Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Enschedese meiden zitten in de finale van Miss Beauty of Overijssel 2020

Door Charmain Zwijnenberg 31 maart 2020

Miss Beauty of Overijssel 2020 is in volle gang. De Enschedese meiden Beli, Loïs, Candy, Chloe en Noelle zitten in de finale van deze missverkiezing. Wij stellen de beauty’s aan je voor. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Candy

De 20-jarige Candy heeft haar opleiding Leisure & Hospitality afgerond en werkt momenteel fulltime in een kinderspeelparadijs. Ze is via Instagram gescout voor de Miss Beauty of Overijssel-verkiezing. “Dat vond ik hartstikke leuk! Al jaren volgde ik de verkiezing maar het is nooit in me opgekomen om me daarvoor op te geven. Nu ik meedoe ga ik er voor de volle honderd procent voor!”

Zenuwachtig

Voor de castingdag was Candy heel zenuwachtig. “Tijdens de voorstelronde was ik helemaal aan het trillen. Daarna kwam de bikinironde. Tijdens de laatste ronde moest ik een Engelse vraag beantwoorden. Dat vond ik het lastigst omdat je niet weet wat je kunt verwachten. Gelukkig ging het goed.”

LINDA.foundation

Net als de andere Enschedese deelnemers zet Candy zich in voor de LINDA.foundation. “Met dat doel halen we geld op om armoede in Overijssel tegen te gaan. Ik heb bijvoorbeeld cupcakes verkocht.”

Finalejurk

De finale van de missverkiezing, die eind mei plaats zou vinden, is vanwege het coronavirus verplaatst naar november. “Ik heb mijn finalejurk in elk geval al binnen”, verklapt Candy. Mogen we al weten welke kleur de jurk heeft? “Dat hou ik nog even geheim.”

Candy

Loïs

Loïs is 17 jaar en finalist van de Miss Teen of Overijssel-verkiezing. In die categorie vallen meiden tussen 15 en 18 jaar. Ze studeert Toegepaste Psychologie aan Saxion en was niet direct enthousiast toen ze via Instagram werd gescout. “Pas na vier berichtjes was ik overtuigd en heb ik ingestemd. Ik had een verkeerd beeld van de verkiezing. Het gaat niet alleen om je uiterlijk. Inhoud is net zo belangrijk.”

Alle ogen op je gericht

Was ze zenuwachtig voor de castingdag? “Ja! Ik vond het allemaal superspannend, omdat je natuurlijk voor een redelijk grote jury staat and all eyes are on you! Maar ook vanwege de vele mooie meiden. Er waren 450 aanmeldingen met uiteindelijk maar twintig finalisten.” Toch verliep de casting goed. “En de meiden waren ook superaardig tegen elkaar!”

Bikinironde

Haar favoriete ronde is de bikinironde. “Hier moest je in bikini een stukje lopen voor de jury. Deze ronde ging ook erg goed en de jury was heel positief.”

Digitaal geld ophalen

Vanwege corona heeft Loïs gekozen om op een digitale manier geld op te halen voor de LINDA.foundation. “Het lijkt me zeker niet verstandig om persoonlijk contact met mensen te hebben door bijvoorbeeld een collecte. Dan is digitaal een hele mooie oplossing! Via mijn Instagram kunnen mensen doneren.”

Loïs

Noelle

De 19-jarige Noelle zit in haar laatste jaar van de opleiding Maatschappelijke Zorg. In haar vrije tijd spreekt ze graag met vriendinnen af en sport ze veel. “Ik doe aan kickboksen en fitness.” Die fitnesstrainingen die ze – momenteel online – moeten volgen kan ze dus makkelijk aan.

Aan niemand verteld

Noelle ging nogal onvoorbereid naar de castingdag. “Ik dacht ik zie wel hoe het gaat. Behalve mijn ouders en een vriendin wist ook niemand ervan.” De Enschedese liet blijkbaar wel een goede indruk achter want ze ging door naar de finale. “Ja, het verliep gelukkig goed.”

Meisje-meisje

Jurken, hakken en make-up spelen een rol in de missverkiezing. Maar dat is Noelle wel gewend. “Ik ben wel echt een meisje-meisje met make-up en jurkjes.”

Onderlinge jaloezie?

Is er eigenlijk veel jaloezie onder de meiden? Denk aan jeukpoeder en opengeknipte jurken? “Nee totaal niet”, zegt Noelle stellig. “We hebben het heel gezellig met elkaar. Iedereen gunt elkaar alles.”

Waar ziet ziet Noelle zichzelf over vijftien jaar? “Ik zou dan het liefst een eigen bedrijf hebben waarin ik maatschappelijke zorg en sport kan combineren. Maar het lijkt me ook heel leuk om modellenwerk te gaan doen.”

Noelle

Chloe

Chloe is bijna 15 jaar en is daarmee de állerjongste finalist van de missverkiezing. Ze zit in het derde jaar van het Zone.college en haar keuzevak is koken.

In het leger

Haar ambities liggen overigens niet in de culinaire sector. “Ik wil hierna de VEVA-opleiding doen en het leger in. Net als mijn broer, vader en opa.” Haar hobby’s zijn hockey en leuke dingen met vrienden doen.

Mooie verhalen van Lotte

Chloe is via Instagram gescout voor de verkiezing. Haar eerste reactie? “Supergaaf! Ik wilde direct meedoen. Ik kende Lotte van der Zee heel goed en zij vertelde er altijd mooie verhalen over. Dus ik dacht meteen: dit ga ik doen!”

Geen zenuwen

De castingdag vond de Enschedese vooral heel leuk en interessant. “Ik was totaal niet zenuwachtig!”

Dansen met veertig meiden

Chloe kijk enorm naar de finale uit. “Daar heb ik heel veel zin in. Dat lijkt me zo leuk! Er is een bikinironde en we gaan met alle veertig meiden dansen.”

Chloe

Beli

De 16-jarige Beli maakt kans op de titel Miss Teen of Overijssel. Ze volgt de opleiding Manager Retail niveau 4. Het lijkt haar leuk om later eigen baas te zijn. Dat ondernemende zit in de familie.

Geen meisje-meisje

Beli werd door haar vriendinnen aangemoedigd om zich op te geven voor de verkiezing. Haar ouders zagen haar deelname totaal niet aankomen. “Die zeiden: huh, doe jij mee? Ik ben namelijk niet zo’n meisje-meisje. Maar ik heb zeven jaar lang gehockeyd en daar kende ik Lotte van der Zee van. Door haar dacht ik: misschien is de verkiezing tóch niet alleen voor meisje-meisjes.”

Trainingsbroeken niet toegestaan

Gelukkig gaat het lopen op hakken haar best goed af. “En jurkjes en rokjes droeg ik al wel. Daar hoef ik niet aan te wennen. Je kunt op een trainingsdag ook echt niet in een trainingsbroek aankomen. Daarin zijn ze best streng.”

Inzetten voor mens en wereld

Om geld op te halen voor de LINDA.foundation zet Beli verschillende kanalen in. “Ik haal geld op via social media, via hockey en heb op mijn werk wat mensen ingelicht. Ik zit al op €94,- en blijf mijn best doen. Zo’n missverkiezing gaat niet alleen over mooi zijn. Ook over hoe je je inzet voor de mensen en de wereld.”

Beli

Lees ook

astrid & herman.

Astrid verliet Culemborg om bij Herman in Enschede te zijn: ‘Ik schrok wel van zijn accent’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...
MST ziekenhuis Enschede

Video: een kijkje achter de schermen op de corona-afdeling van het MST

Dagelijks hoor je op het journaal nieuwe informatie over het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames ...
Meester Jasper

Meester Jasper geeft thuislestips: ‘Je hoeft geen leerkrachtje te spelen’

Het kan heel goed zijn dat jij momenteel de rol van ouder, werknemer én leerkracht moet vervullen. E...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.