Deze 10 meiden uit Enschede zitten in de finale van Miss Beauty of Overijssel 2023

De missverkiezingen zijn in volle gang. Wie gaat er met de titels Miss Beauty of Overijssel 2023 en Miss Teen of Overijssel 2023 vandoor? Misschien wel een van de finalisten uit Enschede. Wel stellen ze aan je voor.

Miss Beauty of Overijssel is de missverkiezing van Overijssel. Tijdens de finale op 19 maart worden twee winnaressen gekozen: één winnares voor Miss Beauty (18 jaar of ouder) en één winnares voor Miss Teen (15 tot en met 18 jaar). De Overijsselse winnaars gaan door naar de landelijke finale.

Candy Aarts (23)

Eén van de finalisten is Candy. Ze is 23 jaar en heeft de opleiding Leisure & Hospitality Executive afgerond.

Werken met kinderen

Nu Candy klaar is met school, is ze fulltime aan het werk als supervisor bij een kinderspeelparadijs. “Ik vind het leuk om met kinderen te werken en ben zo nu en dan ook op een vakantiepark te vinden als animatiemedewerker. Mijn ultieme doel is financieel onafhankelijk worden waardoor ik de vrijheid kan creëren om meer van de wereld te kunnen zien en ontdekken.”

Lees verder onder de foto >>

Candy is een van de finalisten van Miss Beauty of Overijssel 2023. Foto: eigen foto

Anderen inspireren

Waarom Candy de verkiezing wil winnen? “Als ik win wil ik het platform gebruiken om andere meiden te inspireren om te laten zien wie je bent. Veel meiden worden snel onzeker. Sociale media hebben hierin een grote rol, daar wordt vaak het ‘perfecte plaatje’ getoond. Dit zou ik graag anders zien. Het wordt dus veel oefenen de komende tijd zodat ik 19 maart op het podium kan stralen samen met de andere finalisten.”

Marijn Kleef (21)

Marijn is 21 jaar en woont in ’t Zwik in Enschede.

Werken in de zorg

De Enschedeër is actief in de zorgsector. “Ik studeer Verpleegkunde aan hogeschool Saxion in Enschede en heb een bijbaan als roomservicemedewerker bij het MST. Mijn droom is om later als verpleegkundige bij Artsen zonder Grenzen te werken. Het lijkt mij mooi om mensen over heel de wereld te kunnen helpen en daarnaast veel van de wereld te zien.” 

Lees verder onder de foto >>

Marijn is een van de finalisten van Miss Beauty of Overijssel 2023. Foto: eigen foto.

Zichzelf ontwikkelen

Waarom Marijn de verkiezingen wil winnen? “Tot nu toe vind ik het een gaaf en leerzaam avontuur. Het traject vind ik een waardevolle ervaring doordat ik mijzelf ontwikkel. Winnen zou natuurlijk super zijn, maar ik gun het de andere meiden ook.”

Noa Claus (20)

Ook de Enschedese Noa is finalist. “Op 4 december had ik niet alleen de casting voor Miss Beauty of Overijssel, het was ook mijn verjaardag. Nu ben ik finalist en had ik mij geen beter cadeau kunnen voorstellen.”

Malou Model

Noa woont in Enschede met haar ouders, zusje, honden en vogels. Ze heeft de opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality niveau 4 afgerond en werkt nu bij Foodbar BLUFF. Noa deed al aan modellenwerk bij Malou Model. “Ik ben nog wel ingeschreven, maar sta op non-actief omdat ik niet het gevoel heb dat ik alles eruit kan halen wat in me zit. Ik ben te druk met andere dingen. Als ik weer wil beginnen met modellenwerk kan dat. Dan moet ik wel weer mijn portfolio opnieuw opbouwen.”

Lees verder onder de foto >>

Noa is een van de finalisten van de Miss Beauty of Overijssel 2023. Foto: eigen foto.

Niet perfect is ook perfect

De Miss Beauty-verkiezing trok al langer de aandacht van Noa, dus gaf ze zich op. “Ik gun alle finalisten de titel. Maar waarom ik zou moeten winnen? Het lijkt me een eer om Overijssel te vertegenwoordigen. Als Miss Beauty heb je een voorbeeldfunctie. Toen ik dat te horen kreeg schrok ik eerst, want ik ben verre van perfect. Ik heb bijvoorbeeld psoriasis guttata. Dit is een auto-immuunziekte, die komt en gaat.”

Volgens Noa zit beauty niet alleen van buiten, maar ook van binnen en dat wil ze laten zien. “Niet perfect is ook perfect. Als ik de titel win, dan wil ik met het bereik dat ik dan heb meiden aansporen om te doen waar ze zich goed bij voelen. Je krijgt altijd wel commentaar en negatieve reacties. Hoe lastig het kan zijn, je moet je er niks van aantrekken. Own who you are. Ik ben trots op de dingen die ik al heb bereikt, en daar valt deze verkiezing ook zeker onder.”

Elize Aslan (17)

Elize is 17 jaar en woont in Stroinkslanden. Ze volgt de opleiding Salonmanager op het ROC in Almelo.

Modellenwerk

Elize laat aan indebuurt weten dat ze zich goed op haar gemak voelt voor de camera. “In mijn vrije tijd ben ik vrijwel altijd bezig met modellenwerk. Ik mocht shooten voor verschillende bedrijven. Onder meer voor kledingwinkel Biblos in Enschede en voor het Instagramaccount van Vero Moda Enschede.”

Lees verder onder de foto >>

Elize is een van de finalisten van de Miss Teen of Overijssel 2023. Foto: eigen foto.

Dromen achtervolgen

“Ik heb hier altijd aan mee willen doen. Ik ben nu op een punt gekomen waarop ik mijn dromen wil volgen en me er tweehonderd procent voor wil inzetten! Ik ben een vrolijk en openhartig persoon en ik denk dat een goed karakter een Miss nog sterker maakt! Ook ben ik iemand die handelt vanuit het hart en een positieve instelling heeft. Ik wil mensen meegeven dat je moet blijven wie je bent en dat natuurlijke beauty er ook mag zijn. Je moet van jezelf kunnen houden met én zonder alle poespas.”

Fleur Noordink (17)

Fleur is 17 jaar en zit in het laatste jaar van het vwo op het Bonhoeffer College.

Binnenhuisarchitect

Bij The Sting in Enschede werkt Fleur als verkoopmedewerker. “Dit is een bijbaantje. Later wil ik heel graag binnenhuisarchitect worden. Ik wil graag aan de Jan des Bouvrie Academy in Deventer studeren.”

Fleur is een van de finalisten van de Miss Teen of Overijssel 2023. Foto: eigen foto.

Boodschap overbrengen

Waarom Fleur deze verkiezing wil winnen? “Ik hoop dat ik daarmee de boodschap kan overbrengen dat je jezelf mag zijn en uniek bent als persoon. Blijf dicht bij jezelf want dan ben je het mooist! Dit traject zie ik als een uitdaging en een mooie ervaring. Ik kijk uit naar wat mij de komende weken nog allemaal gaat brengen.”

Estella Tüken (18)

Estella is 18 jaar oud en woont in de Wesselerbrink. Ze volgt de Kappersopleiding aan het Roc van Twente in Enschede.

Werken in de cafetaria

De Enschedese werkt in de cafetaria van haar familie. “Later wil ik wel wat meer modellenwerk gaan doen. Ik voel me altijd heel zelfverzekerd als de camera op mij gericht is.” 

Estella is een van de finalisten van Miss Beauty of Overijssel 2023. Foto: Uitsnede uit portretfoto gemaakt door fotograaf Roy Froma.

Iedereen is perfect

Waarom Estella de verkiezingen wil winnen? “Ik ben een dame die weet van aanpakken en altijd positief in het leven staat. Ik wil laten zien dat iedereen perfect is op zijn of haar eigen manier. Veel dames en heren worden naar beneden gehaald en daar wil ik verandering in brengen.”

Lisa Landkroon (16)

Lisa is 16 jaar en geboren en getogen in Enschede. Ze volgt de opleiding Zorg & Welzijn en werkt als verkoopmedewerker bij Intratuin in Enschede.

Stoere dingen

Lisa is gek op stoere dingen zoals snelle auto’s en Formule 1. “Als ik mijn huidige opleiding heb afgerond wil ik een militaire opleiding gaan doen. Mijn doel is om uiteindelijk bij de marechaussee aan de slag te gaan. Ik houd van nieuwe uitdagingen.”

Lees verder onder de foto >>

Lisa is een van de finalisten van Miss Teen of Overijssel 2023. Foto: eigen foto.

Nieuwe uitdaging

Dan zit ze goed bij de Miss Teen. “Ik zie de missverkiezing als een enorme uitdaging en een groot avontuur. Ondanks mijn stoere kant ben ik ook dol op mooie kleding en make-up. Ik vind mijzelf geen standaard type meisje en ik wil daarom tijdens de finale mijn beide kanten laten zien. Ik hoop mijzelf daarin te onderscheiden en uiteindelijk Nederland te mogen vertegenwoordigen als Miss Teen.”

Anneroos Doldersum (16)

Ook de 16-jarige Anneroos is in de race voor Miss Teen of Overijssel 2023. Van Anneroos hebben we tot op heden geen reactie ontvangen. We passen deze tekst aan zodra we meer weten.

Anneroos is een van de finalisten van Miss Beauty of Overijssel 2023. Foto: Uitsnede uit portretfoto gemaakt door Roy Froma.

Lorena Calvino (15)

De laatste finalist van de Miss Teen of Overijssel 2023-verkiezing is Lorena. Ze is 15 jaar oud en woont in de wijk Beekveld.

Architect in de toekomst

Lorena doet vwo op het Bonhoeffer College. “Later wil ik architect worden en ik hoop dat ik dan nog steeds bezig ben met modellenwerk. Het is voor mij een droom om dit samen te doen. ”

Lorena is een van de finalisten van de Miss Teen of Overijssel 2023. Foto: Uitsnede uit portretfoto gemaakt door Roy Froma

Kennis voor de toekomst

Waarom Lorena de verkiezingen wil winnen? “Ik ben erg ambitieus en ik ga altijd achter mijn doelen aan. Meedoen aan Miss Teen geeft mij essentiële kennis en ervaringen voor de toekomst. Het hele traject is nu al simpelweg een enorme belevenis voor mij.”

Robbin Kleingoldewijk (16)

De Enschedese Robbin is ook genomineerd voor de verkiezingen. Ze is 16 jaar oud en doet havo in Oldenzaal. Robbin is gek op nieuwe uitdagingen.

Dromen achterna gaan

Meedoen aan de missverkiezingen was altijd al een droom voor Robbin. “Ik ben gescout door de winnares van vorig jaar. Toen ik dat hoorde, twijfelde ik eerst nog om mee te doen. Toch heb ik me aangemeld, ik vind het belangrijk dat je je dromen achter na gaat en doet waar jij je goed bij voelt.”

Foto: Uitsnede uit foto door fotograaf Roy Froma

Meiden aansporen

Waarom Robbin moet winnen? “Ik wil meiden aansporen om trots op zichzelf te zijn. Veel meiden vergelijken zichzelf met het “voorbeeld” op sociale media. Ik ben hier op tegen, want elk meisje heeft iets moois, iets wat hen uniek maakt. Ook zou ik super graag Overijssel willen vertegenwoordigen omdat ik altijd alles positief probeer te bekijken.”

Lees meer over Enschedeërs:

Meer in deze categorie

Enschedeërs

Ga naar “Enschedese Noa wint titel Miss Beauty of Overijssel 2023: ‘Ik had er vooral veel zin in!’”

Enschedese Noa wint titel Miss Beauty of Overijssel 2023: ‘Ik had er vooral veel zin in!’

miss beauty of overijssel 2023 - noa
Ga naar “Kijktip! Dit Enschedese koppel doet mee aan Temptation Island”

Kijktip! Dit Enschedese koppel doet mee aan Temptation Island

temptation island enschede shanta joël_
Ga naar “Enschedese straatmuzikant Martijn: ‘Muziek maakt het leven een stukje mooier’”

Enschedese straatmuzikant Martijn: ‘Muziek maakt het leven een stukje mooier’

Enschedese straatmuzikant Ramblin Martin

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Alle Johma salades 175 gram van € 12,57 voor € 6”

Alle Johma salades 175 gram van € 12,57 voor € 6

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Lenor pods, geurbooster en wasverzachter 3 stuks € 9,00”

Lenor pods, geurbooster en wasverzachter 3 stuks € 9,00

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “AH Verspakket Marokkaanse harira of rode-linzensoep van € 4,29 voor € 3,22”

AH Verspakket Marokkaanse harira of rode-linzensoep van € 4,29 voor € 3,22

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle A-merk mondverzorging van € 3,98 voor € 1,99”

Alle A-merk mondverzorging van € 3,98 voor € 1,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Agenda

Ga naar “Paaskermis”

Paaskermis

 • Volkspark Enschede
 • Van 8 apr t/m 17 apr
Ga naar “Dino Fabriek”

Dino Fabriek

 • Vliegveld Twenthe
 • Van 29 jul t/m 3 sep
dinopark
Ga naar “Bevrijdingsfestival”

Bevrijdingsfestival

 • 5 mei 2023
bevrijdingsfestival-enschede
Ga naar “Enschede Marathon”

Enschede Marathon

 • 16 april 2023
Enschede Marathon 2
Ga naar “Hardfest”

Hardfest

 • Universiteit Twente Sportcentrum
 • 22 april 2023
Universiteit Twente