Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit waren jullie favoriete leraren in Enschede: ‘Ik was stiekem een beetje verliefd op hem’

Door Charmain Zwijnenberg 5 juli 2020

We plaatsten vorige week een oproepje: wie was vroeger jouw favoriete leraar? Aan al jullie reacties te zien hebben jullie heel wat goede herinneringen aan vroegere docenten. Wij maakten een selectie uit jullie reacties.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meneer Seijger van het Jacobus College

Een docent die jullie is bijgebleven is meneer Seijger. Hij gaf Frans op het Jacobus College, tegenwoordig het Bonhoeffer College, locatie Van der Waalslaan. Volgens Claudia was hij streng, maar rechtvaardig: “Een kundige leraar met gevoel voor humor.” Ook Lucretia heeft goede herinneringen aan Seijger. “Sur le Pont d‘Avignon on y danse on y danse. Dat zong hij altijd als we een vocabulaire-test deden, drie keer in de week. Mooie herinneringen heb ik daaraan. Ik heb de Franse woordenschat nog steeds.” Voor Ingrid is meneer Seijger haar favoriete leraar.

Teacher GIF - Find & Share on GIPHY

Meneer Boes van AOC Enschede

Ook meneer Boes van AOC Enschede wordt genoemd. Laurien: “Helaas is deze lieve leuke man veel te jong al overleden… Hij gaf ons wiskunde.” Voor Samantha is Boes de beste leerkracht die ze heeft gehad. Bert: “Wat een heerlijke man was dat. Echt een die het perfect uitlegde.” Daphne sluit zich daar bij aan: “Ooooh ja geweldige leraar ook dit!!! ♥️ boesboes🐮”

Happy School GIF - Find & Share on GIPHY

Juf Meijer van Scholengemeenschap De Marke

Ancheline noemt onder meer mevrouw Meijer van De Marke. En Anne Marie kan zich daar helemaal in vinden: “Ja juf Meijer kan ik mij ook nog goed herinneren. Gaf geweldig les en zag er altijd prachtig uit.” Ancheline: “Inderdaad. Ik herinner mij de prachtige felle kleding die ze droeg maar haar stond alles. Ze was streng maar rechtvaardig.”

Tv Show Lol GIF by Teachers on TV Land - Find & Share on GIPHY

Meneer Gunnink van de Stevenfenneschool

Ook meneer Gunnink van de Stevenfenneschool wordt genoemd. Beth: “Kon altijd boeiend vertellen over de natuur. Kon mooi zingen. En zijn neusvleugels en oren tegelijk bewegen. Prachtige man.” Chrisna beaamt dat: “Meneer Gunnink was denk ik wel bij ons allemaal favoriet!”

Meneer Van der Glas van het Kottenparkcollege

Meneer Van der Glas was ook geliefd. “Volgens mij gaf hij Nederlands en maatschappijleer. Wat een toffe peer”, schrijft Monique. “Mooie man inderdaad”, zegt Silvia daarop. Imke is het daarmee eens en het Facebookaccount ‘Op mijn lijf geschreven’ omschrijft Van der Glas als een ‘leukerd’.

K Ok GIF by Originals - Find & Share on GIPHY

Meneer Kalsbeek van Het Pathmos

Meneer Kalsbeek van Het Pathmos is helaas al overleden, maar heeft mooie herinneringen achtergelaten bij een aantal van zijn oud-leerlingen. Hij wordt onder meer genoemd door Anne Marie, Suus en Ursula. “Geweldig hoe hij voor de klas stond en kon voorlezen”, zegt Anne Marie. Anita en Klaudia kunnen zich daar in vinden. “Aan meneer Kalsbeek heb ik ook hele goede herinneringen. Les van hem gehad op de Pathmosschool”, aldus Anita.

Baby Ariel School GIF by Nickelodeon - Find & Share on GIPHY

Meneer Mulderij van het Walhofspark

Voor Dees was meneer Mulderij van het Walhofspark de leukste leraar. Dat vindt ook Jolanthe: “Helemaal mee eens. Komt ook omdat ik een beetje verliefd op hem was”, bekent ze.

High School Oh No You Didnt GIF - Find & Share on GIPHY

Lees ook

Wagelerdwarsstraat

Dit zijn ze: 10 x de mooiste straten van Enschede volgens jullie

We vroegen jullie naar de mooiste straat van Enschede en de straatnamen slingerden ons om de oren. W...
vers en lokaal in enschede

Vers en lokaal: hier koop je producten bij de boer in Enschede en omgeving

Door de coronacrisis zijn veel mensen eerder geneigd om vers en lokaal te kopen. Hiermee steun je ni...
Sandra Easyslim.nu

Dit is het geheim achter het gewichtsverlies van deze Enschedeërs

Je moet haast twee keer kijken, want je kunt bijna niet geloven dat je naar één en dezelfde persoon ...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Enschedeërs

adv.