deelname dus? “Absoluut niet! Dit is het vetste wat ik ooit heb meegemaakt!”

Op woensdag 20 mei zijn de eerste twee afleveringen van De Bachelorette te zien op Videoland. Daarna verschijnt er iedere week een nieuwe aflevering.

Lees ook:

van der waalslaan bonhoeffer college

12 x dit herken je gegarandeerd als je vroeger op het Bonhoeffer College hebt gezeten

Ging jij vroeger naar het Bonhoeffer College aan de Van der Waalslaan? Dan zullen de volgende voorbe...
oude markt/centrum

Uit eten of terrasje pakken in Enschede: zo ziet dat er vanaf 1 juni uit

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Enschedese horeca weer open! Feestcafés, clubs en d...
centrum_enschede-20

Warme zomer in Enschede in aantocht: ‘De kans op meerdere hittegolven is groot’

Het ziet ernaar uit dat veel Enschedeërs dit jaar op vakantie gaan naar het exotische Tuinesië of he...

adv.