Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Carolina laat zich 12 uur lang opsluiten voor stichting Free a Girl

Door Charmain Zwijnenberg 15 mei 2019

Misschien zijn ze je al opgevallen: de hokken voor restaurant Bardot in de Langestraat. Deze week laten inwoners uit Enschede en omstreken zich opsluiten voor stichting Free a Girl. Door zoveel mogelijk geld op te halen gaan ze de strijd tegen kinderprostitutie aan. Enschedeër Carolina is een van de mensen die zich laat opsluiten en wij spraken haar.

Achter slot en grendel

Om klokslag 11.00 uur vanmorgen kroop Carolina het hok van één bij twee meter in en ging de sleutel in het slot. We zijn benieuwd hoe het voelt om achter slot en grendel te zitten. “Heftig,” laat Carolina ons weten. “Maar het is voor een goed doel. Het is zo belangrijk om zoveel mogelijk geld op te halen. Mijn moeder heeft mij nooit hoeven te verkopen. En ik mijn eigen kinderen ook niet. Mijn dochters groeien op in geborgenheid, veiligheid en vrijheid. Dat is in landen als India en Cambodja wel anders. Veel kinderen worden ontvoerd en als seksslaaf gebruikt. Met een bedrag van vijftig euro is het al mogelijk om één meisje te bevrijden en haar een betere toekomst te geven. ”

Tekst gaat verder onder de foto

Carolina voor Free a Girl

Rammelende collectebus

Met een rammelend collectebusje in de hand probeert Carolina vanuit haar hok de aandacht van voorbijgangers te trekken. De afgelopen weken was ze ook druk bezig met geld ophalen, maar dat viel wat tegen. “Veel mensen zéggen dat ze me gaan steunen en geld gaan doneren, maar doen het vervolgens niet. Dat is jammer.” Maar de Enschedese heeft nog even de tijd om een mooi bedrag voor het goede doel te verzamelen. “Ik ga gewoon de hele dag mensen bellen voor een donatie en ik gebruik mijn social mediakanalen.”

Via de collectebus bij het hok en haar persoonlijke pagina op de website van Free a Girl kunnen mensen geld doneren. Ook stelt ze veilingitems beschikbaar. Een galajurk, merkzonnebrillen, een Jumbo-cadeaupakket en een set wimperextensions van haar eigen salon bijvoorbeeld.

Wakker blijven

Vanavond om 23.00 uur wordt de Enschedese weer vrijgelaten. Dat duurt nog even. Carolina: “Ja, dat vind ik best spannend. Maar ik hoop dat ik een mooi bedrag ophaal.” Ze is even stil. “Én dat ik niet in slaap val, want ik snurk nogal,” voegt ze er vervolgens lachend aan toe.

Nancy

Lock me up! Enschedeër Nancy sluit deze week mensen op voor Free a Girl

Meet Nancy! Moeder, oma, ondernemer én regio-ambassadeur van stichting Free a Girl. Deze week sluit ...

Meer over

Enschedeërs

adv.