Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Astrid verliet Culemborg om bij Herman in Enschede te zijn: ‘Ik schrok wel van zijn accent’

Door Charmain Zwijnenberg 31 maart 2020

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ spreken we met import-Enschedeërs die hun vertrouwde woonplaats verlieten om bij hun grote liefde in Enschede te zijn. Vandaag lees je het mooie liefdesverhaal van Astrid en Herman.

Astrid en Herman leerden elkaar vijf jaar geleden via Facebook kennen. “Ik kreeg een vriendschapsverzoek van ene Herman uit Enschede. Dat heb ik genegeerd. Ik dacht: wat moet ik ermee, die ken ik niet. Waarschijnlijk zag hij mijn profiel voorbijkomen via het Facebookaccount van een vriendin van mij die oorspronkelijk uit het oosten komt.”

Toen Astrid nog een vriendschapsverzoek kreeg heeft ze dat toch maar geaccepteerd. En gelukkig maar, want de twee raakten aan de klets en het klikte meteen. “Na drie weken appen ben ik toch maar gaan opzoeken waar Enschede nou precies ligt. Ik was er nog nooit geweest.”

Twents accent

Het appen ging over in bellen. Astrid: “Toen ik Herman voor het eerst sprak schrok ik wel even van zijn accent. Daar had ik niet bij stilgestaan. Ik wist dat Almeloërs een Twents accent hadden, maar van Enschedeërs had ik dat niet verwacht.”

Hand in hand

Gelukkig was dat geen reden voor Astrid om het contact te verbreken. De twee spraken af. “Dat voelde meteen heel vertrouwd”, vertelt Herman. “Ik zat op het bankje op het station in Enschede op haar te wachten. Het voelde alsof we elkaar al jaren kenden en zijn meteen hand in hand weggelopen.”

Van ziekenhuis in Tiel naar MST

Anderhalf jaar lang reisde Astrid elk weekend van haar woonplaats Culemborg naar Enschede. “Ik werkte toen nog in het ziekenhuis in Tiel en wilde wel eerst een baan in Enschede hebben voordat ik officieel die kant zou opkomen.” Toen er een vacature vrijkwam in het MST, solliciteerde Astrid direct. “Ik kreeg de baan. De avond van mijn allerlaatste werkdag in Tiel pakte ik mijn koffers. De volgende dag begon ik in het MST. Dat was een snelle overgang, maar die heb ik wel als fijn ervaren.”

Tekst gaat verder onder de foto

Astrid & Herman

Astrid voelde zich direct thuis in onze stad. “Dat komt ook omdat ze een type is dat zich snel en makkelijk aanpast”, verklaart Herman. “Daardoor heeft ze inmiddels een hele vriendenkring in Enschede opgebouwd.”

Otto versus Kliko

Toch moest Astrid wel aan een paar kleine dingen wennen. “Bepaalde woorden of uitspraken kende ik niet. Dan hadden mensen het over de Otto buitenzetten en dan bedoelen ze de Kliko. Ook korten jullie het woord ‘maanden’ af naar ‘maand’ als het meervoud is. Zoals ‘ik woon hier zeven maand’. Een collega van mij dacht dat dat correct Nederlands is”, zegt Astrid lachend.

Happy in Tukkerland

Was er ook een optie dat Herman het mooie Enschede zou verlaten voor Culemborg? “Nee, eigenlijk niet”, zegt de Enschedeër. “Ik heb hier een woning met een groot stuk grond en een zoontje van 9 jaar. Astrid woonde in een huurhuis. Haar kinderen zijn al 25 en 29 jaar en wonen op zichzelf. Daar komt bij dat ze juist wel in een nieuwe omgeving wilde wonen.” Astrid beaamt dat. “En ik heb er zeker geen spijt van. Ik ben heel happy in Tukkerland.”

Heb jij ook een bijzonder liefdesverhaal? Stuur ons dan een korte omschrijving met een horizontale foto en wie weet staat jouw verhaal binnenkort ook op indebuurt Enschede.

Nog meer liefdesverhalen om bij weg te zwijmelen:

verhuisd voor de liefde Jose

Verhuisd voor de liefde: ‘Wij zijn het succesvolle Lexa-verhaal’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...
céline en gijs

Verhuisd voor de liefde: Céline ontmoette haar Enschedese droomman in Australië

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze rubriek ‘Verhuisd voor ...
monique & andreas

Monique verhuisde voor de liefde naar Enschede ‘Mijn ex, moeder en vriendin verhuisden mee’

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. In onze nieuwe rubriek ‘Verhuis...

Meer over

Enschedeërs

adv.